Nest doodde haar smart home hub: Wat willen ze klanten te danken?

Net als veel andere mensen die zijn domotica noten, gebruik ik een flink aantal slimme apparaten – deze omvatten Nest thermostaat en rookmelder, SensMe-enabled Big Ass Fans, Belkin WEMO en Philips Hue Smart Bollen en schakelaars, en een Scout-internet verbonden alarmsysteem.

Ik heb zelfs een Zodiac iAqualink zwembad controller, die me in staat stelt om op afstand de controle van de pomp en het verwarmen van een smartphone, zou ik willen mijn hot tub klaar voor gebruik zijn op een perfecte 104 graden als ik thuiskom.

Een cloud service provider of een ivd leverancier gaat buik omhoog kunnen ertoe leiden dat uw internet toegankelijke apparaten om te stoppen met functioneren. Wat kan de industrie doen om verder te aethers en Rdios opnieuw gebeurt te beperken?

Sommige ik zelfs hebt aangesloten op Amazon’s Echo, die gesproken commando’s met behulp van de Alexa dienst aanvaardt.

Terwijl een aantal van deze zijn aangesloten op mijn thuisnetwerk via Wi-Fi en kan nog steeds zelfstandig functioneren zonder een internetverbinding, zijn er steeds meer en meer apparaten die cloud-afhankelijk zijn en zullen letterlijk niet meer werken als deze diensten eind.

Dat is precies wat er gaat gebeuren met de gebruikers van Nest Revolv apparaat smart hubs en cloud service, die gisteren kregen een termijn van zes weken.

De bekisting van Revolv optreedt slechts 18 maanden na Nest (en Google’s) moedermaatschappij, Alfabet, het bedrijf, dat werd opgericht in 2013. Nest zelf werd gekocht door Google voor $ 3.2B in januari 2014 gekocht.

Naar mijn mening is dit gewetenloos. De Revolv apparaten, die werden verkocht met “lifetime-abonnementen,” zijn slechts twee jaar oud.

Terwijl een $ 200 apparaat is niet een enorme tragedie te vervangen, Revolv klanten Nest maakte ook een aanzienlijke tijdsinvestering om te leren hoe te gebruiken en deze te integreren en koppelen met compatibele componenten.

Ze zullen nu op zoek naar alternatieven, en er is geen garantie al hun onderdelen zullen werken met de genoemde vervanging.

Hoewel de meeste van deze home automation componenten niet bedrijfskritische is er de mogelijkheid van de klant met schade here.

Stel je voor, bijvoorbeeld als Nest zelf ging uit van het bedrijfsleven, en de cloud service te controleren en de thermostaten integreren en rookmelders gestopt met werken.

In theorie zou de thermostaten blijven functioneren als standalone. Maar wat als ze letterlijk baksteen als ze kan niet naar huis bellen? Wat als er een gedrag of bug in de firmware die is vermist wanneer het wordt losgekoppeld voor een langdurige periode van tijd?

“Europese consumenten en marketing wet is gebaseerd op de gedachte dat de asymmetrie van informatie, waarbij de verkoper weet meer over het product of de dienst dan de consument staat open voor misbruik.”, “Verkopers van consumptiegoederen binnen de EU zijn verplicht om garantie de conformiteit van de goederen met een contract voor een periode van twee jaar na de aflevering van de goederen. “,” Bepaalde normen bestaan ​​voor het beoordelen wanneer de overeenstemming kan worden aangenomen en wanneer niet Als de goederen niet worden geleverd in overeenstemming met de verkoopovereenkomst. contract, kunnen consumenten vragen om de goederen te repareren, vervangen, en in prijs verlaagd of voor het contract worden ontbonden. ”

Als gevolg van een software bug, dit wel gebeurd januari van dit jaar.

Als u een oudere persoon in New York of in een ander noordelijke grootstedelijk gebied in het midden van de winter in de Verenigde Staten en uw HVAC-systeem in uw huis niet meer functioneert, is er potentieel voor een levensbedreigende situatie hier.

Dit is niet zozeer een zorg met domme thermostaten die op de markt zijn geweest voor leeftijden uit lang gevestigde bedrijven zoals Honeywell, dat ook de commerciële markt te bedienen en hebben nu hun eigen slimme apparaten voor zowel residentieel en commercieel gebruik.

Er is een zekere mate van vertrouwen dat een bedrijf met de voeten in beide werelden, zoals een Honeywell en General Electric, is minder waarschijnlijk te verdwijnen en afzien van ondersteuning voor haar producten.

Het kopen van apparaten met open API’s of een open firmware. Als de API’s of firmware van Nest werden opengesteld, kunnen de apparaten alternatieve apps gebouwd tegen hen door de open-source gemeenschap hebben gehad;. Het kopen van apparaten met op standaarden gebaseerde I / O (Bluetooth 4.0, Wi-Fi) en apps die kan werken zonder een Web loket;. Het kopen van apparaten van grotere ondernemingen;. Het kopen van “domme” alternatieven. Een minimalistische programmeerbare of eenvoudige niet-programmeerbare thermostaat weer.

Internet of Things, Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kan gebruiken, internet van de dingen;? Internet van de dingen;; Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

ivd Abandonware

Maar wat is het risico van een bedrijf als Nest onder te gaan? Nou, blijkbaar, een dergelijk streven zou niet geheel ongegrond zijn.

Dit Reddit draad, die onlangs werd verwijderd, maar is nog steeds in de cache van Google, is naar verluidt een anonieme rekening door een ingenieur bij Nest dat verschillende systemische beheersproblemen van het bedrijf is het ervaren van details.

Bovendien, opmerkingen van de eigen leidinggevenden Nest bij een recente uiteenzetting van de informatie (e-mail registratie vereist) sterk lijken een zeer disfunctionele bedrijfscultuur in de plaats te geven binnen het bedrijf, dat lijdt aan een aanzienlijke werknemer churn.

Case in point: De oprichter van Dropcam, Greg Duffy, die zijn bedrijf aan Nest verkocht, nu betreurt de beslissing en heeft messen uit voor CEO Nest, Tony Fadell, die kleinerende dingen te zeggen over de techniek en management teams die kwam heeft gehad vanaf Dropcam als onderdeel van de acqui-hire.

Het Nest dochteronderneming wordt ook gezien als slecht presterende binnen Alphabet, met slechts $ 340M aan inkomsten.

Of Nest wel of niet het risico lopen onder te gaan is moeilijk te zeggen. Maar als zoiets zou gebeuren, de schade aan de reputatie van het ivd beweging zou katastrofisch zijn, als het bedrijf wordt gezien als het schoolvoorbeeld van aangesloten apparaten, omdat de scheepvaart zijn eerste product in het 4e kwartaal van 2011.

Hoewel het exacte aantal Nest middelen op het gebied niet bekend is, gemakkelijk in de orde van een miljoen of meer eenheden. Met ingang van januari 2014 ten tijde van de overname door Google, is het bedrijf naar verluidt de scheepvaart ongeveer 100.000 toestellen per maand.

Een miljoen eenheden plotseling veranderen in-Nest branded bakstenen zou slecht nieuws voor de IoT industrie inderdaad. Het zou een vreselijke smaak in ieders mond.

Als het gedrag Nest met betrekking tot Revolv is gewetenloos, wat is het juiste om te doen?

Nou, moeten ivd leveranciers om na te denken over wat ik zou willen noemen “Firmware Dead Man’s” of DMF, in het kort.

In wezen zou dit firmware code of software die op zouden overschakelen in het geval van een product dat zijn end-of-lifed, zoals bij de Revolv scenario, of als een bedrijf dat ivd-apparaten produceert voldoet aan haar ondergang.

Deze software zou in wezen zet het apparaat in een cloud-onafhankelijke, stand-alone apparaat. Dus in het geval van Nest, zou het nog steeds werken als een gewone thermostaat. Misschien niet een crowdsourced intelligent thermostaat, maar het zou een aantal minimum niveau van functionaliteit die zou toelaten om te blijven uitvoeren van haar basistaken te hebben.

Deze firmware / software zou in wezen, bij overlijden van het product en / of bedrijf, worden beschikbaar gesteld op een escrow-server, die wordt gefinancierd in de eeuwigheid (of voor een bepaalde periode nadat het bedrijf of product overlijden) of ter beschikking gesteld op een website wordt beheerd door een onafhankelijke derde partij.

Het internet van de dingen zullen tal van voordelen, maar het is ook het creëren van een security nachtmerrie voor die weinig worden voorbereid.

Dit kan onder meer apps of andere software die open source zou zijn en omvatten eenvoudige interface-documentatie, zodat een derde partij, zoals een open-source project, kan het steunen als zij wilde.

Er is al een precedent voor DMF: de Aether Cone streaming spreker, waarvan de moedermaatschappij en de cloud service vroeger, Rdio, beiden gingen uit van het bedrijfsleven op hetzelfde moment.

Aether gracieuze gaf een laatste firmware-update die de Bluetooth en Airplay functionaliteit behouden, maar hield het apparaat te bellen naar huis naar de cloud, waardoor het apparaat onbruikbaar zou hebben gemaakt.

Hoewel ik ben niet een grote voorstander van overheidsingrijpen, ik denk dat in dit geval is dit waar moet er juridische constructies in plaats makers apparaat te dwingen om niet alleen de ontwikkeling van DMF voor ieder van hen verbonden producten als onderdeel van hun reguliere support lifecycle , maar ook om wetten die een minimaal niveau van ondersteuning voor ivd-apparaten als geheel nodig vast te stellen.

De EU heeft al consument wetten ter bescherming voor de wettelijke garanties die in het algemeen van toepassing zijn op deze scenario’s.

Als het gaat om ivd apparaten en mogelijke wetgeving vergelijkbaar met de EU die kunnen worden vastgesteld in de Verenigde Staten, zou ik dat de conformiteit van de overeenkomst goederen te verlengen voor een periode van vijf jaar, en een tien jaar aanspraak periode bij een absoluut minimum.

In de tussentijd denk ik dat de volgende richtlijnen, die Wes Miller geschetst zo goed op zijn blog, moeten nauwlettend gevolgd worden als het gaat om de aankoop van ivd apparaten in de toekomst

Hebben we verplicht Dead Man’s Firmware en de wetgeving op het minimum niveau van ondersteuning nodig hebben voor ivd-apparaten nodig? Praat terug en laat me weten.

Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kunnen gebruik maken van

? Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking

Ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken