iiNet heeft de hoogste plaats in Netflix snelheid rankings

iiNet heeft weggedrukt haar vrijer TPG tot het afsluiten van de bovenste rang in prime-time Netflix snelheden voor de maand juni, volgens de statistieken vrijgegeven door de streaming video-on-demand bedrijf.

Na officieel de lancering in Australië in maart Netflix in eerste instantie toegekend TPG en Optus de bovenste twee rankings voor prime-time Netflix prestaties. Vanaf juni is echter iiNet heeft ingehaald Optus en de kroon potentiële koper TPG. Het bedrijf opgenomen 3.36Mbps gemiddelde snelheid in vergelijking met 3.34Mbps voor TPG.

(Screenshot van Josh Taylor /

De snelheid index berekent de gemiddelde bitrate voor het streamen van Netflix inhoud in “prime time”. Dit is het hoogtepunt drie uur van Netflix bekijken per dag.

iiNet gezegd is tevreden met het resultaat.

“We zijn erg blij met het resultaat. Testament veel aandacht en goede werk. Niet alleen nummer één, maar een solide verbetering sinds April, terwijl Telstra lijkt te spartelen,” het bedrijf de chief technology officer Mark Dioguardi zei in een verklaring.

Telstra heeft de laagste ranking van alle beursgenoteerde door Netflix ISPs behouden. Na een lichte stijging in mei heeft het gezien een daling van de gemiddelde snelheden in juni van 2.23Mbps omlaag naar 2.09Mbps.

(Screenshot van Josh Taylor /

Telstra ranking wordt beïnvloed door de grootte van haar legacy kopernetwerk verlenen van diensten aan 3,9 miljoen klanten in de metro, regionale en afgelegen gebieden van Australië in meer dan 2.800 beurzen.

“De factoren die het nationale gemiddelde beïnvloeden zijn de grotere omvang van het Telstra netwerk over een breder ADSL footprint en klantenbestand”, aldus een woordvoerder van Telstra.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

De woordvoerder zei dat het bedrijf blijft bewaken en verbeteren van de gebruikerservaring voor alle diensten – niet alleen Netflix.

“Ons doel is om een ​​netwerk dat een betrouwbare prestaties biedt te bieden, en de meerderheid van onze klanten blijven om te kunnen ononderbroken video in een heel scala van streaming diensten, met inbegrip van Netflix, Presto en Stan te kijken, ‘zei ze.

“We hebben gezien geen materiële wijziging in gesprekken of klachten over video streaming of andere online dienstverlening.”

top ranking iiNet komt ondanks de aanvankelijke problemen van het bedrijf in het omgaan met het volume van Netflix verkeer worden toegevoegd aan haar netwerk. iiNet aanvankelijk gemeld dat Netflix verkeer bestaat 25 procent van alle verkeer op het netwerk van het bedrijf, maar dat wordt nu verondersteld om dichter bij 30 procent.

De vraag naar Netflix is ​​nog te gemakkelijk op, ondanks de gratis trial periodes eindigt voor veel klanten. Op dinsdag, onderzoek vrijgegeven door Roy Morgan toonde aan dat meer dan 1,4 miljoen Australiërs in meer dan 500.000 huizen hebben nu een abonnement op de dienst, een stijging van meer dan 100.000 van de schatting van de onderneming een paar weken geleden.

Uit het onderzoek bleek ook dat Telstra heeft de meeste huishoudens geabonneerd op 142.000, gevolgd door iiNet, met 113.000 huishoudens, en Optus, met 102.000.

(Roy Morgan)

Evenredig aan de totale klantenbasis, iiNet heeft de meeste klanten op Netflix, op 16,8 procent.

Roy Morgan zei TPG wordt gekletst om te onderhandelen over een quota-free deal met Netflix, ondanks de streaming bedrijf zegt dat het zou geen vergelijkbare overeenkomsten te sluiten vanwege de potentie om in strijd zijn met Netflix’s sterke positie in de richting van netneutraliteit. TPG biedt ook onbeperkt downloaden plannen, dus het is waarschijnlijk niet zo veel van een probleem voor TPG als iiNet of Optus.

Roy Morgan general manager Tim Martin zei dat Netflix is ​​een tweesnijdend zwaard voor ISP’s.

“Rapid opname kunt zien internetverkeer stijgen, met aanzienlijke en gerichte investeringen in het netwerk nodig om gelijke tred te houden met de vraag. NBN in het bijzonder zal moeten goed in de gaten hoe abonnement video te houden op verzoek van invloed op adoptie in bepaalde gebieden,” zei hij in een verklaring.

Optus ‘eerste samenwerking met Netflix is ​​nu voorbij, en de Singtel dochtermaatschappij heeft gemarkeerd dat het zou graag een premie in rekening brengen bedrijven als Netflix voor het verkeer op de Optus netwerk te garanderen. CEO Allen Lew heeft ontkend dat dit in strijd is met het beginsel van netneutraliteit zou zijn.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice