MWC 2013: Samsung’s Knox systeem houdt BYOD strijd om BlackBerry

Samsung zal zich richten op het ondertekenen van meer zakelijke klanten voor zijn Android-gebaseerde smartphones met een nieuw beveiligingssysteem genaamd Knox.

De Zuid-Koreaanse fabrikant van de handset aangekondigd de veiligheidsdienst op het Mobile World Congress op maandag in reactie op de groeiende trend voor werknemers om brengen hun eigen apparaten (BYOD) aan het werk.

“BYOD is, natuurlijk, introduceerde een verscheidenheid aan veiligheidsvraagstukken aan de onderneming, maar het blijft een feit dat bedrijven omarmen van deze strategie zijn die aanzienlijke voordelen ten opzichte van concurrenten, evenals een van de voordelen die komen met een gelukkige werknemers,” Simon Stanford, vice president van de IM-divisie van Samsung Electronics UK & Ireland, zei in een verklaring.

Om een ​​vergelijkbaar einde, zoals BlackBerry evenwicht tot stand te brengen, Knox kunnen IT-beheerders om persoonlijke en zakelijke gegevens van werknemers volledig gescheiden door het bedienen van de applicatielaag niveau te houden. Samsung zei dat het bijhouden van de gegevens scheiden hielp het inperken van de dreiging van het lekken van gegevens, virussen en malware-aanvallen.

Het systeem, dat een verbeterde beveiliging versie van Android is ontwikkeld door het National Security Agency (NSA) bevat, ondersteunt ook de integriteit management services op een hardware en Android OS-niveau. Het zal ook mooi spelen met bestaande MDM, VPN en directory services, Samsung toegevoegd.

“Gemakkelijk bereikbaar via een pictogram op het startscherm, de Knox container biedt een verscheidenheid van enterprise applicaties in een beveiligde omgeving, waaronder e-mail, browser, contacten, agenda’s, bestanden delen, samenwerken, CRM en business intelligence applicaties”, zegt Samsung in een verklaring.

Knox maakt het ook mogelijk de bestaande Android-ecosysteem applicaties naar enterprise integratie en validatie te bereiken automatisch zonder de applicatie source code te wijzigen.

De beslissing om zich te concentreren op de onderneming zal waarschijnlijk komen als een zorg voor BlackBerry gezien het succes van Samsung met de belangrijkste leden van de Galaxy smartphone familie.

Knox zal beschikbaar zijn op geselecteerde Samsung Galaxy-apparaten in het Verenigd Koninkrijk “later dit jaar”, aldus het bedrijf.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

De opkomst van de Chinese hardware, open source besturingssystemen en phablets: What’s in store op MWC 2013; MWC 2013: Samsung Galaxy Note 8.0 op de Apple iPad mini te nemen; MWC 2013: Nokia is gericht op Windows Phone beroep met nieuwe Lumias verbreden

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge over Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Mobile World Congress 2013