HCF houdt leden gezond met big data

Als onderdeel van een voortdurende core systemen te upgraden, wordt HCF op zoek naar big data analytics om te voorkomen dat haar leden zo fit en gezond mogelijk.

In de afgelopen vijf jaar heeft HCF is het vervangen van onderdelen van haar core systemen, die tot en met 20 jaar oud zijn.

“Delen van het werk heel goed. Sommige delen zijn steeds zeer onhandig”, zegt HCF CIO Patrick Shearman.

In de loop van deze upgrades, had het bedrijf de ILOG, SPSS, Cognos en Lombardi producten geïmplementeerd. Al deze producten zijn gekocht door IBM in de afgelopen vijf jaar. Volgens Shearman, was het een logische stap om de afspraken in een formele manier te consolideren met de nieuwe moedermaatschappij, evenals beroep doet hulp van IBM op de transformatie kernsystemen. Daarom heeft het bedrijf net tekende een multi-miljoen dollar deal die IBM hulp HCF zal zien met zijn IT-transformatie, met een focus op het verbeteren van analytics.

HCF heeft gekocht een IBM zEnterprise 114 en Netezza data warehouse apparaat IBM Smart Analytics-systeem (ISA’s) lopen te versnellen analytics.

HCF verwerkt vorderingen met behulp van de HICAPs, een elektronische real-time claims en betalingen systeem. Met behulp van de nieuwe analytics platform, zal het in staat zijn om vorderingen fraude op te sporen in real time.

Het bedrijf zal in staat zijn om ook het potentieel van de klanten te analyseren vervallen van betaling of, het verlaten van het ziekenfonds om ergens anders heen te gaan. Deze waarschuwing geeft het fonds met de tijd om te proberen en behouden van klanten.

Het zal ook zijn vorderingen informatie gebruiken om te detecteren wanneer mensen die onwel zijn waarschijnlijk nog meer onwel geworden, waardoor het bedrijf om hen te voorzien van informatie die hen zal helpen fit te blijven.

HCF had gedaan deze analyse met tussenpozen eerder, maar het was ‘intens in termen van capaciteit op de mainframe “, zei Shearman. Met IBM’s slimmer analytics-systeem, kan HCF de nummers continu te werken in real time.

HCF zou met zijn interne gegevens voor de analyse blijven, Shearman zei, hoewel het nieuwe gebruik van interne ongestructureerde data, zoals tekstbestanden van call centers zou maken, voor analyse.

Hoewel Shearman van het gebruik van externe sociale media data had gedacht, en had briefings over hoe het werd gebruikt in andere bedrijfstakken bijwoonde, zei hij dat er privacy issues waren duidelijk in de buurt te doen, en dat hij had niet besloten om in de eerste fase van het analytics bedrijf opvoeren. Voor HCF, big data was meer over het versnellen van de analyse, dan ongeveer uit tal van locaties te trekken informatie te correleren, zei hij.

In termen van vaardigheden, zou HCF niet het inhuren van gegevens wetenschappers in staat zijn om de analyse te behandelen – vier van de onderneming 81-sterk team werk in het analytics team. Voor Shearman, het was over het gebruik van zijn in-house team en training tot de vaardigheden die ze nodig hadden.

HCF had bij andere leveranciers gekeken, Shearman zei echter, gezien de investeringen HCF reeds in IBM-producten had, het is gewoon logisch aan de stok met de leverancier. Shearman zou het rendement op de investering die hij verwachtte niet bekend te maken, hoewel de onderneming een gedetailleerde business case had gedaan, maar zei dat hij verwachtte dat het bedrijf zijn return on investment voor de vier-en-een-half jaar IBM zou krijgen contract (waaronder wordt verstaan ​​een waarde van ongeveer $ 20.000.000 te zijn) liep.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen