Intel, ARM, tablets en desktop: Waar verwerkt heen?

Voortzetting van onze blik in meer detail op de, 2013 voorspellingen van analist Mark Anderson, de kwestie van de processoren en; Intel vs ARM, is een interessante proxy voor de grotere vraag ‘wat willen we een computer te zijn?

Ondanks de successen van drie generaties van de Core-processors, Intel heeft tal van problemen aan te pakken.

“Mobile chipmakers (geleid door Qualcomm en ARM) zijn de nieuwe William en Kate” – Mark Anderson

Anderson zet het bot en vragen gesteld over zowel de zakelijke als de technologie van CPU’s ( ‘CarryAlong’ is zijn termijn voor tablets, phablets, netbooks en andere apparaten die draagbaar genoeg zijn om de hele dag te dragen en te gebruiken)

Intel: Leve de koning, de koning is dood. De chip royalty ladder wordt omgedraaid, als Intel wordt steeds minder relevant in de wereld van de algemene computing, terwijl CarryAlong en mobiele chipmakers (geleid door Qualcomm en ARM) zijn de nieuwe William en Kate. Voor de meeste waarnemers, Intel in 2013 is een leverancier van onderdelen voor servers. De beste manier om uit deze doodlopende weg: een nieuwe CEO met tech karbonades.

Intel is onovertroffen in de laptop ruimte van vandaag, maar de combinatie van de populariteit van tablets en de wetten van de fysica op 19nm schaal en onder je vraagt ​​je af waar ze zullen in vijf tot 10 jaar tijd. Ik vroeg me af of Intel begonnen begunstiging van transacties over chip technologen voor leiderschap toen ze merkten dat ze de muur op de wet van Moore werden raken en had zo veel sneller dan voorspeld door middel van Dennard Scaling draaien.

(De wet van Moore, uiteraard betrekking op het aantal transistors op een wafel en de kosten van de fab om ze daar te zetten, terwijl Dennard Scaling heeft te maken met behoud van de energie-efficiëntie van de transistors zo goed als de vorige generatie.)

Na jaren van bezuinigingen, veranderingen aan de top en problemen met de gieterij partners, AMD heeft een RISCy plan om ARM-chips te gebruiken op Intel te nemen gelanceerd.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

De hi-K metalen poorten geïntroduceerd in, Sandy Bridge, en de, tri-gate-derivaat, in Ivy Bridge maken een enorm verschil in de huidige Intel-chips, maar het duurde 10 jaar om dat in productie. Bovendien wordt een nieuw materiaal nodig, dat zich bezig met het fundamentele probleem van niet genoeg elektronen een schone signaal aan de transistor één tot nul veranderen zonder quantum-niveau effecten Weirding de transistor – en als er een dergelijk materiaal, het is nog steeds in de labs.

Intel moet de processen nu optimaliseren om genoeg tijd om het volgende stuk van fundamentele wetenschap te doen maken, maar zoals u het quantum niveau geraakt, dat de fundamentele wetenschap is een stuk moeilijker.

In de tussentijd zie ik Intel bewust blijven zichzelf te kannibaliseren met Atom, want dat is te verkiezen boven wordt opgegeten door ARM – en in ieder geval gebruikt die fabs dat zo duur waren als je ze bouwde een paar jaar terug toen ze state of the art. Ik zie ook dat het mislopen van LTE, nog steeds, die moet zijn vermogen om te concurreren in de smartphone markt kwetsen. En als geruchten dat; Haswell-chips niet te starten tot het midden van 2013, waar zijn, zou Intel ongeveer zes maanden achter op zijn gebruikelijke tick-tock cadans van de krimpende een dobbelsteen een jaar en de uitrol van een nieuwe architectuur 12 maanden later.

Kan Intel klop de binnenlandse politiek op het hoofd terwijl het op het? Ik begrijp niet waarom, CloverTrail, is nog niet beschikbaar in grote aantallen, maar de strijd tussen de Silicon Valley en; Israëlische chip development teams; op richting zou een van de redenen waarom we nog niet over een Core chip die kan support Connected Standby (CS) in Windows 8, hoewel de vermogensniveaus laag genoeg om dat werk te maken zou moeten zijn.

Kijk naar de 17W TDP (Thermal Design point) van een aantal Ivy Bridge Core-modellen, de beloofde 15W TDP van Shark Bay Ultrabook processors en vervolgens uit naar de 8-10W TDP van Haswell, toen we eindelijk kunnen krijgen on-pakket CMOS voltage regulators en ondersteuning voor S0ix actieve stationair – en dat is wat je nodig hebt voor Connected Standby.

Om eerlijk te zijn, is het mogelijk dat de reden waarom we niet Core chips hebben met CS al is dat het alles te gaan naar een laag vermogen snel wakker staat, niet alleen de CPU – en dat is het gemakkelijkst te doen als je alle steun te controleren componenten door het bouwen van een SoC; System on Chip per definitie betekent integratie en minder variatie aan te pakken. (Groot succes Qualcomm is geweest over het niet alleen het bouwen van een goede ARM-chip, maar de bouw ervan in een geïntegreerd platform dat gebruikt kan worden om churn van tientallen of honderden smartphones in een jaar.)

Quantum barrière

Een kijkje in de Britse chip ontwerper, van zijn oorsprong in een Cambridge schuur naar de huidige-champagne gemarkeerd successen en een toekomst waarin M2M is de sleutel.

De Ultrabook programma geeft ook Intel een manier om OEM’s in overeenstemming te schoppen om ze te gebruiken low-power componenten (misschien zelfs schermen met genoeg bevestigd RAM te cachen wat u op zoek bent naar op het scherm wanneer het is niet snel genoeg voor de GPU te moeten veranderen wakker te zijn), maar dat gaat om het gezicht van de gebruikelijke verzet van OEM’s die willen dat de keuze om door te gaan met hun race naar de bodem op $ 200 tablets en $ 300 stuks.

Ondertussen is er is Intel’s voortdurende onvermogen om te begrijpen dat het produceren van grafische drivers die robuust genoeg is om op betrouwbare wijze doen hardwareversnelling zijn van cruciaal belang is. Merk op hoe weinig Intel GPU’s hebben voor hardwareversnelling is gecertificeerd door Adobe of vergelijk de hardwareversnelling u in IE 9 en 10 kunt krijgen met een ‘echte’ GPU in vergelijking met Intel geïntegreerde graphics. Offload naar GPU is een manier om te krijgen rond de wet van Moore (een GPU heeft veel meer cores dan zelfs de meest multi-core CPU’s en ze zijn simplistisch en slechts van toepassing zijn op gemakkelijk geparallelliseerd problemen, maar lossen aan special purpose hardware is een andere manier ARM systemen punch boven hun gewicht).

Intel zit vast tussen de rots van de fysica, de harde plaats van mobile computing, de Scylla van, dure fabs en de Charybdis van business modellen.

Misschien is dat de reden waarom het probeert zo moeilijk om een ​​software bedrijf met diensten voor ontwikkelaars. Het is al het toevoegen van NUI concepten zoals spraakherkenning en gebaren, alsmede de locatie diensten in het kader van de Computer Continuum paraplu om de taalondersteuning en ontwikkeltools het is lang aangeboden, en het zetten van een eigen virtualisatie laag onder elk besturingssysteem draait op een Intel-pc. En ja, dat alles heeft gezet Intel in concurrentie met een nog breder scala van spelers uit de sector …

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Connected Standby, Ultrabooks en GPU’s

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt