NBN Co benoemt ex-Telstra exec als nieuwe CIO

Het bedrijf belast met het uitrollen van de Australische National Broadband Network (NBN) heeft aangekondigd dat ex-Telstra CIO John McInerney zijn nieuwe CIO na zal zijn; Claire Rawlins ‘plotselinge aftreden en het vertrek, in augustus van dit jaar.

NBN Co bevestigde een rapport in de Australian Financial Review dat de voormalige Telstra CIO en de huidige HP executive zou ingrijpen om de rol van 3 december 2012.

“We zijn verheugd om een ​​executive van John’s kaliber en ervaring van harte welkom om deze belangrijke rol binnen het bedrijf. Onze IT en systemen zijn de kern van het NBN, en om de werking en de levering van een wholesale netwerk ontworpen om de mensen van Australië te dienen voor tientallen jaren om te komen, “NBN Co zei in een verklaring.

McInerney heeft meer dan 15 jaar ervaring in de telecomsector en technologie. Hij heeft vorig jaar met HP sinds augustus, waar hij momenteel de vice-president van de infrastructuur technologie, gebaseerd uit Singapore.

McInerney was ook de CIO voor Telstra tussen 2008 en 2010, waar, hij stoppen na enkele maanden van verlof.

De reden voor Rawlins ‘vertrek uit NBN Co na twee jaar nog steeds een mysterie, en NBN Co CEO Mike Quigley weigerde de reden waarom ze wegging toen werd gisteravond gevraagd in een parlementaire hoorzitting uit te leggen.

We geven geen commentaar op bepaalde personeel, “zei hij.” We praten nooit over waarom mensen lid te worden of te verlaten.

Hij zou niet bevestigen of er problemen met waren; NBN Co’s AU $ 200,000,000 te ondersteunen systeem / business support system (OSS / BSS) uitgevoerd door IBM, maar zei dat het een probleem van elke telecommunicatiebedrijf.

De achilleshiel, of de vloek van het bestaan ​​voor de meeste telco’s, is hun OSS / BSS-systemen, ze zijn altijd moeilijk, “zei hij.

NBN Co chief operating officer Ralph Steffens zei dat het systeem na verloop van tijd zou verbeteren.

Het belangrijkste is dat de basisfunctionaliteit is opgestaan, en het is vrij goed. We hebben al het nodig is om het netwerk op te bouwen functionaliteit, om de klanten aan te sluiten. We zullen voortdurend te ontwikkelen systeem mogelijkheid om te proberen om het systeem processen te automatiseren.

Quigley zei dat hij niet kon zet een cijfer van hoeveel de OSS / BSS systeem zou uiteindelijk kost NBN Co, want het is iets dat het bedrijf voortdurend evalueert. Hij ontkende een suggestie dat het systeem zou kosten AU $ 1,5 miljard.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data