Offshore cloud hosting regels te verduidelijken

De Nieuw-Zeelandse regering zal naar verwachting nieuwe richtlijnen voor de implementatie en het gebruik van cloud-diensten release in de komende maanden, met inbegrip van te verduidelijken of, wanneer en hoe offshore-cloud-diensten kunnen worden gebruikt.

Een ministerie van Binnenlandse Zaken woordvoerder zegt dat het werk blijft het risico en assurance kaders en richtlijnen te ontwikkelen voor het gebruik van cloud computing-diensten door overheidsinstanties.

“Bijgewerkt kaders en begeleiding zal aan overheidsinstellingen worden uitgerold als onderdeel van het bredere ICT assurance framework in de komende maanden”, zegt de woordvoerder.

De afdeling is al het ontwikkelen van een reeks van “stichting” alles-of-overheidsdiensten, met inbegrip van een standaard productiviteit op kantoor aanbod en infrastructuur als een dienst platforms. Echter, tot op heden een voorzichtige benadering is waargenomen en onshore hosting van cloud-diensten is de regel geweest.

Nieuwe richtlijnen worden verwacht om duidelijk te maken wanneer en welke soorten gegevens buiten het land zou kunnen worden georganiseerd door het creëren van data classificatie en governance-kader aan de eigendom, controle, beschikbaarheid en beheer van data in de cloud.

Dat zal mogelijk toestaan ​​dat Nieuw-Zeeland overheidsinstellingen om toegang te krijgen tot ten minste enkele van de schaalvoordelen die beschikbaar zijn vanaf offshore-cloud providers die niet in het land kan worden gegenereerd.

Ondertussen contracten met preferred suppliers voor al-of-government desktop-as-a-Service (DaaS) zullen naar verwachting zeer binnenkort worden afgerond, een update oktober op de all-of-Government ICT-project zegt.

Deze service kan een belangrijke rol spelen voor alle bureaus die willen migreren van Windows XP, dat nu is uit de steun.

DaaS zal traditionele en virtuele desktops, waaronder het verstrekken en exploiteren van virtuele desktop infrastructuur, het bouwen, implementeren en patchen van desktop-besturingssystemen te leveren, de levering van applicaties naar de desktop en onsite support. Het zal ook betrekking hebben op de toepassing verpakking, met inbegrip van patchen en updaten en desktop hardware, hetzij door het beheer van inkoop of het verstrekken van geleasde hardware.

Met behulp van DaaS zal naar verwachting verplicht worden.

Ook de voorkeur leveranciers voor enterprise content management-as-a-service zullen naar verwachting binnenkort worden bekend gemaakt na het beheer van het project werd overgenomen door het ministerie van Binnenlandse Zaken van het ministerie van Primary Industries.

De reikwijdte van de opt-in service omvat document en records management, workflow, samenwerking, taxonomie en metadata management, met inbegrip van automatische classificatie en ondersteuning en beheer in een mobiele omgeving.

Terwijl een gemeenschappelijk webplatform vorige maand werd gelanceerd en een gedeelde identiteit en access management systeem, genaamd RealMe, in juli, andere gebieden zijn nog steeds werken in uitvoering.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Het kantoor-productiviteit-as-a-service-project (OPaaS) team is prioriteit te geven aan e-mail – met inbegrip van archief- en preventie van gegevensverlies – en agenda-diensten, in plaats van tekstverwerking en spreadsheeting.

“Andere diensten aan boord worden gebracht in latere streams als er voldoende vraag agentschap. We verwachten de e-mail en agenda diensten aan bureaus bieden in het begin van 2014 “, zegt de update.

Infrastructure-as-a-Service (IaaS) is al enige tijd aangeboden, met een Datacom en Revera (nu eigendom van Telecom NZ) aangekondigd als aanbieders in eind 2011. Ze werden later vergezeld door IBM.

IaaS is een alles-of-government pay-as-you-go vermogen voor datacenter hosting, virtual computing, storage, back-up en restore-diensten.

“Er is grote belangstelling en de opname van de dienst is, met bijna 50 overheidsorganisaties aspecten van de dienstverlening te hebben aangenomen”, zegt de woordvoerder van DIA. “De service model is rijpen door middel van intensivering van het gebruik en de expertise van leveranciers.”

De nieuwste overheidsorgaan te verschuiven in de richting van IaaS is de Makelaars Authority, die is van plan een nieuwe licentiehouder self-service portal en het zoeken naar ondersteuning en ontwikkeling van diensten voor Microsoft CRM \ Sharepoint en website van de Autoriteit. Het is verplicht IaaS als platform.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie