NSW Transport awards $ 1,8 keer open data hub contract

Transport New South Wales heeft gecontracteerd cloud managed services bedrijf Versent Pty Ltd voor de oprichting van een AU $ 1.800.000 online open data hub.

Minister van Verkeer en Infrastructuur Andrew Constance zei dat het open data hub zal een platform bieden voor app-ontwikkelaars over de hele wereld om te innoveren en nieuwe ideeën te leveren aan klanten.

Al hebben we meer dan 3 miljoen downloads van de real-time transport apps to-date en 90 miljoen verzoeken om dienstregeling data per maand gezien, “zei hij.” We hebben dit neemt nog verder door het bouwen van een platform dat de informatie toegankelijk voor iedereen zal maken wie wil.

Om te beginnen, we zullen real-time datatransport geopend voor iedereen om toegang te maken – maar met grote ontwikkelingen op gebieden zoals Opal data – de mogelijkheden zijn eindeloos. Zodra we het platform up and running door het midden van het jaar, zullen we samen met de gemeenschap om prioriteren van de gegevens die we ter beschikking te stellen.

Constance zei dat de NSW regering werd de deuren voor nieuwe ideeën en apps te openen vanuit de hele wereld en dit was slechts het begin.

De minister kondigde ook de lancering van twee apps voor Sydney transport ecosysteem: Moovit en Transit App.

Dit is een overwinning voor klanten vervoer – twee wereldwijde transit apps beschikbaar in meer 700 steden over de hele wereld zijn nu leven met Sydney vervoer informatie, “zei Constance.” Dit is ook zeer geschikt voor toeristen die nu toegang hebben tot de apps die ze thuis gebruiken, om krijgen rond onze grote wereldstad.

Samen hebben deze apps hebben meer downloads dan de bevolking ons hele land, maar als onze agenda Future Transport vordert zullen we meer baanbrekende ideeën om onze klanten te bieden.

De NSW regering maakte zijn gegevens standaard geopend in 2013, met Constance te zeggen op het moment dat open data voor de ontwikkeling van nieuwe apps zou rijden, en transformeren de overheid.

“Open data is in het hart van de openbaarheid van bestuur en we hebben een op beginselen gebaseerde benadering van de manier waarop de publieke sector agentschappen bieden toegang tot hun informatie ontwikkeld”, zei hij op het moment.

Haar beleid, uitgebracht in november van dat jaar, bepaald dat de overheid moet “starten vanuit een positie van data openheid”, behalve wanneer er sprake is van een “dwingende reden” voor data niet worden vrijgegeven.

In juli 2014, de NSW regering vervolgens gestart met haar vernieuwde Open Data Dashboard, data.nsw.gov.au, om informatie te verstrekken aan het publiek over recent toegevoegde en bijgewerkt datasets en case studies over de manier waarop gegevens zijn gebruikt tijdens de ontwikkeling van apps.

Eerder deze week, de federale regering bracht een research paper over de economische gevolgen van de openbaarheid van bestuur gegevens, zegt dat het zou kunnen genereren tot AU $ 25000000000 per jaar, bij te dragen ongeveer 1,5 procent van het BBP van Australië.

De regering zei dat de openbaarheid van bestuur gegevens zullen de innovatie van de industrie verbeteren, de transparantie van de overheidsuitgaven te verbeteren, en het bevorderen van de keuze voor de burgers, eraan toevoegend dat het gebruik van open data-initiatieven zal ook “het genereren van nieuwe carrières, efficiëntere overheidsinkomsten, betere zakelijke praktijken, en rijden beter openbaar verloving”.

“In Australië, kunnen gebruikers al toegang tot en hergebruik van meer dan 7.000 regering datasets gepubliceerd op data.gov.au,” Paul Paterson, chief economist en hoofd van het Bureau of Communications Research, gezegd.

Sommige van de hoogwaardige datasets bevatten geospatiale / kaartgegevens, gezondheidsgegevens, datatransport, mining data, milieugegevens, demografische gegevens en real-time gegevens voor noodgevallen.

Opal vervoer smart card gegevens ook beschikbaar zijn zonder een bevel, met de politie van de staat en het ministerie van Immigratie maken van meer dan 180 verzoeken om gegevens in de ruimte van zes maanden.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Een woordvoerder van Transport for NSW zei op het moment dat verzoeken om gegevens moeten voldoen aan de relevante wetgeving.

“Toen Transport for NSW een verzoek om informatie van een politiebureau ontvangt, zal het verzoek op basis van de relevante wetgeving en het privacybeleid criteria Opal eens kijken”, aldus de woordvoerder.

Transport for NSW heeft alleen vrijgegeven informatie voor ongeveer 30 procent van de rechtshandhaving verzoeken. Informatie is alleen vrijgegeven, omdat het in verband met een vermiste persoon of aan een misdrijf dat bekend is, of redelijkerwijs vermoed, te hebben voorgedaan.

Eerder deze maand, de NSW regering bracht een position paper dat bespraken hoe zij hoopt aan te pakken wat zij noemde de gezamenlijke economie, zeggen de technologie heeft de potentie om de administratieve kosten voor de gereglementeerde entiteiten en regelgevende instanties te verminderen.

“De gezamenlijke economie is een snel groeiende sector van de economie, bestaande uit een verscheidenheid van business modellen die meestal bestaan ​​uit een platform, leveranciers en klanten”, aldus de krant.

“Hoewel het concept van Collaborative Business is niet nieuw, de recente ontwikkelingen in de technologie en digitale platforms aansluit marktdeelnemers op nieuwe manieren, wat resulteert in innovatieve business modellen.”

Dit komt in het kielzog van NSW steeds de tweede staat of gebied in het land om ridesharing te reguleren, en laat diensten, zoals controversiële Uber te bedienen.

De NSW regering werd de koploper in het digitaliseren van haar diensten, de lancering dienst NSW in juli 2014, het samenbrengen van een aantal verschillende overheidsdiensten onder de één zetel, waaronder RMS, burgerlijke stand huwelijken, en steun voor het kleinbedrijf.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen