Filippijnse regering wordt geconfronteerd met moeilijke ICT weg

FILIPPIJNEN – Het land van de ICT-industrie heeft moeite om controverses die onlangs geteisterd twee grote overheidsprojecten te overwinnen, maar een overheidsinstelling is nu gericht op zijn belang terug te winnen en een impact hebben op de lokale ICT-markt te creëren.

Twee van de grootste controverses koppen in de recente geschiedenis die betrokken zijn in het land-ICT gerelateerde projecten, de National Broadband Network en MegaPacific poll automatisering programma’s te maken.

Hoewel dit niet de eerste keer dat de regering had in twijfelachtige contracten afgesloten, heeft de resulterende neerslag twijfel op ICT-gebied van het land. Echter, voor een land te popelen om te rijden op de golf van technologische revolutie, de Filipijnen lijkt geen ander beroep te doen, maar om verder te gaan en extract lessen uit deze onregelmatigheden.

In dit aspect, heeft de overheid de belangrijkste ICT-agentschap, de Commissie over de informatie- en communicatietechnologie (CICT), zich bevond in de schijnwerpers.

De CICT heeft echter zijn eigen aandeel in de problemen sinds de oprichting vier jaar geleden. Een aantal aangesloten eenheden, zoals de National Telecommunications Office (NTC) en Bureau voor Telecommunicatie (Telof), zijn allemaal getrokken uit het agentschap. De koppen en de commissarissen zijn ook gekomen en gegaan in de afgelopen jaren.

Beroofd van de slagkracht die inherent zijn aan een afdeling, is de nieuwe leider van het agentschap Ray Anthony Roxas-Chua III, bekeek haar tactiek in een poging om meer impact voor ICT-projecten in de publieke sector te creëren.

Volgens CICT commissaris Timoteo Diaz De Rivera, het agentschap wil nu te concentreren op een paar grote-ticket implementaties in plaats van zich richten op kleine projecten die geen indruk op de waarde van de technologie in de regering processen kunnen creëren.

Een van deze initiatieven De Rivera zei in een interview, is het iSchool project dat gericht is op docenten en studenten toegang tot relevante educatieve digitale content en applicaties te bieden, door het opzetten van Internet laboratoria in bepaalde openbare middelbare scholen.

Het project, dat een budget van 400 miljoen pesos (of een geschatte US $ 10 miljoen) heeft, werd gestart door het agentschap in 2006 en is nu in de tweede fase. “We willen onze tijd en middelen te richten op dit soort project dat de IT-competentie van het land op de lange termijn zullen versterken,” De Rivera vertelde de website van Azië.

In het kader van de ICT-masterplan door de overheid opgesteld, heeft de Filippijnen een doel van het genereren van een miljoen BPO (business process outsourcing) en-tech banen tegen 2010.

Momenteel zijn er twee categorieën van de overheid ICT-projecten die de CICT betrokken is bij: de eerste omvat initiatieven die de CICT zelf de uitvoering, terwijl de andere gaat om projecten in de bureaucratie waar CICT optreedt als de opzichter of adviesorgaan.

Onder de in de eerste set zijn projecten zoals de communautaire e-Center, eLGU – Starten met hulpaccu Electronic Governance in Local Government, eGovernment Portal en e-University Network. Inbegrepen in de tweede lijst zijn automatiseringsprojecten door het Bureau van de douane, het Bureau van de Food and Drugs, Civil Service Commission, Ministerie van Budget en Beheerscontrole, Ministerie van Financiën en het ministerie van Volksgezondheid.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Howeve, beide lijsten zijn vol met initiatieven die zijn ofwel onafgewerkt, verlaten, onder geschil, of hebben gewoon opraken van de fondsen.

Bijvoorbeeld, de Telepono sa Barangay (Bel voor de dorpen), een project van de CICT samen met het ministerie van Transport en Communicatie, is herhaaldelijk aan de kaak gesteld in de media voor de besteding van miljoenen pesos opzetten van telefooncellen op het platteland dat mobiele telefoons zou de beste oplossing zijn.

Een ander voorbeeld is het GMDSS, wat het doel was om een ​​communicatienetwerk te stellen voor distress alerting en de verspreiding van de veiligheid op zee schepen en de persoon aan boord. Gestart in 2000, is het sindsdien verlaten na een geschil met de aannemer, die leidt tot de verslechtering van de reeds in het project plaatsen ingezet.

Maar niet alle projecten zag slechte resultaten. Sommige van huisdier initiatieven van de CICT hebben een aanzienlijke mate van succes bereikt en hebben bijgedragen aan de ICT concurrentievermogen van de Filippijnen. Projecten zoals eLGU, dat gericht is op een web template voor lokale eenheden van de overheid en eGovernment Portal, zijn enkele van deze voorbeelden.

Of de Filippijnse regering verder zijn slaggemiddelde in termen van succesvolle inzet van ICT-projecten te verbeteren, valt nog te bezien.

Het Aziatische land heeft echter, kreeg een positieve evaluatie dit jaar van onderzoeksbureau IDC, die voorspelde dat de ICT-uitgaven in de Filippijnen 2030000000 $ zal bereiken in 2008.

IDC zei: “Onder de huidige regering, heeft ICT al een modewoord geworden, enorm bijgedragen aan de economische groei van het land met programma’s, zoals de Filippijnse Cyberservices Corridor Program en de verdere uitvoering van diverse overheidsinstanties automatiserings-projecten.”

Melvin G. Calimag is een freelance IT-schrijver gevestigd in de Filippijnen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek