IT-vaardigheden in 2013: Wat is er echt in de vraag?

Mainstream IT-vaardigheden zijn nog steeds erg in trek in 2013, blijkt uit nieuw onderzoek, maar als je wilt om jezelf nog beter inzetbaar te maken, zal het geen kwaad om penseel op uw big data deskundigheid.

Als je het einde van je Latijn in IT hebt bereikt, kan je nog een bevredigende uitlaatklep voor je talenten in een alternatieve carrière. Hier zijn een paar suggesties…

Volgens Britse regering body E-vaardigheden, de top technische vaardigheden gevraagd door werkgevers in het afgelopen jaar onder andere klassiekers zoals Windows, SQL, .Net, C #, Java, Oracle, JavaScript en HTML.

Meer in het bijzonder, identificeert een aantal gebieden waar de vraag stijgt al meer dan twee jaar. Deze omvatten vaardigheden gebaseerd op de populaire mobiele besturingssystemen zoals Android en Apple iOS.

Expertise met CSS3 (gebruikt om de stijl en de lay-out van webpagina’s te controleren) en HTML5 worden ook beschouwd als belangrijk.

Ondertussen is er een toenemende vraag naar ICT-professionals met kennis van REST (Representational State Transfer), een architectonische stijl die wordt gebruikt om web services te ontwerpen.

Skills rond MongoDB, een schaalbare open-source NoSQL-database, worden ook steeds meer wenselijk.

Tot slot, E-vaardigheden zei dat, PowerShell, die wordt gebruikt om scripts die Windows-taken te automatiseren schrijven, worden steeds populairder, terwijl Microsoft Certified IT-professionals zijn ook in de vraag.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

“De hoge volume en meest populaire vaardigheden zijn nog steeds de mainstream ontwikkeling talen zoals C #, ASP.Net en PHP,” John Lynes, directeur van IT recruitment bedrijf Ashdown Group, vertelde de website. Hij voegde eraan toe dat deze eis is het onwaarschijnlijk dat veranderen als de meerderheid van de bedrijven hebben zakelijke applicaties die afhankelijk zijn van deze vaardigheden zijn.

Maar er zijn ook technologieën die in hoog tempo worden aangenomen dat een eerste piek in de vraag naar nieuwe vaardigheden kan veroorzaken, in ieder geval totdat ze mainstream, zei hij.

“De hoge volume en meest populaire vaardigheden zijn nog steeds de mainstream ontwikkeling talen zoals C #, ASP.Net en PHP” – John Lynes, Ashdown Group

Lynes zei dat het gebied van big data wordt steeds belangrijker als bedrijven proberen te profiteren van de enorme hoeveelheden informatie die ze verzamelen.

“Dit gebied heeft een aantal relatief niche technologieën in verband met het, met NoSQL databases zoals MongoDB populair,” zei hij.

E-skills UK onderzoek SAS vond dat vacatures voor big data medewerkers zijn gegroeid met 43 procent ten opzichte van het afgelopen jaar. Volgens E-vaardigheden, de sleutel ‘technische vaardigheden’ eiste van de kandidaten voor big data gerelateerde posities zijn: Oracle, Java, SQL, NoSQL, Linux, MySQL, Hadoop, Unix, Python en SQL server.

Mainstream vaardigheden

Jamie Bowler, marketing director bij recruitment specialist de IT Job Board, vertelde de website van de vaardigheden die het zien van de grootste groei in de vraag cloud computing, de ontwikkeling van mobiele apps, server virtualisatie en HTML5. Ondertussen is de vraag naar PHP en Flash krimpt, zei hij.

Cloud is een ander gebied waar vaardigheden zijn schaars, blijkt uit onderzoek van de IT Job Board (PDF). Skills rond, Windows Azure en Amazon Web Services zijn de meest in de vraag, maar een groot deel van functiebeschrijvingen hebben de neiging om de algemene ‘cloud’ vaardigheden te vragen in plaats van zich te concentreren op een specifiek platform.

Als gevolg IT-ers moeten zich richten op het begrijpen van de infrastructuur en service proposities in plaats van een bepaalde technologie, het onderzoek gezegd.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen