Hoofd omhoog [u weet waar]: UK gov’t vertelt banken om IT-systemen op te lossen

Regelgevende instanties op de Financial Services Authority (FSA) onderzoeken de recente IT-storing bij RBS, een van de grootste banken van het Verenigd Koninkrijk, na technische problemen ernstige verstoringen veroorzaakt aan de activiteiten van de bank en de overlast miljoenen klanten.

Volgens rapporten, kan de overheid een forse boete te heffen, misschien in de tientallen miljoenen Britse ponden, op RBS als boete.

Volgens de Financial Times, RBS verwacht de ontvangen “eerste Britse toezichthouders opgelegde boete voor een directe IT mislukking.” De krant voegt

De FSA is van plan om te vertellen Britse banken om te controleren of hun systemen zijn niet kwetsbaar voor ernstige storingen en eventuele die een risico voor klanten kunnen opleveren moderniseren.

Hoewel de regering reactie is welkom, lijkt het grote aantal IT-storingen die regelmatig voorkomen in het Verenigd Koninkrijk te negeren. Het is moeilijk te begrijpen waarom het zo lang duurde voor regelgevers om wakker te worden en te erkennen dat de IT-storingen zijn een zeer belangrijke kwestie.

Hoewel ik meestal niet cynisch, dit keer als ik weer naar de volgende foto als een redelijke verklaring. De foto is zweven rond het internet en is te vinden op vele plaatsen, dus geen toerekening is niet mogelijk

Volgens onderzoeksbureau, Celent, IT-investeringen door banken afneemt. In een rapport met de titel, de IT-uitgaven in Banking: A Global Perspective, het bedrijf stelt dat banken in Azië-Pacific-uitgaven zullen stijgen met 6 procent in 2012. Echter, de banken in Europa groeit de IT-uitgaven met slechts 0,3 procent in deze periode, het creëren van een probleem in de komende jaren.

Het rapport voegt

Van de totale investering in IT in 2012, maar liefst 77,6% gaat naar het onderhoud. Europese banken hebben de meeste moeite met het verminderen van hun onderhoud uitgaven.

Banken zullen moeten besteden aan nieuwe investeringen, ten minste gedeeltelijk als gevolg van de benodigde systeem upgrades. Vaak worden de financiële instellingen die systemen die te verouderd, te traag, en inflexibel zijn. Zo’n systeem wordt belemmerd bereiken van een optimale operationele efficiëntie en de ontwikkeling van producten.

Als deze beweringen juist zijn, dan toezichthouders hun tijd verspillen bestellen van banken om IT-storingen te voorkomen. Ernstige inspanningen om het probleem aan te pakken moet de banken nodig hebben om een ​​aanzienlijke verhoging van de uitgaven en investeringen in de kern van IT-systemen. Het verhogen van non-onderhoud investeringen in systemen en processen is de enige manier om toekomstige IT-storingen in de bancaire sector te voorkomen.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld