Rechter beslist Amazon is aansprakelijk voor kids ‘in-app aankopen

Het bedrijf Alexa platform – samen met de integratie met derden en replenishment systemen zoals Dash – markeert een ambitieus smart home en internet van de dingen inspanning.

Een federale rechter op woensdag de kant van de Federal Trade Commission (FTC) in zijn rechtszaak tegen Amazon, de uitspraak dat het bedrijf aansprakelijk is voor onbevoegden in-app kosten gemaakt door kinderen.

Amazon’s waarschuwingen voor de consument over de mogelijkheid van het aangaan van in-app kosten van andere gratis apps ontoereikend waren, oordeelde het Amerikaanse District Judge John Coughenour. In de zaak tegen het bedrijf, de FTC samengesteld klachten van “duizenden ouders” over onverwachte kosten. Toen ze de zaak in 2014 ingediend, FTC voorzitter Edith Ramirez wees er ook aan te tonen dat de eigen medewerkers Amazon’s herkende er een probleem was met de kloof tussen ouderlijke kennis en het optreden van de kinderen op apparaten zoals de Kindle Fire.

Het is onduidelijk wat de monetaire schadevergoeding Amazon is aansprakelijk voor – de rechter opgeroepen voor Amazon en de FTC om nadere informatie om te bepalen wat het bedrijf te danken heeft consumenten.

“We kijken ernaar uit om een ​​zaak voor de volledige terugbetaling aan de consument als gevolg van de acties van Amazon,” zei Ramirez in een verklaring.

De FTC ging achter Apple en Google over dezelfde kwestie in 2014, en de twee bedrijven verrekend met het agentschap, akkoord te gaan met klanten betalen meer dan $ 50 miljoen euro.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Lees dit