Google zwarte lijst BMW.de

In een blog, Google software engineer Matt Cutts zei dat Google Duitse site BMW’s uit de Web-index had verwijderd nadat de site “doorway pages” die automatisch bezoekers zou omleiden naar een andere URL inbegrepen.

Cutts legde uit dat wanneer de crawlers van Google bezocht een BMW pagina, zag blokken tekst met herhaalde de belangrijkste zoektermen, zoals ‘NEUWAGEN “, die” nieuwe auto “betekent in het Duits. Echter, wanneer een gebruiker de beursgenoteerde pagina bezochten ze zouden worden automatisch doorgestuurd naar een andere pagina met minder tekst en meer foto’s, die aantrekkelijker zijn dan de pagina van de crawler zag was, maar lager in Google’s PageRank-systeem zou hebben gescoord.

“Dit is een schending van onze richtlijnen voor webmasters kwaliteit, in het bijzonder het principe van ‘niet misleiden uw gebruikers of aanwezig andere inhoud aan zoekmachines dan je weer te geven aan gebruikers,” zei Cutts’ blog.

Om Google status terug te krijgen, Cutts verwacht dat BMW.de zal hebben om de JavaScript-gebruikers omleidingen rond de site op deze manier te verwijderen en vervolgens een verzoek tot heropname van Google Webspam team, dat Cutts leidt. BMW.de heeft al een aantal van de redirect pagina’s verwijderd.

BMW kan ook om de details van wie de doorway pages aangemaakt openbaren – en zorgen voor Google “, dat dergelijke pagina’s zal niet verschijnen op de sites” – voor de domeinen kunnen worden terug opgenomen, aldus Cutts.

De Duitse site van de technologie product leverancier van Ricoh is ook te wijten uit Google te verwijderen “om soortgelijke redenen,” zegt Cutts.

BMW en Ricoh waren niet beschikbaar voor onmiddellijke reactie.

Tom Espiner van de website UK gemeld uit Londen.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer