NBN Co krijgt ITU steun op satelliet-plannen

NBN Co heeft gezegd dat zijn geplande satelliet te lanceren volgt de juiste internationale procedures, het verstrekken van een verklaring van de International Telecommunication Union (ITU) als bewijs.

Op maandag, NBN Co CEO Mike Quigley zei dat het bedrijf gaat door middel van een proces met de ITU om goedkeuring te krijgen voor vier omloopbanen die Australië van 135 graden oosterlengte, op 5 graden stappen van elk voor hun satelliet-breedband service die breedband zal leveren tot en met 4 van de 7 procent van Australië niet onder de fiber roll-out van de National Broadband Network (NBN).

Hoewel de sleuven nog niet zijn goedgekeurd, heeft NBN Co begonnen met het ontwerp en de bouw van de $ 620.000.000 satellieten met Loral, op grond dat zij deze omloopbanen zullen ontvangen, met Quigley vermelding dat hij verwacht dat de sleuf goedkeuring voorafgaand aan te vullen de satelliet lanceert in 2015.

Shadow Communications Minister Malcolm Turnbull heeft de hoeveelheid risico die NBN Co door dit te doen, ook al is het veiligstellen van de slots is niet zeker heeft genomen in twijfel getrokken. Echter, Quigley gezegd dat het niet het soort risico dat hij wakker blijft nachts.

Na de hoorzitting, NBN Co naderde de ITU, die zei dat het niet ongewoon voor een satelliet bedrijf om satellieten te kopen voordat ze worden toegewezen slots.

“Het is mogelijk voor een bedrijf om een ​​satelliet in opmars van het in gebruik wordt genomen, en de omloopbanen afgerond te kopen,” zei de ITU, volgens NBN Co.

NBN Co moet de Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA) wordt aan de registratie bij de ITU initialiseren, en dan is elke compatibiliteitsproblemen met de exploitanten van de naburige satellieten op te lossen, zei de ITU.

“Zolang er geen regionale bezwaren, en de ITU registratie proces aan de gang is, kan een operator verder te gaan met de lancering plannen.”

Om zelf een back-up, NBN Co heeft ook de uitspraken van Optus ‘voormalige chief technology officer Bill Hope, die als een expert op het NBN satelliet ontwikkeling heeft geraadpleegd. Hij zei dat Optus gestart met haar eigen satelliet enkele jaren voordat het krijgen van goedkeuring voor slots, en dat iedereen die suggereert dat NBN Co neemt hoogst ongebruikelijke risico’s “niet het proces te begrijpen, of wordt oneerlijk”.

Na zijn toespraak tot de Communications Day 2012 Summit in Sydney vanmorgen, Turnbull vertelde journalisten dat dit soort informatie is beter zou hebben gegeven toen hij vroeg op maandag.

Het is jammer dat ze konden een antwoord als dat niet voorziet in het onderzoek van de Senaat. De kritiek die zijn gemaakt van hun aanpak zijn gemaakt door andere deskundigen in de satellietindustrie, “zei hij.” Mijn rol in het onderzoek was om de vragen te stellen, en proberen uit te vinden wat de positie was.

Turnbull zei dat de vraag of dit een verantwoorde risico is een kwestie voor anderen in de satellietindustrie te beslissen, en dat er enige onenigheid in de industrie over de kwestie geweest.

speech Turnbull aan de telecommunicatie-industrie vandaag in grote lijnen terug te vinden op de laatste drie jaar van het NBN roll-out, met een kloksnelheid van de $ 1000000000 netwerk slechts terloops 5000 woningen nog, wat neerkomt op drie uitgangspunten per werkdag. Om zijn nieuwe driejarenplan te voldoen, moet NBN Co nu opvoeren van de rente tot 6000 panden per dag.

Hij herhaalde zijn eerdere verklaringen dat de Coalitie fiber-to-the-node benadering zou goedkoper zijn en sneller geleverd.

“Het beleid van de coalitie is, zoals u weet, gericht op het bereiken van een vergelijkbare uitkomst (alomtegenwoordige, zeer snel breedband), maar het bereiken van het eerder in termen van de roll-out, goedkoper in termen van kosten voor de belastingbetaler en meer betaalbaar in termen van de consument, ” hij zei.

Na zijn toespraak, Turnbull aangegeven aan journalisten dat onder zijn voorstel, delen van de $ 11000000000 Telstra overeenkomst met betrekking tot betalingen aan klanten te migreren naar het nieuwe netwerk kan worden ingebouwd in een overeenkomst om de toegang tot de laatste mijl van koperen netwerk vanaf het knooppunt naar het uitgangspunt.

Ik denk dat de benadering die ik heb beschreven zou kennelijk in het belang van Telstra’s zijn. [Telstra] heeft geen angst voor een verandering van de regering niet aangetoond, “zei hij.” Als je het uitrollen eerder, zou de migratie betalingen sneller worden ontvangen, en terwijl de nominale waarde van deze migratie betalingen niet anders kunnen zijn .. . de netto contante waarde, dat is wat Telstra is gericht op, zal groter zijn, omdat het eerder zal worden ontvangen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data