IT-personeel kan niet worden vertrouwd, beweren zelfbenoemde software politie

IT-medewerkers kunnen niet worden vertrouwd en moet mogelijk worden gevolgd bij het gebruik van het internet, de Federation Against Software Theft (FAST) waarschuwde zakelijke leiders op vrijdag.

FAST zei dat bestuurders zich ervan bewust moeten zijn dat de internetactiviteiten van hun vennootschap zou worden gevolgd door FAST zelf, en iedere werknemer die software illegaal downloadt kon hen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor schending van het auteursrecht te maken.

“Al te vaak IT policy enforcement en het beheer is uitsluitend overgelaten aan de IT-afdeling, in de overtuiging dat als IT-medewerkers zeggen dat de juiste licenties aanwezig zijn, zijn ze”, zegt John Lovelock, directeur-generaal bij FAST. “Maar bestuurders mag niet laten zich uit te worden afgescheept door IT-personeel als ze ook de daders kunnen zijn. Bedrijfsleiders moeten een stevige grip op hun technisch kunnen IT-medewerkers te hebben. ”

Als een werknemer wordt gevangen met gekopieerde software op een zakelijke computer, kon het bedrijf wettelijk aansprakelijk zijn. FAST, die onlangs een campagne om Internet verkeer op bepaalde netwerken poorten controleren om te controleren op peer-to-peer file activiteit gelanceerd, zei dat het zou geen rechten te gaan met de “noodzakelijke en passende juridische stappen” tegen doelen af ​​te zien.

FAST was niet beschikbaar voor commentaar op hoe effectief dit zou zijn, maar experts uit de industrie waren sceptisch over deze aanpak zou werken.

Laten we zeggen dat we te ontdoen van softwarepiraterij – zullen de prijzen dalen? Zullen ze de hel “, zegt Clive Longbottom, service director voor analist Quocirca.” Naam iemand die niet heeft gekopieerd software op een bepaald moment in hun leven. [Dit] heeft te doen met een zekere mate van gezond verstand, die FAST niet altijd doen.

FAST recent ontdekte meer dan 5800 illegale digitale muziekbestanden in een software-audit van 2500 pc’s in een Britse financiële diensten organisatie. De meeste van deze bestanden zijn illegaal gedownload door mensen in de IT-afdeling, FAST geclaimd.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen