Mobiele portemonnee regeling valt onder de EU-probe

Europese regelgevers zijn begonnen met het onderzoek naar een mobiele portemonnee bedrijf opgericht gezamenlijk door Everything Everywhere, Vodafone en O2, na klachten van kleinere operator Three.

grootste mobiele operators in het Verenigd Koninkrijk zei in juni dat ze het creëren van een clearing house voor mobiele, betalingen, die zou fungeren als intermediair tussen adverteerders, banken en retailers. Echter, drie, een klacht ingediend bij de Europese Commissie, dat het gesloten was uit het; deal.

Hoewel de Commissie geen klacht Three’s leverde citeren, zei het in de aankondiging van het onderzoek laat op vrijdag dat er; mogelijke mededingingsbezwaren in de opkomende markten van mobiele; betaling applicaties levering, mobile advertising en gerelateerde gegevens, analytics services, waar de joint venture zeer hoog markt; aandelen “.

De Commissie is voorstander van elk initiatief dat zich zal ontwikkelen, de veelbelovende sector van de mobiele handel in Europa en zorgen voor nieuwe en, innovatieve betaaloplossingen en interactieve reclame ervaring, de consumenten “, aldus Commissaris voor Concurrentie Joaquín Almunia in a;. Statement” Tegelijkertijd , moeten we ervoor zorgen dat concurrerende, de diensten kunnen blijven opkomende op deze markt, zodat de prikkels om, innoveren blijven en klanten krijgen de beste mobiele commerce-diensten aan, de beste kosten.

Veel bedrijven duwen de ontwikkeling van mobiele, betalingen, hetzij via het mobiele web of het gebruik van near-field communication (NFC) technologie om klanten te laten tikken hun mobiele telefoon, tegen de lezers op het moment van verkoop.

Google heeft gelanceerd, haar Wallet dienst in de VS, terwijl PayPal, Square en anderen zijn ook jockeying voor de positie in de opkomende; markt. Barclays en Everything Everywhere merk Orange onthulde een vroege inspanning; mei, kort voor de trio’s voorgenomen joint venture werd geopenbaard.

Op maandag, drie zei dat het was niet de enige; bedrijf om te klagen over het idee van de joint venture, die het zei, geeft aanleiding tot ernstige mededingingsbezwaren “Wanneer het voorstel naar voren, de operator zei dat het alleen had erachter kwam via de pers. , verslagen en dat zijn grotere rivalen geen poging om drie had gemaakt; betrokken.

Wij steunen de conclusie van de Commissie dat deze [joint venture]; toekomstige initiatieven op het gebied van mobiele handel kunnen blokkeren, de diensten, “Drie zei in een verklaring op maandag.” We zijn blij dat hij is verhuisd naar een openingsmanifestatie; diepgaand onderzoek in het toepassingsgebied, de activiteiten en de impact op, de consumenten van deze onderneming, alsmede de toekomstige ontwikkeling van de; markt voor deze diensten.

In hun voorstel in juni, Everything Everywhere, Vodafone en O2 (Telefonica UK) zei dat de joint venture zal afzonderlijk worden uitgevoerd vanaf de moedermaatschappijen. Als een stand-alone bedrijf, zal het “open en beschikbaar voor alle deelnemers industrie”, zei ze, en merkt op dat de drie operatoren zullen zich klanten van de joint venture zichzelf te zijn.

In een gezamenlijke; verklaring, Everything Everywhere, O2 en Vodafone kenmerk van de regelgeving onderzoek als “verdere besprekingen”. De partners verwachten dat de “uitgebreide herziening zal concluderen dat de; voorgenomen joint venture is pro-concurrerend en zal robuust te verstrekken; concurrentie global players ‘, zeiden ze.

In de loop van de besprekingen met de EC het is geworden, blijkt dat de embryonale karakter van de markt voor mobiele betalingen, met name betekent dat er meer tijd nodig is om ten volle rekening houden met de; voorgestelde plannen joint venture voor een mobiele portemonnee en gaan met de; uitzicht van andere belanghebbenden “, zei ze op vrijdag.” de; vastbesloten om vooruitgang te boeken met de joint venture blijven gericht en;; project besprekingen zijn positief, en de aandeelhouders in de voorgestelde.

De Commissie heeft nu 90 werkdagen de tijd om vast te stellen of het; joint venture doet breken mededingingsrecht, wat betekent dat een besluit over de; materie is te wijten met 27 augustus.

De joint venture, waarin de partners hopen te lanceren tegen het einde van 2012, moet ook de goedkeuring van Ofcom en het Office of Fair Trading te krijgen.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen