Optus paren met Airbnb voor dataroaming, scherp geprijsde accommodatie

Australische telecommunicatie carrier Optus is een samenwerkingsverband aangegaan met het opstarten van Airbnb aan de klanten van beide diensten te voorzien van een prepaid SIM-kaart met internationale data roaming, evenals gereduceerd verblijf.

Het partnerschap, aangekondigd op vrijdagochtend, zal in eerste instantie bieden Optus klanten die nieuwe gebruikers van Airbnb een AU $ 30 SIM voor internet-connectiviteit over de hele wereld, en een AU $ 50 voucher voor accommodatie boekingen in totaal meer dan AU $ 100.

“Het verstrekken van reizigers met een beetje extra krediet voor dat ze opstijgen ze een ding minder zorgen te maken over zal geven”, zei Rohan Ganeson, managing director van de klant bij Optus.

“Reizen is zo spannend, maar het ontrafelen van een overzeese mobiel plan kan een frustrerende ervaring zijn. We samen met Airbnb te nemen van deze barrière en helpen de reizigers voelen als een lokale, zodra zij het land.”

Terwijl de huidige insluitsels zijn one-time biedt voor nieuwe Airbnb gebruikers, de bedrijven toegevoegd dat verdere “ambitieuze aanbiedingen” binnenkort in het kader van het partnerschap zou worden aangekondigd.

“Dit nieuws zal een welkome bonus aan Aussies rubriek overzee deze Kerstmis met Airbnb,” zei Airbnb general manager Sam McDonagh.

“Volgende week alleen al meer dan 25.000 inwoners Airbnb gebruiken om hun accommodatie boek ergens in de wereld. Dit fantastische partnerschap zal laten zowel Optus en Airbnb klanten te landen op hun voeten zodra ze ergens touchdown in de wereld.”

Een deel van de groeiende delen van economie, Airbnb heeft nu 1,5 miljoen woningen in 34.000 steden over de hele wereld. In juni werd gewaardeerd op $ 25500000000 na het verhogen van $ 1,5 miljard financiering – waardoor het meer waard dan hotelketen gigantische Marriott, die de moeite waard $ 20,90 miljard, Wyndham, die de moeite waard $ 10010000000 is, en Starwood, die wordt gewaardeerd op $ 14000000000 . Hilton blijft net voor het opstarten, op $ 27700000000.

Voor elke transactie ten opzichte van zijn platform, Airbnb duurt 3 procent van de totale prijs van de eigenaar, en tussen de 6 procent en 12 procent ten opzichte van de reiziger. De user base nummer is meer dan 35 miljoen, met een omzet springen met 340 procent in de afgelopen twee jaar, van $ 250.000.000 tot 850.000.000 $.

Airbnb vorige week aangekondigd dat het zou de uitbreiding van zijn 10-persoons Chinese kantoor na een 700 procent stijging van de gebruikers in China vorig jaar.

Optus heeft ook gezien de groei van het klantenbestand en de winst, in augustus, de telco publiceerde haar resultaten voor het kwartaal eindigend in juni 2015 het melden van een stijging van de netto winst van 19,5 procent tot AU $ 196.000.000 op een omzet van AU $ 2300000000, en een aanvulling van 38.000 postpaid-klanten in de loop van het kwartaal, met inbegrip van 290.000 4G abonnees, waardoor het totaal op 9.380.000.

Optus ‘4G-netwerk bestrijkt nu 90 procent van de Australische bevolking, met plannen om dit verder uit te breiden.

“Sinds het begin van 2015, hebben we overgestapt op 700MHz spectrum bij 2400 grootstedelijke en regionale sites,” zei Optus CEO Allen Lew.

In deze geest heeft de telco is het inschakelen van haar 4G + -netwerk, op donderdag aan te kondigen dat de Melbourne CBD nu valt onder de super-fast FDD en TDD LTE carrier aggregatie, die snelheden tot 317Mbps heeft bereikt.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice