Intel’s 22nm Ivy Bridge chips set voor lancering

Intel maakt zich op om haar Ivy Bridge familie van 22nm-processors, een nieuwe klasse van energie-efficiënte chips van cruciaal belang om de druk te lanceren om ultrabooks populariseren en krijgen een positie in mobiele apparaten.

Op maandag, de chipmaker gaf details van de 14 Ivy Bridge-gebaseerde processoren, genaamd de ‘3e generatie Intel Core processors’, die zal gaan over de verkoop op 29 april. Deze eerste golf van processors is gericht op desktops, worden verder chips voor ultrabooks en mobiele apparaten zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar.

“Onze technici hebben onze verwachtingen overtroffen door een verdubbeling van de prestaties van de media en de graphics ten opzichte van de beste processors die we hebben gebouwd tot vandaag de dag, wat betekent dat ongelooflijke nieuwe virtuele ervaringen zijn hier voor de nieuwe all-in-one pc’s en aankomende ultrabook apparaten,” Kirk Skaugen , general manager van PC Client Group van Intel, zei in een verklaring.

De Ivy Bridge chips worden gebouwd op een 22nm tri-gate silicium proces. Intel’s 3D-transistors werken bij een lagere spanning met minder energie lekkage, waardoor hun efficiëntie toeneemt, volgens het bedrijf.

Terwijl de processors te gebruiken in grote lijnen dezelfde chip architectuur als hun 32nm Sandy Bridge voorgangers, werd dit geslonken tot passen bij een 22nm; proces – een aanpak die in de industrie bekend staat als een ‘shrink-in’. Echter meer ruimte op de matrijs overgegeven geïntegreerde grafische componenten van de chips. Dit betekent dat de chips ondersteunen Intel HD Graphics 4000, die werkt met de OpenGL 3.1, OpenCL 1.1 en Direct X11 API’s voor visuele prestaties.

De grafische kant van de processor is aanzienlijk gereviseerd en verbeterd, “Scott Pendrey, een desktop product manager bij Intel, vertelde de website Verenigd Koninkrijk.” Ze zijn heel erg overeen met instap en duwen up in mid-level discrete [graphics cards] .

Naast de geïntegreerde graphics, heeft de chipset geïntegreerde USB 3.0-ondersteuning en gedeeltelijke ondersteuning voor Thunderbolt – hoewel een extra in-ontwikkeling Cactus Ridge chipset vereist zal zijn om alle functies in die I / O-technologie te ontgrendelen, zei Pendrey.

Ivy Bridge chips werken op een hogere efficiëntie dan hun voorgangers Sandy Bridge, volgens Intel. Echter, “het verhaal is niet per se over het redden van de macht”, zei Pendrey. “Het resultaat van de krimp is meer prestaties, in plaats van [lagere thermal design power].

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

De thermische ontwerpvermogen (TDP) voor de verwerkende ruwweg vergelijkbaar met die van hun voorgangers, omdat het varieert van 65W tot 130W.

Intel ziet Ivy Bridge als een cruciaal onderdeel van de ultrabook-campagne – een duw door de chip gigant om een ​​nieuwe klasse van lichtgewicht laptops die concurreren met Apple’s MacBooks te creëren. Het hoopt dat de energiezuinige processors zal hardware makers naar mobiele apparaten met uitgebreide batterij leven te creëren.

De lange-termijn visie is dat ultrabooks de normale creatie apparaat zal worden “voor het samenstellen van de inhoud, zoals films, documenten en presentaties, zei Pendrey. Echter, erkende hij dat” voor consumptie apparaten, mensen verhuizen naar een meer tablet [-stijl ] vormfactor”.

Pendrey zei dat meer details over Ivy Bridge processors voor ultrabooks zal worden onthuld op het Intel Developer Forum in Beijing op 6 juni.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen