NBN schakelen zonder analyse over ‘het krijgen met het verder’: Turnbull

Regisseren NBN Co over te schakelen van model van de Arbeid voor fiber to the lokalen aan de Coalitie voorgestelde multi-technologie mix zonder eerst de resultaten van een kosten-batenanalyse te wachten zal toestaan ​​NBN Co aan de slag met zijn werk, volgens Communications minister Malcolm Turnbull.

In zijn tijd in de oppositie als communicatie-woordvoerder, Turnbull bespot de overheid toenmalige Labor, herhaaldelijk, voor het niet om een ​​kosten-batenanalyse te voltooien voorafgaand aan het aanbreken van de AU $ 37500000000 fiber-to-the-pand project.

Na zijn terugkeer naar de overheid in september vorig jaar, Turnbull inzetten voor het uitvoeren van een kosten-batenanalyse in breedband in Australië, en benoemde Michael Vertigan en een aantal andere deskundigen om de analyse uit te voeren met een verslag te wijten terug naar de overheid in juni.

Turnbull de deur opengelaten dat als het rapport constateert dat de voordelen van fiber to the gebouw evenwicht van de kosten van een dergelijk streven, zou de overheid overwegen om het bestaande model.

Maar het lijkt dat de regering zal doorgaan met zijn eigen versie van de norm NBN zonder te wachten op de analyse.

Sinds september NBN Co haar huidige werk heeft voortgezet op de vezel om het pand uitrol, maar in een nieuw overzicht van de verwachtingen, dat vandaag is vrijgegeven, met een voorsprong van het verslag van het panel Vertigan, Turnbull gericht NBN Co aan het werk op een multi-technologie mix model beginnen dat zal toestaan ​​NBN Co om minstens 25Mbps downloads te leveren aan alle Australiërs met een maximum van investering van AU $ 29500000000 overheid.

Ondanks jaren van sleeën Arbeid over zijn beslissing een kosten-batenanalyse niet uit te voeren alvorens de NBN, de beslissing om door te gaan met zijn favoriete model voor de NBN, ondanks de kosten-batenanalyse niet voltooid was verstandig, Turnbull zei, toevoegend dat de verklaring zou kunnen worden veranderd over de baan.

“Het bedrijf heeft te krijgen op. Dat betekent niet dat er geen verandering te zijn. Er zijn een aantal van de verklaring van de verwachtingen al geweest”, zei hij tegen journalisten tijdens de top CommsDay in Sydney vandaag.

Het belangrijkste punt is dat je de vrijheid hebt om de mix van technologieën die past bij de specifieke locaties te gebruiken.

Het hele doel van heronderhandelingen met Telstra is dat we willen NBN Co in dezelfde positie en de flexibiliteit en optionaliteit het zou doen als het was de zittende zetten, in plaats van opgesloten in een zeer traag, en zeer dure technologie.

Onder de nieuwe verklaring van de verwachtingen, zal NBN Co nu in staat zijn om vast te stellen, per gebied, de meest kosteneffectieve technologie om de minimale snelheid eisen voor de NBN voldoen.

Voorafgaand aan de verkiezingen, de coalitie beloofd dat alle Australiërs toegang tot 25 Mbps download snelheden tegen het einde van 2016 zou hebben, en 90 procent zou de toegang tot 50Mbps hebben door het einde van 2019.

In de verklaring van de verwachtingen, is de timing voor het leveren op deze beloften volledig verwijderd, behalve om te zeggen dat 50Mbps moeten worden geleverd “zo spoedig mogelijk”.

In een toespraak op CommsDay Summit vanmorgen, Shadow Communications minister Jason Clare zei dat premier Tony Abbott en Turnbull moeten ter verantwoording worden geroepen voor het breken van deze belofte.

“De regering aangekondigd dat het was het breken van [zijn belofte] net voor Kerstmis – de dag na Holden aangekondigd dat het zich terugtrok uit Australië”, zei hij

Dit is een ernstige schending van het geloof. De bevolking van Australië misschien niet hun NBN plannen hebben gewild, maar ze kregen te horen dat ze zou krijgen in 2016. Ze won de verkiezingen en daarna braken hun woord. En ze moeten de gevolgen van die te dragen bij de volgende verkiezingen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data