M’sian breedband oorlogen opwarmen

Consumer breedband service in Maleisië bestaat al bijna 10 jaar, maar het was pas in 2005/2006, dat de inzet van de breedbanddienst in Maleisië werden verhoogd.

Tot die tijd, de enige breedband service die de consument kon rekenen op werd geleverd door staatsbedrijven zittende, Telekom Malaysia (TM). Maar in 2005, draadloze spelers Celcom en Maxis Communications de lat hoger gelegd door het gooien in opties, met de introductie van de zogenaamde derde generatie (3G) draadloze service.

3G-diensten aangeprezen snellere toegang snelheden dan gangbare draadloze technologie in die tijd, namelijk EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) en GPRS. Maar terwijl het geloofwaardig doorgedrongen in de breedband-scene, 3G-technologie niet veel van een deuk op de TM’s wurggreep op breedband te maken.

Er waren tal van kwesties die 3G gestopt in zijn tracks waaronder enigszins onstabiel kwaliteit van de dienstverlening, het gebrek aan dekking en misschien wel de grootste van allemaal – veel te duur handsets voor de gemiddelde Joe veroorloven.

Het was niet tot de introductie van snellere toegang technologie genaamd High-Speed ​​Downlink Packet Access, of een mooie manier om te zeggen dat de service van de 1 megabit kan doorbreken per seconde (Mbps) bereik, die 3G nam af in een grote weg. In combinatie met de betere, meer betaalbare selectie van toestellen beschikbaar, alleen dan wel draadloos spelers een doorbraak in het nemen van streamyx marktaandeel TM’s.

Meer recent, werden alternatieve draadloze service providers gegeven licenties voor Worldwide Interoperability for Microwave Access werken of beter bekend als WiMax. Sommige van deze exploitanten moeten nog commercieel lanceren in een grote weg, en in feite zijn beboet door de toezichthouder voor het niet starten van op basis van de gestelde deadline – met uitzondering van één exploitant, Packet One Networks (P1).

Interessant is P1 op de voorgrond getreden door het aanbreken van een reclame blitz speciaal ontworpen om te gaan na de zittende speler. Zijn “Sudah Potong” (Cut to WiMax) campagne geeft klanten die getuigen hoe bevrijd ze zich voelen na het snijden van de draden die ze beweerde verstrikt, terwijl ze werden met behulp van een vaste breedband service – hoewel een beetje oubollig – is het gesprek van de was stad.

P1 ook gegaan op een aanval qua prijsstelling en, die zijn gericht op proberen churn producten uit de andere breedband spelers maar niemand meer dan TM.

Ondertussen, de zittende, niet tevreden om gewoon staan ​​aan de zijlijn en nemen alle flak van P1, lanceerde een teller campagne in een advertentie die een man die lijkt op P1 chief die zo geïrriteerd met zijn draadloze service, dat hij zich tot een raam en schildert dreigt te gooien zijn draadloze modem en laptop.

Komende op de rug van deze campagnes is DiGi Telecommunications, die vorige week gestart met haar draadloze 3G-diensten met de belofte van het geven van betere waarde en Internet ervaring om klanten die zich aanmelden met hen. Hij gooide ook massaal korting promoties op 3G-modems, smartphones, netbooks en dergelijke.

De toegenomen concurrentie op de breedbandmarkt scene in Maleisië – nu met minstens vier grote exploitanten die een soort van breedband service, en ten minste twee meer te komen – is zeker welkom, en is inderdaad een goed teken voor de consument als geheel.

Met de toegenomen concurrentie, de consument te krijgen om te profiteren van lagere prijzen, betere kwaliteit van de dienstverlening en de keuze – en dat is altijd een goede zaak. Immers, het is al goed gedocumenteerd dat breedband service en de verbetering van de connectiviteit van een natie met het internet kan leiden tot tastbare voordelen aan het BBP van het land.

Maar ondanks deze recente ontwikkelingen is het met huiver dat ik rekening mee dat dit.

Tech industrie; Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers, veiligheid, Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tikken; Start-Ups; Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië, Cloud, APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud

Alle theater, reclame en promoties terzijde, wat service providers – ongeacht welk kamp ze in – hoeft te doen is om zich te concentreren op slechts een kwestie om breedband service te garanderen wordt een manier van leven voor zowel consumenten als bedrijven.

Dat probleem is ervoor te zorgen dat dienstverleners terug te keren naar de raison d’être waarvoor ze bestaan ​​- om hun klanten te bedienen. Wat dit betekent in de praktijk is ervoor te zorgen dat in alles wat ze doen, moeten ze de klanten in het middelpunt van hun gedachten te hebben.

Vanaf het ontwerp van het netwerk, de uitvoering van rollout plannen, customer bepaling en activering, klantenservice vragen en klachten, facturering, en zelfs tot de beëindiging van de dienst – moet alles gaan over de klanten en hun ervaring.

Dit houdt in dat ze moeten top-class service te bieden aan hun klanten. Niet meer moet de customer experience onbeholpen call center agenten die net een checklist worden napraten bij het helpen van klanten oplossen van hun problemen, niet meer advertenties die beweren hoge snelheid, hoge kwaliteit, maar in werkelijkheid zijn niet waar, niet meer beloften van deadlines die zal worden voldaan, maar niet te bereiken.

de klant – – wordt buitenspel gezet in het proces in hun haast om te concurreren met elkaar, hebben service providers zo veel in outdoing elkaar dat soms, het belangrijkste element te zetten.

Toegegeven, de algemene normen van het dienen van de klanten zijn verbeterd door de jaren heen, maar vandaag de dag, alle dienstverleners nog steeds te lijden onder het gebrek aan klantgerichtheid in een of andere vorm.

Als gevolg van de toegenomen concurrentie op de markt, moeten dienstverleners beseffen dat klantentrouw is niet langer een kwestie van hen blokkeren om hun service en ze alleen het geven van Hobson’s keuze, maar het is over het verdienen van hun loyaliteit door te focussen op wat klanten echt willen.

Misschien is de dienstverlener die kan de eerste zijn om dit echt te begrijpen zal de first-mover advantage en dit kan bepalen welke speler de breedband-oorlog wint aan het eind van de dag.

Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers

Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik

Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië

APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud