Hoe houden we NBN Co eerlijk, vraagt ​​ACCC

De Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) pleit voor de industrie commentaar op hoe het best moet ervoor zorgen dat de Nationale Broadband Network Company (NBN Co) en andere wholesale providers niet de ene aanbieder boven de andere te bevoordelen.

De ACCC kan, als toezichthouder, leggen boetes op laag twee wholesale breedband providers of ze stoppen van het aanbieden van toegang als ze onderscheid tussen de retail-aanbieders kopen van hen.

Hoewel NBN Co op grond van wetgeving om te voldoen aan Standard Access verplichtingen in de meeste gevallen vereist is, kan het bedrijf onder bepaalde omstandigheden discrimineren, bijvoorbeeld als een toegangssleutel zoeker heeft ‘geholpen efficiency “voor NBN Co.

Helpen efficiency is vastgesteld door sommigen volumekortingen voor internet dienstverleners met grote klantenbestanden, zoals Telstra en Optus betekenen. Hoewel de wijzigingen in de wetgeving hebben uitgesloten volumekortingen, zowel Telstra en Optus hebben betoogd dat als zij in staat zijn om de operationele kosten voor het NBN Co, dan is dat tot uiting moet komen in lagere kosten in de overeenkomsten tussen de telco’s en NBN Co.

In gebieden waar het niveau van de dienstverlening die door NBN Co varieert tussen aanbieders, moet NBN Co de ACCC met een verklaring over de wijze waarop de voorwaarden voor de speciale toegangsregeling zoeker verschillen standaard algemene voorwaarden aan te bieden.

Als NBN Co of andere aanbieders blijken te zijn overtreding van de bepalingen van non-discriminatie, kunnen zij bevelen en boetes van maximaal $ 10.000.000 per overtreding worden geconfronteerd.

In een discussienota uitgebracht gisteren (PDF), heeft de ACCC opgeroepen voor de industrie commentaar op wat de regulator zou moeten overwegen om discriminerende activiteit, en welke activiteit vrijgesteld moeten zijn van de bepalingen van non-discriminatie. Reacties zijn open tot 8 augustus met de ACCC tot de uiteindelijke verklarende materiaal te publiceren voor het einde van 2011.

Deze discussienota een belangrijke gelegenheid biedt voor alle belanghebbenden om hun mening over de werking van de bepalingen non-discriminatie en de leiding van de ACCC moet passen in haar verklarend materiaal uit te drukken “, zegt ACCC voorzitter Graeme Samuel.” De richtlijnen die de ACCC ontwikkelen zal dienen als een belangrijk onderdeel van het raamwerk voor een eerlijk en gelijk speelveld over de NBN en super-fast telecommunicatienetwerken.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data