Verhoogde China en de VS IT handel spanningen waarschijnlijk op korte termijn

De verhoogde controle over de Chinese telecom-apparatuur maker Huawei Technologies in recent zou kunnen leiden tot meer belemmeringen voor andere technologische export uit China. Toch zou een handels obstakels uit de Verenigde Staten zal waarschijnlijk op korte termijn en kan het business as usual binnen een jaar, volgens de industrie watchers.

Benjamin Cavender, senior analist bij China Market Research (CMR), zei dat met de recente golf van, de nationale veiligheidsbelangen en vermeende spionage risico’s; gerezen over de Chinese leverancier van telecommunicatie-uitrusting, kan dit leiden tot een grotere behoedzaamheid van andere Chinese bedrijven door de Amerikaanse overheid en bedrijven.

“Elk sectoren die potentieel toegang te betrekken om gegevens te beveiligen in gevaar zijn, zodat het een kandidaat zou zijn. Het is ook mogelijk dat sectoren waar andere landen proberen om homegrown capaciteiten te ontwikkelen kan ook in gevaar,” voegde Cavender.

De sector van de hernieuwbare energie is een goed voorbeeld, de analist merkte op, omdat het een belangrijk potentieel groeigebied voor China en een groot aantal ontwikkelde landen, waaronder de VS vertegenwoordigt

China’s zonne-export naar de Verenigde Staten hebben al gezien de stijgende handelsbelemmeringen –most onlangs na Chinese fabrikanten met tarief wandelingen in september werden geslagen ter waarde van miljarden dollars. Het Amerikaanse Commerce Department maakte de beweging na het besluit Chinese bedrijven ontvangen oneerlijke subsidies van de overheid om de concurrentie te onderbieden – een beschuldiging China, had opgezegd.

Zelfs grote Amerikaanse tech bedrijven hebben gedwongen om hun vereniging te beperken met hun Chinese partners, in ieder geval voor het moment voelde. Bijvoorbeeld, Huawei was; opvallende afwezigheid van Windows Phone 8 lancering vandaag van Microsoft, gezien het was een van de vier handset makers van Redmond geplukt om handsets aangedreven door de nieuwste mobiele besturingssysteem te produceren.

Effect op lange termijn beperkt; Albert Hu, universitair hoofddocent bij de afdeling economie aan de National University of Singapore, voegde het gebrek aan transparantie in de corporate governance structuur van bepaalde Chinese bedrijven heeft laat ze kwetsbaar voor negatieve percepties, die dan belemmert hun overzeese expansie plannen.

Bedrijven die worden gezien als nauwe banden met de Chinese overheid zal ook doorgaan met moeite winnen van het vertrouwen en de goedkeuring van de politici in het Westen, Hu toegevoegd.

Dat gezegd hebbende, hij gelooft dat deze spanning tussen China en de VS is niet nieuw. “Ik denk niet dat deze zou spillover effecten van geval Huawei vertegenwoordigen. [Deze spanningen] zijn er altijd geweest en waarschijnlijk zal blijven om daar te zijn in de nabije toekomst.”

Aan de andere kant, Cavender zei dat het besluit van de Verenigde Staten aan te bevelen lokale bedrijven uit het gebruik van Huawei-apparatuur betekent dat Amerikaanse bedrijven in dezelfde sector kon dezelfde uitdagingen in het zakendoen in China of China-vriendelijke markten geconfronteerd.

Het is echter nog te bezien of, handel spanningen; tussen beide landen is een lange-termijn trend of meer van een korte termijn kwestie vanwege de komende Amerikaanse verkiezingen, evenals de overheid overdracht in China, wees hij erop.

“12 maanden vanaf nu is het heel goed mogelijk de situatie zal worden gestabiliseerd en er zal een duidelijk pad voor een bedrijf zijn als Huawei blijven om zaken te doen in het het Amerikaanse,” de analist toegevoegd.

Amerikaanse netwerk apparatuur leverancier Cisco Systems had eerder gebagatelliseerd mogelijke represailles zou kunnen worden geconfronteerd als gevolg van de problemen Huawei’s in de Verenigde Staten “. Dit is geen China kwestie Dit is een, Huawei probleem”, een Cisco woordvoerder vertelde de website van Azië.

Akkoord, Hu zei dat de sleutel tot groei van China in de afgelopen drie decennia heeft een open economie.

“Ondanks de protectionistische maatregelen die de handel van China partners hun toevlucht tot om diverse redenen, hebben we nauwelijks gezien geen echte quid pro quo van de Chinese zijde. Dus ik ga er niet verwachten aan een ‘meer’ obstakels zijn voor Amerikaanse bedrijven om zaken te doen in China, “voegde hij eraan toe.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze