Van Google, overheden en authenticatie

De afgelopen twee weken hebben een schot in de arm geweest voor een sterkere authenticatie, eerst de overheid verplicht haar instanties scherpen log-in beveiliging en vervolgens; Google onthult zijn betere muizenval voor het aanmelden bij de toepassingen.

Terwijl we weten dat de slinger weer beweegt in de richting van een massale overstap als eindgebruikers de kracht om het te verplaatsen, de massale gebruiker bevolkingen onderhouden door de overheid en Google moet niet worden beschouwd als een middel om die kracht te creëren afgewezen.

Vaststelling van een betere identiteit, authenticatie, identiteitsbeheer en beveiliging zal niet nog een Big Bang Theory, het zal gebeuren bit-voor-bit via specifieke gevallen en implementaties zoals we gezien hebben in de afgelopen twee weken gebruik. Ook bepaalde zakelijke behoeften, scherpe eindgebruiker pijnpunten en de angel van de aanvallen op de particuliere en financiële gegevens zullen helpen voeden adoptie.

Vaak technologie zoekt naar een enkele gebeurtenis – de killer app – dat alles verandert. Maar het zelden of nooit gebeurt op die manier. Stukjes van de puzzel in te vullen als onderdeel van een langzaam proces dat uiteindelijk versnelt in de richting van een snelle afwerking, een nieuwe werkelijkheid en de trage churn van de volgende evolutie.

Er is geen einde staat hier alleen nog veilige draaikolken het bieden oplossingen en eindige tevredenheid.

Zijn we in een van die momenten?

President Obama vorige week ondertekende een executive order die het gebruik van multi-factor authenticatie en effectieve identiteit proofing door een agentschap het maken van persoonlijke gegevens voor de burgers toegankelijk via digitale toepassingen zal vereisen. Agentschappen hebben 18 maanden de tijd om te voldoen, dus dit zal zeker niet een Big Bang, en de termijn die vóór de volgende verkiezingen, kan uitrol zomaar.

Jeremy Grant, die voor bijna de afgelopen vier jaar de inspanning achter de nationale strategie heeft geleid voor Vertrouwde identiteiten in Cyberspace, veroverde het belang van deze use case. “Identiteit is de grote enabler hier – als we eenvoudig te gebruiken identiteit oplossingen die veilig en privacy verbeteren transacties mogelijk te maken, kunnen we de burgers in staat stellen om te gaan met de overheid in meer zinvolle manieren,” Grant schreef op is blog.

Hoewel veel dankbaar de regering niet het duwen van een nationale identiteitskaart zal zijn, dit programma houdt de kans op het invullen van een stuk van de identiteit / security beeld, de invoering van de eindgebruikers om de technologie, en, als het niet lukt, het opleiden van de rest van de industrie om wat niet werkt.

Google’s inspanning is in een soortgelijke tevergeefs.

Terwijl de early adopters zijn waarschijnlijk de technologisch onderlegde, als het bedrijf het gemak-of-gebruik en tastbare voordelen kan laten zien is er een kans op een wereldwijde verschuiving in de houding ten opzichte van multi-factor authenticatie, vooral die waar Google of een andere grote cloud service provider de identiteit maar vertrouwt op cryptografie gecontroleerd door de eindgebruiker.

De belofte is een betere bescherming van de persoonsgegevens en de persoonlijke levenssfeer.

E-mail is niet vaak net een eindgebruiker in-box, maar een opslag locker voor digitale leven. Het plaatsen van een beter slot op het is een use case die resoneert in het huidige klimaat van inbreuken, sense eindgebruikers van overtreding, en de massale media-aandacht voor dergelijke evenementen.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Er zijn talloze andere use cases voor kleinere gebruiker populatie binnen bedrijven: het beschermen van de toegang tot de intellectuele eigendom (IT), gevoelige documenten (R & D) en financiële gegevens (financiën).

De oplossingen gebouwd om deze specifieke use cases hopelijk op te lossen zullen samenspannen om de volgende definitie (en verwachtingen) van identity management, privacy en veiligheid van brandstof.

Maar het zal de eindgebruiker die een dergelijke definitie ambachten en keurt het zijn.

Disclaimer: Mijn werkgever ontwikkelt technologie die werkt met nieuwe twee-factor authenticatie ondersteuning van Google.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer