Het is een 1970-protocol, kunnen we beter doen ‘: De ex-Skypers op een missie om e-mail te vervangen

Fleep; Drie jaar geleden, werd vier lange tijd Skype ingenieurs zo gefrustreerd met de toestand van de messaging-software die ze besloten om hun baan op te zeggen en het opbouwen van een nieuw alternatief.

De vier geloofde dat er behoefte was aan een groep messaging app die kan helpen zakelijke gebruikers beter samenwerken – dus bouwden ze een app genaamd Fleep die net dat kon doen.

“Mensen gebruiken het voor hun gesprekken met hun vrienden en familie ook, maar ze gaat gebruiken, omdat ze om hun werk willen. Een typische Fleep gebruiker vandaag de dag is een kantoormedewerker die deel uitmaakt van een of een aantal kleine teams die de geografische verdeling – designers, software-ontwikkelaars, architecten, projectmanagers, “Henn Ruukel, CEO van Fleep Technologies, het bedrijf achter de Fleep app, vertelde de website.

Fleep is beschikbaar voor het web, maar ook voor Android, iOS, Mac en Windows. Ruukel acht het deel van de tweede golf van communicatiediensten die weg vegen traditionele gereedschappen.

De Estse ‘Skype maffia’ is het besturen van nieuwe tech bedrijven in het land, in de hoop om de basis te leggen voor de volgende generatie van tech succesverhalen.

“De tekst communicatiemarkt leeft in zeer interessante tijden. Het begon met WhatsApp en anderen vervangen SMS voor de consument / vrienden-en-familie-segment, en nu is er een nieuwe golf van diensten die gaan na zakelijke messaging, die nog steeds gedomineerd door e-mail. ”

Er zijn twee grote verschillen tussen Fleep en andere zakelijke messaging diensten, zoals Slack of HipChat, volgens Ruukel.

“Fleep is een netwerk, niet een team interne tool. Met Fleep, kan elke gebruiker met elkaar communiceren, terwijl andere messaging apps zijn gebouwd rond voorgedefinieerde teams waar je alleen binnen dat team kunnen communiceren.”

Haat mobiele QA testing? Er is een startup voor die, 5G piloten voor de aftrap in Estland volgend jaar; De studenten hebben de meesters geworden: Hoe Estland tech dapperheid landen over de hele wereld heeft geïnspireerd

Bij wijze van experiment, werd het interview voor dit artikel uitgevoerd via Fleep. “Ik ben het beantwoorden van uw vragen in Fleep hoewel we werken in verschillende teams”, zei Ruukel. “We kunnen dit niet doen in Slack of HipChat.

Hoewel Ruukel is ervan overtuigd dat e-mail gaat om het belang ervan in de bedrijfswereld eerder vroeger dan later te verliezen, hij is ook zeker van dat de enige manier om dat te realiseren is door het effenen van de transitiepad voor de gebruikers.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Apple geeft iWork functies voor samenwerking, samenwerking, Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Dat is de reden waarom Fleep integreert met e-mail, in plaats van proberen te bestaan ​​naast het. Op die manier kunnen gebruikers onder meer e-mail deelnemers in Fleep gesprekken en berichten en bestanden kunnen als normaal e-mail aan Fleep worden gestuurd. Op dezelfde manier kan e-mailgebruikers een Fleep gebruiker in een e-thread met behulp van hun e-mail-compatibel Fleep ID bevatten.

“E-mail is nooit gebouwd voor gesprekken. Ik denk dat de communicatie tussen mensen zal dan verhuizen naar Fleep of andere moderne boden, die zijn geoptimaliseerd voor gesprekken en samenwerking. Op basis van ervaringen mijn eigen en andere gebruikers, het begint met een e-mail worden gebruikt in parallel [ met Fleep] en uiteindelijk u merkt dat u niet uw e-mail hebt gecontroleerd voor enkele dagen, dus het zal geleidelijk verliest het belang ervan, “zei Ruukel.

Maar dat betekent niet dat e-mail ‘s nachts zal verdwijnen.

“Het heeft zijn bolwerk in one-way communicatie, zoals nieuwsbrieven en facturatie, en het heeft ook uitgegroeid tot onze feitelijke identiteit in andere internetdiensten. Het zal worden gebruikt voor degenen die voor een tijdje,” Ruukel toegevoegd.

De overgang van e-mail naar apps in de zakelijke wereld met zich mee brengt een aantal belangrijke veranderingen in het gedrag van de gebruikers. Mensen hebben de neiging om e-mail te zien als een professionele tool en apps als niet-formele manieren van communiceren, dus er zou wel veranderingen in zakelijke communicatie etiquette als het bedrijfsleven zich van e-mail.

Ruukel ziet niet dat als een noodzakelijk een slechte zaak. “Het gebruik van Fleep met e-mail deelnemers creëert een kruising tussen e-mail en IM-cultuur, maar ik denk dat het leidt tot minder formele en meer nuttige uitwisseling van denken, wat leidt tot betere afspraken of besluiten. Een manier om e-mail te vergelijken met Fleep is te denken aan e-mail als iemand een toespraak en iedereen luisteren, terwijl een Fleep gesprek is heel erg als een real-life ontmoeting met zijn onderwerp, agenda, en de leden. ”

Positioneert zich ergens tussen e-mail en instant messenger, één van de uitdagingen voor de Fleep te maken heeft met alle spam die zijn weg vindt op beide platforms. In Ruukel’s mening, het grootste probleem ligt niet in de spam zelf, maar in het toekennen van niveaus van belang zijn voor inkomende berichten en degenen die hen te sturen.

“Traditioneel alle e-verzenders krijgen gelijke ontvanger aandacht. We zijn op zoek naar manieren om inkomende e-mail filtering op een manier waar de e-mails van onbekenden evenveel aandacht als e-mail of Fleep berichten zou krijgen van mensen die je hebt communiceert met vroeger te verbeteren. Wij willen de idee dat om iemands aandacht te krijgen, moet je iemand die je zou introduceren te vinden. We hebben niet de details over deze nog genageld, maar ik denk dat het optimaliseren van aandacht ontvangers ‘is een manier om te gaan, “zei hij.

Fleep’s usability in netwerken is de reden waarom Lasse Nørby, project manager bij VentureScout, die zijn met behulp van het platform voor enige tijd, is dol op gegroeid.

“Ik heb eerst meegemaakt Fleep op het Going Global programma dat we liepen in Estland, waar een van de deelnemende startups was Fleep ik meteen besefte dat het een geweldige tool op te nemen en nieuwe medewerkers te bereiken buiten mijn eigen bedrijf -. Iets andere messaging-diensten mislukken . te doen Deze functie is ongelooflijk waardevol en maakt introducties veel meer bruikbare en fast-paced – iets wat ik echt waar, “zei hij tegen de website.

Vorig jaar Fleep introduceerde een freemium verdienmodel – premium gebruikers die betalen € 3 per maand onbeperkt toegang tot de geschiedenis en bestanden, terwijl gratis gebruikers kunnen alleen toegang berichten van de laatste 30 dagen. Vorige maand heeft het bedrijf besloten om de limiet van 30 dagen voor gratis gebruikers verwijderd.

Het genereren van inkomsten model is altijd een moeilijke keuze. We besloten te gaan voor een eenvoudige, eerlijke en transparante model, en de huidige conversieprijs [rate] om Premium is wat we verwacht hadden te zien.

Op dit moment, Fleep is met behulp van een onorthodoxe strategie voor een succesvolle Estse opstarten: het bedrijf is volledig gebaseerd in Estland, met de 16 medewerkers verdeeld 50/50 tussen de hoofdstad Tallinn en de universiteit van Tartu. De grootste markten zijn de VS, Groot-Brittannië, India, Rusland en Australië – en Ruukel zegt dat in de nabije toekomst de focus op deze landen zal blijven.

De app werd gebouwd door de Estse ex-Skypers en het is ook gefinancierd door andere Estse ex-Skypers: in twee subsidierondes zij heeft verzameld meer dan € 500.000 van de investeringen van Skype’s Estse medeoprichters Jaan Tallinn, Ahti Heinla en Priit Kasesalu en uit het bedrijf de voormalige country manager Sten Tamkivi.

Tallinn, één van de belangrijkste investeerders en ook mentoren, ziet een mooie toekomst voor Fleep.

Bij Skype, de instant messenger-functie was altijd mijn baby – maar omdat het bedrijf zo veel gericht op spraak en video, voelde ik het nooit de aandacht die het verdiende kreeg. Dus toen Henn en de andere ex-Skypers tot mij kwam met een plan om echt te gaan op de ingeslagen met een next-generation boodschapper, ik vertrouwen hadden waren ze de juiste jongens om het te doen.

Hij weet dat de concurrentie is hard, maar hij gelooft dat Fleep’s team is aan het werk.

Uiteraard is het een harde wereld die er zijn voor tech start-ups, maar de wereld schreeuwt om een ​​modern platform die integreert met e-mail en kan effectiever voor zakelijke communicatie zijn. E-mail is een protocol uit de jaren 1970 – kunnen we beter doen en Fleep kan het antwoord zijn.

Lees meer uit Estland

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze