Norton AntiVirus 2002 8,0 recensie

Norton AntiVirus zoekt en vernietigt bugs beter dan een Rentokil man, identificeert virussen sneller dan de Public Health Laboratory Service en pompoenen wormen harder dan de meest duivelse kind. Versie 2002 vitrines een nieuwe, eenvoudige interface, en biedt een aantal extra bescherming tegen e-mail en script-gebaseerde nasties. Als je nieuw bent op de anti-virus spel, kopen NAV 2002 meteen. Maar als u al Norton AntiVirus 2001, kan je deze upgraden een miss – tenzij u migreert naar Windows XP.

Norton AntiVirus 2002 (NAV 2002) heeft agressief gestroomlijnd zijn uiterlijk. In vorige versies, het hoofdvenster van het programma bevatte acht regels tekst die elke minuut detail van de functies van het programma beschreven – of de functie Auto-Protect is ingeschakeld, of wanneer uw laatste virus-update plaatsvond, bijvoorbeeld. NAV 2002 trades in al deze tekst voor een panel van zelf-verklarende indicatoren die aanwijzing u in wat er aan de hand met uw systeem (denk aan auto dashboard). Bijvoorbeeld, een groene indicator geeft de tijd van de laatste scan.

Ook hoeft u niet te NAV 2002 veel helemaal te configureren. U kunt gebruik maken van vrijwel NAV 2002 out-of-the-box – een feit dat beginners zullen waarderen. NAV veteranen, kan echter meer controle over het programma willen. Bijvoorbeeld, NAV scant toch automatisch e-mailbijlagen, maar je kunt niet meer kiezen welke e-mailaccounts scant – het scant alle van hen of niets. Ook NAV 2002 heeft het moeilijker om een ​​virus scan te plannen voor een later tijdstip en datum: de planningsfunctie heeft zijn prominente positie verloren op het eerste scherm van NAV, en nu zit aan de onderkant van de pagina te scannen.

Maar ondanks zijn interface ellende, NAV 2002 bevat dezelfde krachtige set van anti-virus, anti-Trojan instrumenten als zijn voorganger. Het scant voor insecten op het opstarten van Windows, scans op de achtergrond wanneer een bestand wordt gemaakt of geopend, horloges voor gedownloade virussen, controleert e-mailbijlagen en quarantaine besmette (of gewoon verdachte bestanden). Net als in 2001, e-mailbeveiliging NAV 2002 integreert met alle POP3 e-mailclient, zoals Eudora, Outlook Express en Outlook.

NAV 2002 heeft ook een aantal nieuwe trucjes achter de hand. Het ruikt niet alleen virussen in inkomende e-mailbijlagen (zoals NAV 2001 deed), maar nu controleert het programma uitgaande bijlagen, ook, dus u kunt er zeker van zijn dat je niet bent anderen infecteren. Aangezien sommige van de meest schadelijke wormen, zoals SirCam, repliceren via e-mail zonder medeweten van de afzender, wij in het bijzonder waarderen deze verbetering.

Wij houden ook van NAV 2002 nieuwe scriptblokkering functie, die belooft om scripts gebaseerde virussen, zoals het blokkeren van het script op basis van Ik hou van jou bug, voordat ze schade aanrichten, zelfs als Symantec hen nog niet is geïdentificeerd. NAV scant uw e-mail voor embedded VBScript en JavaScript-scripts, en waarschuwt u als het verdachte scripts vindt. U kunt dan beslissen of u het script uit te voeren of te stoppen in zijn tracks van een pop-up venster. Wilt u een bepaald bestand op uw pc te scannen? Geen probleem. NAV 2002 integreert met Windows Verkenner, zodat wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand, een van de opties in het pop-up menu kunt u scannen op virussen.

Ondanks deze verbeteringen, NAV nog steeds niet te houden u op de hoogte als het scant. U krijgt een mooi overzicht te krijgen na NAV heeft gewerkt zijn magie, maar tijdens het proces, NAV niet vertellen hoeveel bestanden het scannen, noch hoe lang het zal duren – in tegenstelling tot zijn grote concurrent, McAfee VirusScan.

Hoewel het niet hebben dat veel nieuwe functies, NAV 2002 krijgt nog steeds onze stem als de beste virusscanner. We gooiden meer dan 50 virussen bij het, met inbegrip van script-gebaseerde e-mail en virussen, en NAV geïdentificeerd en gedesinfecteerd op twee na alle.

Maar onze tests zijn verre van volledig. Er zijn tienduizenden bestaande virussen en honderden actief ‘in het wild’ tegelijk. Een van de beste plekken om een ​​oogje houden op NAV’s track record tegen virussen te houden, is Virus Bulletin 100% Award, een site die programma’s die 100 procent van de in-the-wild virussen te detecteren groet. Volgens de site, NAV heeft een 16-maand winning streak – het beste van alle anti-virus programma.

We zijn net zo onder de indruk van hoe behendig NAV pompoenen bugs. In tegenstelling tot eerdere edities, die je gewaarschuwd dat er een virus aanwezig was, je dan gevraagd wat je wilde doen, NAV 2002 automatisch reparaties een geïnfecteerd bestand (of als het niet kan, in quarantaine het bestand), en waarschuwt u pas nadat het is zowel gevonden en het probleem opgelost. Dit klinkt misschien als een klein punt, maar het is geruststellend voor beginners om te weten dat de software al heeft gezorgd voor de baan. Plus, wanneer we NAV om te werken aan onze virus collectie, is onderbroken ons werk pas na het had geïdentificeerd en ontsmet de bestanden. Hetzelfde geldt voor virussen ingebed in e-mailbijlagen.

Versie 2002 ontbreekt nog steeds een belangrijk kenmerk: in tegenstelling tot McAfee VirusScan, NAV 2002 nog steeds niet ruiken virussen verpakt in Zip-bestanden gedownload van het internet. In onze tests, heeft NAV niet schoppen totdat we geprobeerd om geïnfecteerde bestanden te extraheren uit het ZIP-archief. Wij wensen NAV zou behandelen-virus geïnfecteerde Zip-bestanden voordat ze onze harde schijf te bereiken.

Net als zijn voorouders, NAV 2002 is gebaseerd op de uitstekende LiveUpdate, die de Symantec website controleert op bijgewerkte virusdefinities om de vier uur (ervan uitgaande dat je online bent). Dus tenzij je de vangst van een virus seconden nadat het raakt het web, NAV is waarschijnlijk al up-to-date en klaar om af te weren van de meest recente virussen. NAV downloadt automatisch beschikbaar virus definitie-updates en installeert deze op de achtergrond.

En zoals eerder, de prestaties van NAV nauwelijks invloed op uw PC: volgens onze tests, NAV 2002 gebruikte slechts drie procent van de middelen van onze Windows ME-systeem – iets minder dan NAV 2001 vier procent footprint.

NAV 2002 de grootste attractie is de ondersteuning voor Windows XP (het is de eerste anti-virus applicatie voor dat OS), samen met 9x, ME, NT 4.0 en 2000. Als je upgrade naar XP en je vertrouwen op NAV om te zoeken en te vernietigen virussen, ga dan voor de £ 20,68 (ex. BTW £ 24.31 incl. BTW) te upgraden.

Als u NAV 2001 te gebruiken en je bent niet upgraden naar XP, zal je waarschijnlijk niet genoeg goodies in de versie 2002 te rechtvaardigen het betalen van bijna £ 25 voor een upgrade te vinden. Ons advies: koop een ander jaar virus updates – je zult nog steeds veilig.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop