IT-beveiliging nog steeds een grote uitdaging voor Indiase bedrijven in het MKB

India’s kleine en middelgrote bedrijven (MKB) ontbreken volledig begrip van de IT-beveiliging landschap en hebben de neiging reactief te zijn, in plaats van pro-actief, die kan blijken te zijn duurder om te beheren.

Volgens Kishan Bhatt, betrokkenheid manager bij Zinnov, een aantal veel voorkomende aanvallen waarmee het MKB in India zijn virusaanvallen, trojans, phishing, pharming en man-in-the-middle en man-in-the-browser aanvallen. Hij merkte op dat terwijl de grotere organisaties nemen krachtige maatregelen om zich te beschermen tegen dergelijke aanvallen, in het geval van kleinere organisaties, deze processen zijn niet goed gedefinieerd.

Een recent rapport Zinnov onthulde India is de thuisbasis van ongeveer 50 miljoen kleine en middelgrote bedrijven, waarvan 10 miljoen technologie-ready.

De meeste MKB zou enige vorm van beveiliging toepassing in hun systemen zijn geïnstalleerd. Echter, Bhatt zei dat meer dan de helft zou worden uitgevoerd illegale kopieën van deze software, gekocht bij een fractie van de kosten van de grijze markt.

IT-beveiliging is een grote uitdaging voor het MKB, “Sandeep Gupta, managing director voor Protiviti Consulting, zei in een telefonisch interview.” IT-beveiliging is iets dat naar beneden sijpelt. Als de promotor is gevoelig voor dit probleem, dan zal de SMB meer proactieve stappen naar IT-beveiliging te nemen.

Een grote uitdaging waarmee zij worden geconfronteerd is het gebrek aan volledig begrip van de IT-beveiliging landschap. De meeste Indiase bedrijven in het MKB zijn zich niet bewust van de noodzaak om voor robuuste IT-beveiliging, en dit heeft veel te maken met het gebrek aan regelgeving met betrekking tot IT-beveiliging.

Slechts twee sectoren in India – BFSI (banken, financiële diensten en verzekeringen) en telecommunicatie – onderworpen zijn aan regelgeving van de overheid, merkte Damanjit S. Uberoi, Zuid-Azië chief architect oplossingen en evangelist voor enterprise security bij Hewlett-Packard.

In het kielzog van steeds toenemende budgettaire druk, IT-beveiliging blijft een achterbank, tenzij nemen; regelgevende maatregelen worden genomen, om de behoefte te verhogen voor organisaties om verschillende veiligheidsmaatregelen te nemen, Uberoi toegevoegd.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

“Hoewel er is goed inzicht in de buurt van aanvallen van virussen en Trojaanse paarden, aangezien deze al een lange tijd zijn geweest, is er een gebrek aan bewustzijn rond recente vormen van malware, zoals phishing, pharming, man-in-the-middle en man-in the-browser [aanslagen], “zei Bhatt.

Veiligheid wordt ook vaak gezien als een luxe, of een “nice-to-have” -functie, wanneer deze moet worden erkend als een noodzaak dat moet vroeg in het spel worden meegewogen.

Kleine ook goede doelen maken; Volgens Jagdish Mahapatra, McAfee India en de SAARC managing director, kleine en middelgrote bedrijven onderschatten de waarde van hun data.

“Ze hebben de neiging om deze veronderstelling dat als gevolg van de kleine aard van hun activiteiten, zullen ze niet een doelwit voor cyberaanvallen zijn,” zei hij. In werkelijkheid echter, hun gegevens en intellectueel eigendom niet alleen zijn kwetsbaar voor diefstal, een onbeveiligde gegevensbestand trekt ook de aandacht van de hacker community. Dit zet hun gevoelige intellectuele eigendom in gevaar, Mahapatra een gele kaart.

Bovendien MKB aannemen security tools zijn duur te verwerven.

Met mobiele telefoons en tablets komen in het spel, veel bedrijven in het MKB; neem aan dat deze apparaten veilig zijn, en laat [zij] de toegang tot servers. Om eventuele bedreigingen tegen te gaan, is het belangrijk dat het MKB implementeren van een complete end-point bescherming suite, zodat geen van hun waardevolle gegevens worden gestolen, “zei hij.

Vaardigheden zijn een probleem, ook. Uberoi zei: “Specialisten zijn te duur voor de meeste bedrijven in het MKB te kunnen veroorloven.” Erop wijzend dat deze bedrijven hebben de neiging eerder reactief dan proactief richting van IT-beveiliging te zijn, voegde hij eraan toe: ‘En in de meeste gevallen, reactieve maatregelen zijn een stuk duurder.

Om MKB ‘behoefte aan kosteneffectieve producten aan te pakken, security leveranciers bieden hardware en software aanbod met firewalls en routers die gericht zijn op dit klantensegment.

Mahesh Gupta, vice-president voor randloze netwerk op Cisco Systems India en de SAARC, zei dat het bedrijf introduceerde een aantal producten die high-speed netwerkconnectiviteit te combineren met geïntegreerde VPN, firewall, e-mail en web beveiligingsmogelijkheden ontworpen voor het MKB. Het heeft ook routers die internettoegang, beveiliging en draadloze diensten op een enkele, beveiligde toestel aan te bieden.

Met de toenemende populariteit van handheld-apparaten en werkmethoden, zoals; BYOD, (breng uw eigen toestel), en de noodzaak om meer veilige toegang tot data center middelen, Cisco lanceerde haar Identity Services Engine (ISE). Gupta zei dat het de bedoeling om te helpen MKB compliance beheer, het verbeteren van de veiligheid infrastructuur en het stroomlijnen van onderhoudswerkzaamheden.

Op dezelfde manier, McAfee biedt ook verschillende cloud-gebaseerde beveiliging producten voor het MKB, en HP’s Fortify suite van producten is ontworpen om beveiligingsproblemen in toepassingen te voorkomen en geleverd via een SaaS (Software-as-a-Service) model.

Krijg proactief, niet reactief, kleine en middelgrote bedrijven worden geconfronteerd met een unieke situatie in zichzelf te verdedigen tegen de groeiende stroom van cyberdreigingen.

Mahapatra merkte op: “Ze kunnen het zich niet veroorloven dure IT en beveiliging talent op het terrein Ze kunnen zich niet veroorloven [te lijden] een inbreuk die hun bestaan ​​bedreigt, en ze weten dat de ruimte die ze innemen gaat meer aandacht uit te trekken. de hacker community. ”

Daarnaast is de toename van het aantal mobiele apparaten toe te voegen aan de uitdaging om hun omgeving beveiligd met beperkte IT-middelen.

Volgens Gupta, kleine en middelgrote bedrijven moeten een berekende benadering van beveiliging van gegevens vast te stellen.

“Ze moeten classificeren wat wel en niet kan in het publieke domein, en bedenken van een strategie voor cloud en virtualisatie,” zei de Cisco executive.

Volgens Bhatt, moet de Indiase bedrijven in het MKB een goede beveiliging praktijken prenten zoals vertrouwelijke informatie niet te delen via onbeveiligde netwerken, die op hun hoede voor verdachte e-mail en websites, en het begrijpen van de basisprincipes van IT-beveiliging.

Ze moeten kijken naar de veiligheid op een vergelijkbare manier als ze kijken naar; verzekeringsproducten, “zei hij.

Uberoi onderstreept het belang van een proactief, in plaats van reactief, aanpak van IT-beveiliging.

“MKB-bedrijven moeten hun IT-beveiliging inspanningen ten zeerste af te stemmen op het risicobeheer doelstellingen van de organisatie, inzicht in de bedreigingen en prioriteren, om te beschermen wat het meest kwesties voor hun bedrijf,” zei hij.

Kleine bedrijven moeten ook voortdurend te actualiseren van de beveiligingssoftware. “Het houden van de business voortdurend up-to-date vereist totale bescherming tegen bekende en onbekende bedreigingen,” zei Mahapatra.

“MKB-bedrijven moeten een holistische beveiligingsoplossing bestaande uit elementen van antispyware, antimalware, firewall, host-based intrusion prevention antimalware, spyware, encryptie, en preventie van gegevensverlies te nemen. Een dergelijke aanpak zorgt voor complexe en geavanceerde bedreigingen met gemak en gemak, ” hij voegde toe.

Swati Prasad is een freelance IT-schrijver gevestigd in India.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer