Google biedt non-profitorganisaties gratis toegang tot satellietbeelden

Google is het weggeven van satellietbeelden om non-profit organisaties te ondersteunen.

Real-time satellietbeelden bedrijf Skybox, dat werd, overgenomen door de tech-gigant, in augustus, is gespecialiseerd in hoogwaardige beeldmateriaal verzameld door de satellieten van het bedrijf. Gekocht voor $ 500 miljoen, Google zei op het moment dat de satellieten zou uiteindelijk worden gebruikt om toegang tot internet over de hele wereld te verbeteren en als een bron voor ramp noodhulp.

Volgens een blog post door Skybox mede-oprichter & Developer advocaat bij Google Earth Outreach Julian Mann, dit plan is nu in volle gang. Het bedrijf zegt dat een nieuw project, genaamd Skybox For Good, zal verse satellietbeelden bijdragen aan projecten die ‘levens redden, de bescherming van het milieu, het bevorderen van onderwijs, en een positieve invloed hebben de mensheid. ”

Datacenters vormen de ruggengraat voor veel tech diensten die wij voor lief nemen, maar wat er achter die deuren – en waarom zou bedrijven, waaronder Apple en Google zijn geïnteresseerd in meer dan verhuizen?

Of projecten in de gaten klimaatverandering, het reageren op natuurrampen, willen de ontbossing te stoppen of zijn het opruimen van landmijnen, kan satellietbeelden organisaties helpen door hen een duidelijker beeld van wat er gaande is in hun omgeving te geven.

Mann zegt dat Skybox for Good is inmiddels gelanceerd in beta, en een kleine groep van organisaties heeft nu toegang tot de beelden. Deze foto’s zullen ook worden vrijgegeven onder een Creative Commons-licentie voor gebruik door het grote publiek.

De Google executive commentaar

Toen we Skybox begonnen in 2009 wisten we dat we hadden een geweldige kans om onze beeldvorming mogelijkheden benutten voor een positieve verandering in de wereld. We zouden het vastleggen van de wereld met een hoge resolutie en met een ongeëvenaarde frequentie.

Google Earth Outreach geeft non-profitorganisaties en openbare liefdadigheidsinstellingen de kennis en middelen die ze nodig hebben om hun zaak te visualiseren en hun verhaal te vertellen. In de toekomst hopen we het programma uit te breiden zodat veel meer non-profit organisaties en groeperingen van algemeen belang te kunnen profiteren van het gebruik van Skybox data.

Lees verder: In Google’s wereld

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Google, Oxford University partner in kunstmatige intelligentie onderzoek; Google Express breidt uit naar meerdere steden met een nieuwe naam, lidgelden; Google Chrome verdrievoudigt bug bounty beloningen tot $ 15.000; Google lokt startups naar wolk na met $ 100.000 krediet

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?