Laatste aanmeldingen in Oracle octrooizaak spellen probleem voor Google

De meest recente documenten die zijn ingediend in het auteursrecht en patent rechtszaak van Oracle tegen Google bevatten meer dan een dozijn stukjes informatie die Google’s advocaten vochten vertrouwelijk te houden. Zij verloren, en het resultaat is een aantal pijnlijke en mogelijk schadelijke onthullingen.

“[A] V olgens Google’s verslagen, een aantal Google-medewerkers en aannemers die op Android werkte eerder had toegang tot Sun’s Java-code.” Een, Joshua Bloch, ‘was een architect van het Java-platform van Sun [en] werkt nu voor Google … zijn naam komt voor in de broncode van verschillende Java-bibliotheek bestanden “,” Toen hem werd gevraagd over de betekenis van de auteursrechtelijke bescherming voor de specificaties die hij schreef bij Sun, Bloch antwoordde:. “[I] f iemand anders waren om dit proza ​​te nemen en publiceren voor de winst, zo zou waarschijnlijk worden verstoord, en met goede reden. ”; Google exec Patrick Brady, in juni 2009 een document met de titel “Android strategie en Partnerships Overzicht,” wordt als volgt geciteerd: “Android is niet een nieuw product om geld te verdienen, het is een nieuw medium te gelde te rijden op bestaande producten. “; In een afzetting werd Bloch gevraagd of hij benaderd Zon code terwijl het werken bij Google. “Ik heb geen herinnering, maar ik ben volkomen bereid te geloven dat ik dat gedaan heb. Weet je, ik denk dat de gelijkenis van de handtekening, het feit dat, je weet wel, de drie argumenten in dezelfde volgorde en hebben dezelfde naam, weet je, is een sterke aanwijzing dat het waarschijnlijk is dat ik deed. ”

Twee documenten die gisteren werden openbaar gemaakt vandaag en voor het eerst gemeld door Florian Mueller op zijn FOSS Patents blog.

De meest interessante onthullingen zijn in een 290-pagina’s tellend rapport van getuige-deskundige Oracle’s, John C. Mitchell, Ph.D. Dr. Mitchell, een professor in de computerwetenschappen aan de Stanford University en een zwaargewicht in de programmering kringen wiens werk is opgenomen in zowel de Java and.NET programmeertalen, werd ingehuurd door Oracle (tegen een tarief van $ 800 per uur) om te getuigen op Google’s vermeende inbreuk op de auteursrechten van Oracle en patenten op Java, waardoor het overgenomen als het Zon kocht in 2009.

meest vernietigende beschuldiging van Oracle is dat Google direct gekopieerd Java-broncode voor gebruik in Android. De nieuwe documenten rechtstreeks deze beweringen aan te pakken.

[Verward door de vorderingen en tegenvorderingen in dit geval? Zie mijn follow-up: De echte geschiedenis van Java en Android, zoals verteld door Google]

Een totaal van 12 punten in het rapport van Prof. Mitchell’s werden gemarkeerd als EYES GOOGLE ADVOCATEN “ALLEEN of GOOGLE vertrouwelijk. Hier is een voorproefje van wat Google wilde redigeren

Een langdurige vijf pagina’s deel van de getuige-deskundige rapport, gemarkeerd als EYES GOOGLE ADVOCATEN ‘ONLY, bevat een dia uit een interne Google-presentatie met de titel Android OC Quarterly Review – Q4 2010, door Andy Rubin et al. (Rubin draait het Android-divisie op Google)

De sectie bevat meerdere citaten uit vertrouwelijke Google e-mails die teruggaan tot in 2007 en documenteren van Google’s voornemen om een ​​volwaardige ecosysteem gebaseerd op de Java-programmeertaal te creëren. Maar Google moet worden in verlegenheid gebracht door de tweede en derde bullet points in die dia. “Niet te ontwikkelen in de open lucht” in tegenspraak met Google’s oft-verklaarde beschrijving van het platform. Dit, bijvoorbeeld, was openbare verklaring van het bedrijf eerder vandaag in reactie op een antitrust inval in Zuid-Korea

Android is een open platform, en vervoerder en OEM-partners zijn vrij om te beslissen welke toepassingen en diensten op hun Android-telefoons op te nemen.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Ook de uitdrukkelijke verklaring dat Google geeft “vroegtijdige toegang tot de [Android] software om partners die op te bouwen en te distribueren apparaten om onze specificatie” is potentieel verontrustend. De quid pro quo? “Ze krijgen een niet-contractuele time to market voordeel en in ruil ze af te stemmen op onze standaard.”

Spelen door de regels van Google, en je een voordeel te krijgen in de markt. Probeer om te innoveren, en u zult de race op de tweede plaats te beginnen.

De vermelding van Motorola is vooral verontrustend gegeven Google’s plannen om de handset maker kopen. Google’s vorige referentie-apparaten, de Nexus One en Nexus S, waren afkomstig van HTC en Samsung, respectievelijk.

In een aparte rechtszaak met Motorola en Microsoft, Google verklaarde vorige maand dat Android bevat “zeer proprietary source code die Google niet eens delen met haar partners, zoals Motorola.” De nieuwe erkenning dat Motorola heeft “early access” is zeker van te zijn verontrustend andere OEM partners.

Het tweede document, ook diende gisteren, bevat 13 vertoont-e-mailberichten en een slide-deck die teruggaat tot 2005 en begin 2006. Zij sporen de geschiedenis van de onderhandelingen Google’s met Sun over open-sourcing de Java-code voor gebruik in Android. De laatste tentoonstelling is een e-mail van Andy Rubin naar Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page en Senior VP Alan Eustace

Ik heb gewerkt met Sun en duwen ze aan source Java te openen … [T] hey hebben conceptueel overeengekomen om Java te openen en bovendien zij verlangen om de relatie te verbreden en uitgegroeid tot een klant van het Android-ecosysteem en Google. Hun wens is om een ​​”verdeling” van het Android-systeem ala Redhat creëren. … Dit is een grote stap voor de zon, en zeer belangrijk voor Android en Google.

Die overeenkomst is nooit gebeurd, natuurlijk, en Oracle stelt dat de Java-code was zo belangrijk voor Google dat ze gewoon gekopieerd.

Als dit geval zich ontvouwt, ben ik voortdurend herinnerd aan een ander bedrijf dat zijn industrie gedomineerd tot overmoed, zoals blijkt uit interne e-mails en andere documenten, bracht het down to earth. Google’s advocaten en leidinggevenden nodig hebt om een ​​weekend te nemen en de studie van de geschiedenis van de VS v. Microsoft om te leren wat niet te doen.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer