Google breidt Project Tango tablet verkoop aan meer landen

In de hoop om meer ontwikkelaars aan boord te brengen voor zijn project Tango tablet, Google is het verbreden van de beschikbaarheid van het leisteen naar meer landen.

Oorspronkelijk gelanceerd in mei voor de Verenigde Staten, de Project Tango development kit is nu beschikbaar voor $ 512 in Zuid-Korea en Canada. Op 26 augustus zal Google beginnen met de verkoop van de kit naar Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italiƫ, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Hoewel Google Motorola verkocht aan Lenovo voor bijna $ 3.000.000 terug in het begin van 2014, het hield een aantal Motorola activa met inbegrip van wat ATAP is geworden, of Google’s Advanced Technology en Projecten groep.

Project Tango is een onderdeel van ATAP en is bedoeld om zowel volgen de tablet beweging en gevoel de omgeving en objecten eromheen. Met de juiste software kan de hardware 3D-modellen te maken op basis van opgenomen beelden en gegevens van de tablet.

Google zegt dat het 3000 development kits tot nu toe geleverd, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid Tango-specifieke apps

Ontwikkelaars hebben al honderden applicaties die gebruikers in staat om de fysieke ruimte te verkennen om hen heen, met inbegrip van nauwkeurige navigatie zonder GPS, ramen in virtuele 3D-werelden, de meting van fysieke ruimtes, en spelletjes die weten waar ze zijn in de kamer en wat er om hen heen.

Project Tango tablets draaien op Android-besturingssysteem van Google en op dit moment gebruik maken van Nvidia’s Tegra K1-processor, 4 GB geheugen en 128 GB aan opslagcapaciteit. Motion wordt vastgelegd door middel van standaard mobiele sensoren, zoals een gyroscoop en accelerometer. De leisteen heeft ook een motion tracking camera en infrarood sensor om te bepalen wat er omheen.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s