Online criminelen aanvallen Australiërs op de stijging: FireEye rapport

Terwijl China is de Australische nummer een markt voor de handel, het is ook een van de grootste bedreigingen van het land, samen met Rusland, als het gaat om online beveiliging.

Volgens FireEye Australië en Nieuw-Zeeland regionaal directeur Phil Vasic, zijn er steeds meer vervagen grenzen tussen online criminele activiteiten en de overheid verbanden.

“Er is geen twijfel over bestaan ​​dat we een doelwit. Australian organisaties en overheden zijn doelstellingen. Ik denk dat we horen genoeg over het belang van China naar Australië, maar de realiteit is de geopolitieke natuur waarin we een doelwit voor China van een cyber perspectief ,” hij zei.

Het meest recente onderzoek van FireEye vastgesteld dat 35 procent van de Australische organisaties werden blootgesteld aan gerichte Geavanceerde Persistent Threat (APT) aanvallen in de eerste helft van 2015, een stijging van de resultaten van 27 procent vorig jaar. Het resultaat was ook hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 20 procent.

De 2015 Geavanceerde Threat Report bleek ook dat de industrieën die het hoogste aantal APT-aanvallen in het land ontvangen waren telecom, overheid, onderwijs, high-tech, en financiële diensten.

Rich Costanzo, FireEye Australië en Nieuw-Zeeland technische en systems engineering director, zei dat criminelen werden deze specifieke industrieën aanvallen voornamelijk voor hun intellectuele eigendom en toegang tot geopolitieke informatie.

Costanzo ook gewezen op een andere reden achter online aanvallen is omdat criminelen gewoon willen worden “verstoorders”. Hij trok op de recente Ashley Madison hack als een voorbeeld, zeggen dat er geen echte financiële gewin afgezien van het blootstellen van de informatie van de gebruikers op de site.

In het verslag wordt ook aangegeven ransomware was een van de top 10 meest voorkomende families van malware die organisaties in Azië-Pacific besmet. Dit is in vergelijking met de rest van de wereld waar ransomware niet in de top 10 lijst.

Costanzo verklaarde de reden achter dit was omdat de slachtoffers van ransomware in Azië-Pacific waren de meeste kans te betalen tot het losgeld in vergelijking met andere delen van de wereld, waardoor de regio een aantrekkelijk doelwit gebied voor criminelen.

Bovendien Vasic gezegd er een gemeenschappelijke misvatting onder Nederlandse bedrijven omdat het land zo ver van de rest van de wereld, zouden zij niet gericht worden door online criminelen.

“Er is een ‘eiland-mentaliteit’, waar mensen zeggen als [de aanvallers] richten ons, dan zouden ze zich alleen richten op de overheid en grote bedrijven,” zei hij.

Fundamenteel, dit zorgt voor een kleine tot middelgrote zakelijke omgeving in Australië, dat is meer vatbaar [om te worden aangevallen], in vergelijking met onze grote ondernemingen en de overheid die meer volwassen en zijn zwaar geïnvesteerd in de bescherming van hun middelen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer