Ofcom scheuren zweep op klachten van klanten

Miljoenen ongelukkig breedband en telefoon klanten moesten maanden wachten voor aanbieders om te gaan met hun klachten, heeft Ofcom gemeld, omdat het aangekondigde nieuwe-geschil de behandeling van regelgeving op de weg.

Vorig jaar, ongeveer drie miljoen mensen – of 30 procent van alle klagers – niet aan hun problemen met de exploitanten binnen 12 weken op te lossen, de communicatie waakhond zei op donderdag. Bovendien heeft driekwart van de mensen niet weten dat ze kunnen gratis gebruik maken van Ofcom gesteunde resolutie services – CISA’s en Otelo – om te proberen hun geschil op te lossen, zei hij.

“De meerderheid van de consumenten die hun klacht kunnen oplossen hebben snel aanzienlijke moeite om hun provider te erkennen dat ze proberen om een ​​klacht in te dienen en in het vinden van informatie over de klachtenprocedure,” zei Ofcom in een verklaring.

Volgens de nieuwe regels, ISP’s en telefoon bedrijven zullen moeten duidelijke informatie over de desbetreffende geschillenbeslechting dienst op alle papieren facturen te bieden, zegt Ofcom. Zij zullen ook moeten schrijven naar mensen van wie de problemen niet zijn opgelost binnen acht weken, hen te informeren over hun recht om te gaan naar een service.

“Waardoor het makkelijker voor consumenten om te weten te komen over de beschikbare om hun klachten op te lossen hulp is een positieve stap”, aldus Consumer Focus telecom-expert Nick Hutton in een verklaring, maar merkte op dat er meer gedaan kon worden. Hij stelde voor dat de telefoon en internet providers kunnen worden gedwongen om hun klachten gegevens te publiceren, zodat de potentiële klanten service van hoge kwaliteit konden factor in de keuze van hun provider.

Ofcom is ook de invoering van een gedragscode voor de exploitanten, waarvan de bestaande aanpak van het toestaan ​​van providers om hun eigen individuele richtlijnen ingesteld zal vervangen. De nieuwe industrywide code, genaamd Ofcom Code, zal een minimumnorm voor de manier waarop aanbieders klachten moeten afhandelen van de consument vast te stellen.

“De Ofcom Code stelt een wettelijke verplichting voor providers om klachten in een ‘eerlijke en tijdig’ op te lossen en ook schetst minimale verwachtingen over de toegankelijkheid, transparantie en effectiviteit van de klachten providers ‘procedures voor de behandeling,” aldus de toezichthouder.

De nieuwe gedragscode treedt in werking op 22 januari 2011 te komen, terwijl de nieuwe eisen voor de bekendmaking van de resolutie diensten zal schoppen in op 22 juli 2011.

De Ofcom aankondiging komt kort na de onafhankelijke Communications Consumer Panel aangespoord mobiele aanbieders om hun inspanningen om consumenten te informeren over hun rechten om mobiele contracten in het geval van slechte dekking te annuleren verbeteren.

Het panel, dat de toezichthouder, de Britse regering en anderen over communicatiebeleid adviseert, aanbevolen op 14 juli dat operators en retailers geven de consument het recht om hun mobiele contract opzeggen als dekking voldoet niet aan hun behoeften. Tegelijkertijd is het een rapport waaruit blijkt dat 56 procent van de in-store mobiele dienst kopers geen details van de dekking annuleringsvoorwaarden hebben ontvangen bij het maken van hun aankopen.

“[Terwijl] prijs is vaak de belangrijkste factor voor de consument, zijn er anderen zoals het hebben van goede mobiele dekking en ontvangen beloofde breedbandsnelheden”, zegt Nick Hutton.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen