Google afstaat recht op Gmail in het Verenigd Koninkrijk

Google heeft het recht om de Gmail handelsmerk in het Verenigd Koninkrijk verloren. Met ingang van gisteren, wordt de Gmail-dienst bekend als Google Mail.

Terwijl alle eerdere Gmail-accounts blijven geldig, van deze week, nieuwe Britse gebruikers aanmelden voor Google’s e-maildienst wordt gegeven accounts die eindigen op @ googlemail.com, in plaats van de traditionele @ gmail.com.

Een woordvoerster van Google zei dat de zoekgigant nam de beslissing om het achtervoegsel veranderen na langdurige geruzie met een onderzoeksbureau, IIIR, die de naam G-mail gebruikt om te verwijzen naar een deel van haar financiële analytics software.

Ze zei: “We zijn nog bezig met de rechtbanken en merkenbureau ons vermogen om de naam Gmail te waarborgen, maar dit kan jaren duren om op te lossen, en in de tussentijd, we willen dat onze gebruikers een e-mailadres hebben en ervaring die ze kunnen vertrouwen op. ook willen we zowel Google en onze gebruikers van de afleiding van het geschil te verlichten. ”

De zoekgigant, die voor het eerst Gmail terug in april 2004 werd gelanceerd, heeft vrijwillig besloten om het merk te Independent International Investment Research (IIIR) afstaan.

IIIR, die het merk Gmail in de tijd tussen Google’s Webmail lancering en eigen poging van de search bureau om het merk van de naam Gmail geregistreerd, was één van een aantal bedrijven om de naam te registreren bij de US Patent and Trademark Office.

Google zei IIIR “contact met ons in juni 2004 en beweerde rechten op ‘Gmail’ en zocht een ‘business oplossing, met andere woorden, ze wilden geld”. Hoewel er geen officiële cijfer is op aanvraag IIIR’s gezet, Google’s woordvoerder beschreef de som als “exorbitant”.

In een recent rapport van IIIR op de naam geschil, maar het bedrijf zei dat het “van mening dat de voorstellen die zij gedaan om Google voor de afwikkeling van deze zaak billijk en redelijk voor beide partijen te zijn”. In een waardering van de Gmail handelsmerk uitgevoerd in een ontwerp-discussienota in december 2004, IIIR instellen van het merk waard tussen £ 25m en £ 34m, hoewel het bedrijf later zei dat het zou regelen voor een aanzienlijk lager bedrag.

Google en IIIR aangegaan onderhandelingen die verzuurd na CEO IIIR’s, Shane Smith, brak instemming van het paar om discussies vertrouwelijk te houden. Google begon toen zijn eigen gesprekken met de pers, wordt gevraagd Smith om meer details over de lopende onderhandelingen te bieden.

Google toegevoegd: “Proberen om dingen uit te werken heeft afleidend en vervelend We voelden ons alsof we worden benut.”.

Google onderhoudt IIIR vordering is zwak op zijn best. Het is nog steeds bezig met de rechtbanken en merkenbureaus om de naam Gmail te gebruiken.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen