Invisible interface: Amazon’s Alexa verder gaat dan de Echo

Nu dat Alexa is indrukwekkend als de stem en de interface voor de Amazon Echo, is het tijd voor haar om uit te gaan en de wereld te verkennen. Amazon is beschikbaar stellen van een developer preview van zijn vrije Alexa Voice Dienst (AVS) voor gebruik in een ander apparaat gemaakt.

Amazon zet heel wat moeite en geld achter Alexa, de aankondiging in juni een $ 100 miljoen investering fonds ecosysteem Alexa’s uit te breiden. Op het moment, het bedrijf zei ook dat het zou brengen Alexa’s spraakdiensten voor app-controle en cloud-gebaseerde informatie in de toekomst. Die toekomst is nu.

Amazon zegt deze vroege versie van AVS beoogt hobbyisten en hardware makers die Alexa smarts om hun apparaten kunnen brengen, in wezen waardoor kans op een breed scala aan Amazon Echo’s in verschillende vormfactoren.

Gebruikers zullen de apparaten spreken net als Alexa in de Echo zou om, met antwoorden op vragen of commando terug gesproken via de luidsprekers. gratis cloud service Amazon’s omvat niet alleen de natuurlijke taalverwerking van Alexa, maar ook de toegang tot gegevens zoals het weer, verkeer, muziek en andere doorzoekbare informatie.

Wat zou vandaan AVS? Dat hangt af van welke bedrijven willen een product op de rug van Amazon’s dienst, natuurlijk bouwen. Maar de mogelijkheden zijn intrigerend.

Misschien Roku of een andere set-top box maker zal Alexa ondersteuning toe te voegen, het draaien van een-cord cutting apparaat in een Smarthome interface. Misschien HTC besluit om eindelijk voer de SmartWatch ras, met behulp van Alexa als de primaire stem interface voor zijn draagbaar.

Of andere Bluetooth aangesloten luidspreker makers ervoor kiezen om een ​​aantal smarts om hun producten toe te voegen door het opnemen van een microfoon en het aanboren van de diensten Alexa’s. Ik zou zelfs speelgoed met het toevoegen van Alexa diensten aan een goedkope Raspberry Pi een echo van mijn eigen te maken, ik kon een ander gebruiken.

Ongeacht wie kiest Alexa voegen in nieuwe apparaten kan langdurig winnaar hier Amazon zelf.

Amazon Echo: Het zuigt. Het is geweldig. Het zuigt. We willen nog twee; Een tiental tips en trucs, Echo: Sorry, je bent niet SONOS; Het is de meest gebruikte gadget in mijn huis; Hoe Echo is langzaam, stilletjes steeds uw Smarthome hub; Amazon Echo beta SDK komen; Echo praat Google Calendar; Het leest nu Audible boeken

Hoewel het misschien niet geld zal maken van de instrumenten die het mogelijk maken Alexa om uit te breiden buiten de Echo, kan het waardevol gebruikersgegevens van de wisselwerking Alexa’s te krijgen, terwijl ook het bevorderen van de andere verbonden diensten, zoals Prime Music, Prime Instant Video en, uiteraard, online winkelen bij het geluid van een woord.

: Amazon Echo plus knipoog hub gelijk Smarthome eenvoud

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie