Patent richtlijn sloeg op UKPO workshop

Een groep van software-ontwikkelaars en octrooiadvocaten overeengekomen op donderdag in een Britse Patent Office (UKPO) workshop dat de definitie van technische bijdrage in de voorgestelde Europese richtlijn softwarepatenten is verkeerd.

Lord Sainsbury, de minister voor wetenschap en innovatie, en het Britse Patent Office ingestemd met de workshops na een openbare bijeenkomst op het einde van vorig jaar, waar de software-bedrijven en ontwikkelaars hun bezorgdheid uitgesproken over de richtlijn, officieel bekend als de richtlijn over het houden octrooieerbaarheid van in computers geïmplementeerde uitvindingen.

Hoewel de resultaten van de 13 workshops gehouden in het Verenigd Koninkrijk moeten nog worden verzameld, de conclusie uit een van de zes workshops gehouden in Londen was duidelijk – de huidige criteria om te bepalen of een octrooi moet worden verleend is zo vaag dat bijna alle software patenten waarschijnlijk zullen worden verleend. De UKPO heeft herhaaldelijk ontkend dat de richtlijn de wijdverbreide octrooieren van software, bijvoorbeeld in een rapport van vorig jaar zal toelaten beweerd dat de richtlijn is “niet over het maken van alle software octrooieerbaar” en “sluit uitvindingen gericht op het oplossen van een zakelijk probleem”.

De richtlijn, die het gevolg te geven aan het Europees Parlement voor een tweede lezing deze maand, zal octrooien voor software die een ‘technische bijdrage’ en die de tests van de vanzelfsprekendheid ervan dat andere octrooiaanvragen moeten passeren kunnen aantonen mogelijk te maken. Software die niet aantonen dat er een technische bijdrage niet octrooieerbaar zijn, zeggen de voorstanders van de richtlijn, die de UKPO omvat, die hebben geholpen door middel van sturen de wetgeving.

De deelnemers van de workshop besproken in groepjes een aantal fictieve octrooiconclusies en of verschillende definities van technische bijdrage zou toestaan ​​dat deze patenten worden doorgegeven. De overgrote meerderheid van de deelnemers het erover eens dat de definitie van technische bijdrage van de richtlijn mogen alle vorderingen te worden geoctrooieerd, terwijl een door de Britse tak van de campagne van de groep van de Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII) voorgestelde alternatieve definitie voorkomen dat alle aanspraken van zijn gepatenteerd.

Klik hier om beide definities zien.

Na de bespreking werden de deelnemers gevraagd welke van de octrooiaanvraag ze geloven moeten worden doorgegeven. De meerderheid overeengekomen drie van de vijf octrooien zou niet zijn geslaagd, met de aanwezigen verdeeld over de vraag of een van de andere octrooien niet moeten worden doorgegeven of niet. Slechts één patent vordering kreeg de steun van de meerderheid.

Alle groepen van de deelnemers het erover eens dat de richtlijn definitie niet effectief was.

[De richtlijn definitie] leek alles octrooieerbaar te maken, “zei een deelnemer.” Case study 10 [een besturingssysteem toepassingsprotocol-interface] mag niet octrooieerbaar zijn, maar was slechts octrooieerbaar onder A [de richtlijn definitie].

“Vrijwel alles is octrooieerbaar Het verwart technische bijdrage met wat er nieuw is -. Iets nieuws wordt automatisch een technische bijdrage,” zei een andere deelnemer.

De FFII UK definitie werd geprezen als de beste van de vier definities, hoewel een aantal potentiële problemen werden gewezen.

“Wij vonden [de FFII definitie] was de enige definitie die goed was”, zei een woordvoerder van de groep.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Maar een deelnemer zei dat de tweede paragraaf van de FFII definitie was verwarrend is als de eerste en tweede zin leek elkaar in tegenspraak, in hun ogen. Jeremy Philpott, een marketing executive van de UKPO, zei dat vier van de andere workshops in Londen had ook tot deze conclusie gekomen.

“De tweede clausule van [de FFII definitie] negatief -. Het zegt wat er uitgesloten, terwijl de eerste clausule positieve is dit niet bevorderlijk zijn voor een goede definitie,” zei Philpott.

Philpott heeft geen commentaar op de algemene kritiek op de definitie van de technische bijdrage van de richtlijn.

Een ander UKPO woordvoerder toegegeven wel dat de FFII definitie over het algemeen goed nageleefd. “Nogal wat mensen als [de FFII definitie] – lijkt het gemakkelijker toe te passen zijn,” aldus de woordvoerder.

Andere aanwezigen daar niet mee eens dat de FFII definitie was verwarrend. “Ik waardeer er een probleem is met het hebben van een positief en negatief, maar een negatieve is duidelijk meer specifiek dan de positieve – het zegt dat het niet de verwerking omvatten, behandeling, representatie en presentatie van gegevens De manier waarop het gaat in meer detail. is zijn kracht, denk ik “, zei een deelnemer.

Een ander zei dat wat werk te worden gedaan op dit deel van de definitie nodig heeft. “Het is zeer krachtig als gevolg van de uitsluitingen, maar blijkbaar uitsluit iets dat werkt automatisch, dus lijkt een schuld van het zijn.”

Aan het einde van de werkgroep de UKPO voerde een straw poll of de aanwezigen vond dat software octrooieerbaar zou moeten zijn en of ze ‘advocaten, techies of beide techies en advocaten “. Slechts 7 van de 26 aanwezigen zei dat het octrooieerbaar, waarvan de meerderheid zelf aangemerkt als “techies en advocaten” zou moeten zijn.

De volledige resultaten van alle 13 workshops zullen worden doorgegeven aan Lord Sainsbury en zal op het UKPO Web site “binnenkort” worden gepubliceerd, aldus een woordvoerder UKPO.

Softwarepatentenrichtlijn definitie van technische bijdrage

FFII definitie van technische bijdrage

Een technische bijdrage: bijdrage tot de stand van de techniek op een gebied van de technologie die nieuw en niet vanzelfsprekend voor een deskundige in de techniek. De technische bijdrage wordt beoordeeld door het bepalen van het verschil tussen de stand van de techniek en de omvang van de octrooiconclusie in hun geheel beschouwd, die technische kenmerken moet omvatten, ongeacht of deze vergezeld gaan van niet-technische kenmerken.

Technische bijdrage “: een bijdrage van een geclaimde uitvinding, beschouwd als een geheel, de stand van de techniek op een gebied van de technologie.” Technische “betekent behorend tot een gebied van de technologie;. New onderwijs over het gebruik van beheersbare natuur onder besturing van een computerprogramma, na de uitvoering van de gegevensverwerking zelf, is technisch. de verwerking, manipulatie en de presentatie van informatie door een computerprogramma niet technisch, zelfs indien daartoe technische apparaten worden gebruikt voor dergelijke doeleinden.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen