De omzet NetSuite’s in het licht van de grotere ERP vraag inkomsten

Zijn SaaS-producten begint te On-Premise inkomsten vendor pijn?

Donderdag, NetSuite kondigde het vierde kwartaal de winst. In de afgelopen weken hebben we gezien Oracle en SAP hetzelfde doen. Wat we allemaal moeten kijken naar zijn

– Tekenen dat de traditionele on-premise ERP opbrengsten verzachting of dalen; – tekenen dat SaaS (software as a service) ERP providers winnen; – klant afvalligheid van on-premise naar SaaS

Hier is wat ik heb waargenomen.

– Drie dingen trok mijn aandacht re: NetSuite. Ten eerste, de totale inkomsten voor het jaar en voor Q4 waren. De jaaromzet steeg met 9% (ong. $ 167.000.000) en Q4 omzet was op een record $ 43.000.000. Ten tweede, rapporteerde de onderneming een hogere omzet, ondanks de

– SAP ‘s 2009-nummers zijn interessant, op zijn zachtst gezegd. inkomsten Software zijn gedaald met 27% jaar-op-jaar. Dit zijn een daling van ongeveer 1 miljard euro. Ondersteuning inkomsten, de grootste bron van inkomsten SAP, is ongeveer 11% (of. Circa 500 miljoen euro). Abonnement

– Nummers Oracle vallen ergens tussenin. Oracle uitbreekt nieuwe omzet uit in-fill de verkoop. De voormalige nummers inkomsten zijn gedaald terwijl de laatste zijn (zie afbeelding hieronder – gegevens van Oracle).

On-premise kunnen verkopers enige groei in omzet zien, maar moeten we niet vragen waarom? SAP geeft toe dat de verkoop van Business Objects producten doen het heel goed vandaag. Oracle’s infill verkoop goed te doen, ook. Betekent dit dat de reële groei van de omzet is afkomstig van cross-selling verkregen producten, of dat bestaande klanten hoeft alleen maar een paar van de add-on producten?

Het effect van acquisities is iets dat prognoses ERP-markt moeilijk maakt. Oracle, SAP en zelfs NetSuite hebben overnames gedaan. Oracle is verreweg de leider in het grote aantal aanbiedingen gedaan (bijv., Sun Microsystems, Hyperion, IRI, Datalogix, PeopleSoft en nog veel meer). SAP heeft minder, meestal kleiner, deals gemaakt. NetSuite heeft zowel OpenAir en QuickArrow verworven.

De reële groei van de kern ERP-applicaties (bijv., Accounting, HR) lijkt te zijn in verval voor de on-premise leveranciers en vervanging SaaS omzet in deze bedrijven niet lijken te maken van de speling. Ja, SAP zag de verkoop van nieuwe product toename van het laatste kwartaal, maar misschien wel alle van de eerdere verkoop daalt kan niet alleen zijn de schuld van de economie.

In het onderzoek dat ik heb gedaan de afgelopen weken heb ik met CIO’s en belangrijke leidinggevenden bij veel grote bedrijven gesproken. Deze mensen zijn het kopen van SaaS-applicaties van bedrijven als werkdag en Salesforce.com. Ze zijn niet te kopen on-premise producten. Een executive vertelde me hoe hij zelfs een licentie had voor een on-premise applicatie van SAP, maar SaaS-applicatie Werkdag had een veel minder duur van vijf jaar TCO. SaaS-leveranciers moeten meer volledige aanbod om echt pijn de aanbieders on-premise, maar ze gebruiken hun platform technologieën om alle nieuwe apps vrij snel te maken.

Deze markt lijkt te bewegen en we zullen moeten meer winst resultaten en verkoop aankondigingen te zien van de trends ontvouwen kijken.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent