News Corp ‘s Amplify onderwijs experiment: Wat ging er mis?

News Corp zet haar Amplify elektronisch leerplatform en curriculum te koop, omdat het nieuwe schooljaar verkoopseizoen flopte en de rush naar digitale hulpmiddelen nooit gekomen.

Was de ondergang te wijten aan de terughoudendheid onderwijsinstellingen ‘te veranderen of fatale fouten met Amplify?

Versterken, een News Corp business unit die gericht zijn op onderwijs opnieuw uit te vinden via digitale hulpmiddelen, tablets en curriculum versterkt met flitsende graphics, werd een $ 371.000.000 afschrijving in het vierde kwartaal van de media reus.

Dat afwaardering komt bijna vijf jaar nadat het gekocht Wireless Generation voor $ 360.000.000 in 2010 en noemde het Amplify. Op het moment, News Corp zou gaan wedden ongeveer $ 500 miljoen op Amplify om de markt te domineren. Amplify werd geleid door Joel Klein, het voormalige hoofd van het ministerie van Onderwijs de stad New York.

: De volgende Apple en IBM samenwerking: In het klaslokaal

Amplify had een digitale bibliotheek, diverse gereedschappen en een tablet-gebaseerde platform. Amplify had ook analytics, curricula in lijn met de normen staat en distributie instrumenten te versterken en AT & T werkte mee aan pilots voor tablets.

News Corp CFO Bedi Singh zei op het bedrijf de winst conference call

Analisten waren proberen te achterhalen hoeveel News Corp zou redden door de verkoop van Amplify. Een gok was dat News Corp overal zou redden van $ 75.000.000 tot $ 100 miljoen.

News Corp execs niet bevestigen dat guesstimate, maar deden er rekening mee dat ze geld zou besparen.

Hoewel er zal een paar obits op Amplify het is de moeite waard nadenken wat er mis ging. Hier zijn enkele opmerkingen

Hier is een blik op Amplify’s kosten in vergelijking met Google en Apple op een per student 1: 1 basis

Wat is het volgende?

Amplify kan een toekomst met een nieuwe eigenaar hebben, maar zal meer start-en landingsbaan nodig om zijn platform op de markt en een ecosysteem ontwikkelen. Zelfs dan, Amplify concurrenten zijn waarschijnlijk meer middelen te hebben.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

News Corp kon niet hangen met Apple en Google. De Amplify Tablet is ontworpen door onderwijs eenheid Intel en keek bruikbaar voor het onderwijs. Het probleem? Kinderen hadden meer kans om iPads en Android-tablets naar school te brengen. Beschouw het als uw eigen onderwijs apparaat. School districten willen geavanceerde kijken en Apple en Google gewoon meer gewicht met studenten en docenten;. Integration zaken. educatieve software Amplify werd ontworpen voor aansluiting op een wijk student informatiesysteem. In theorie dat klinkt geweldig. Echter, student informatiesysteem mogelijkheden verschillen sterk afhankelijk van de wijk en de financiering. Amplify kern veld schreeuwde integratie ellende. Kijk naar de IBM en Apple samenwerking in het onderwijs. Deze twee partners kan dekken front- en back-end behoeften in het onderwijs;. Ontwikkelaars waren niet in. Amplify had een zware strijd om opvoeders een overtuigen) digitaal te gaan en b) gaat all-in met zijn platform. Amplify had een marktplaats, maar werd nooit naar de inhoud en ontwikkelaar heft dat iOS en Android zou moeten krijgen;. Een stoere total cost of ownership verhaal te vertellen aan opvoeders. Amplify sprak total cost of ownership, bundels en software-ondersteuning voor docenten die niet kon rekenen op een sterke IT-teams. Ondertussen Amplify was een totaal pakket en districten waren waarschijnlijk gun-shy over een platform dat niet schaal had zijn. Ondertussen digitale onderwijsinspanningen, al dan leerprestaties niet verbeteren, waarschijnlijk in blokken worden uitgevoerd in de tijd. Amplify was een all-in bet.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle