Postgres en MySQL: EnterpriseDB onthult nieuwe manier om deze open source databases te koppelen

EnterpriseDB zegt een tool onthulde vandaag dat Postgres en MySQL databases met elkaar verbindt, versterkt de positie van Postgres; als alternatief standaard database.

De MySQL buitenlandse gegevens wrapper maakt het mogelijk op afstand gegevens van Oracle’s open-source database worden gedefinieerd als een tabel in Postgres, zodat bedrijven SQL queries over heen kan draaien samen met lokale Postgres tafels alsof ze alle lokale.

Volgens EnterpriseDB buitenlandse data wrappers Postgres staat om als datahub andere databases een bedrijf kan worden uitgevoerd, het combineren van de data naar één beeld verschaffen.

Het is een belangrijk stukje technologie dat is een deel van een veel grotere strategische verschuiving “, aldus EnterpriseDB CEO Ed Boyajian.” Postgres is in opkomst in het datacenter als een nieuwe de facto standaard database. Dit soort technologie – onder vele dingen – zet Postgres in die positie.

Een eerdere MySQL-interface, SQL / MED, of SQL beheer van de externe gegevens, uitgebracht met versie 9.1 in 2011 de basis gelegd voor Postgres buitenlandse data wikkels, met schrijft mogelijkheden toegevoegd in versie 9.3. De nieuwe uitbreiding, die ter beschikking van de open-source community wordt gemaakt en biedt lees- en schrijftoegang en verbeterde prestaties.

EnterpriseDB verkoopt apps en diensten, alsmede haar eigen commerciële release van Postgres – volledige naam PostgreSQL – die momenteel zit in de vierde plaats in de DB-Engines rankings, achter Oracle, MySQL en Microsoft SQL Server.

Boyajian zei andere factoren versterking van de positie van de open-source relationele database zijn verbeteringen in de prestaties en functies, zoals zijn volledige ACID compliance, en steun voor de JSON data type, met JSONB, waarmee gegevens worden opgeslagen in Postgres in een binair formaat , verkrijgbaar in versie 9.4.

“Dus we kunnen omgaan met ongestructureerde data op dezelfde manier dat MongoDB doet. Dan moet je toe te voegen aan dat de flexibiliteit die mensen met open source en opeens heb je een database die zo veel van de attributen die zakelijke klanten willen ze klaar om heeft aanvaarden in grote lijnen. Dingen als buitenlandse gegevens wrappers gewoon uit te breiden dat verder, “zei hij.

Het is een stap op een pad. Het is zeker makkelijker voor IT-beslissers niet te bewegen, maar om te experimenteren met data-integratie. Maar we zeker zien een patroon waar mensen afstapt en dan beginnen om de extra databases met Postgres vervangen. We hebben gezien dat gebeuren zoveel voorbeelden van de klant. Het was niet specifiek rond blootstelling via een buitenlandse data wrapper, maar het kan zeker dienen dat doel.

EnterpriseDB zegt buitenlandse gegevens wrappers zijn een focus voor de technische inspanningen, met een nieuwe MongoDB uitbreiding in juli aangekondigd en werken verder op een voor Hadoop. Postgres biedt reeds een aantal van deze tools voor databases, waaronder CrouchDB, IBM Informix, Neo4j, Oracle en Redis.

Boyajian zei prijs en prestatie voordelen zijn ook overtuigend IT-organisaties om Postgres te beschouwen als een nieuw alternatief standaard database.

Oracle’s rentmeesterschap is goed voor de MySQL database geweest betoogt Percona CEO Peter Zaitsev.

De toekomst van big data-opslag zal op Hadoop, Actische voorspelt; IBM Watson leent analytisch vermogen om genomische geneeskunde; natuurlijke taalverwerking en big data:? Het recept voor het opslaan van grote geld in de gezondheidszorg; IBM onthult nieuwe enterprise analytics portfolio om cybercriminaliteit te bestrijden; clearstory CEO: Hoe Apache Spark helpt brengen analytics voor de gemiddelde Joe; OpenStack haken met Hadoop om big data naar de cloud te brengen; de wolk en uw gezondheid data: Wie denk je vertrouwen, Ontwikkelaars of hun bazen: Wie echt kiest de database?

“- Oracle, Microsoft, IBM – Waar zij in hun standaard architecturen de meer algemeen bekende grote database-leveranciers hebben aangegeven wat we vinden is dat ze beginnen te Postgres accepteren als een tweede of derde tier-database”, zei hij .

In het doen van dat ze ook op zoek bent naar manieren om Postgres meer volledig te integreren en manieren om Postgres breder gebruik te vinden. Dus in aanvulling op alle functies die we toevoegen aan meer mogelijkheden te geven voor workloads, of ze nu nieuwe of bestaande workloads te draaien op Postgres, introduceerden we de buitenlandse data wrappers.

EnterpriseDB’s Postgres Advanced Server product voegt een laag van Oracle compatibiliteit op de top van PostgreSQL, die is ontworpen om het gemakkelijker maken om apps te migreren van Oracle zonder uitgebreide code herschrijft. Andere hulpmiddelen zijn onder Postgres Enterprise Manager, die ook werkt met de gemeenschap Postgres en uitlopers zoals Postgres Plus Cloud Database.

Boyajian zei EnterpriseDB is verder te werken aan de bruikbaarheid en beheersbaarheid van Postgres.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

“Je hebt een aantal van onze tooling met Postgres Enterprise Manager gezien. Dat is een groot deel van het krijgen van enterprise IT-winkels en ze in een positie om in grote lijnen in te zetten”, zei hij.

We kunnen een grote onderliggende technologie, maar we moeten het gereedschap infrastructuur voldoende om uit te breiden dat gebruik. We gaan verder te werken aan de prestaties en schaalbaarheid. Dat is zo fundamenteel voor het werk dat we doen als elk ander werk.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Meer informatie over databases en big data

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september