iiNet daagt getuige-deskundige Dallas Buyers Club

De Australische Federale Hof heeft bewijsmateriaal gehoord op dinsdag van precies hoe Dallas Buyers Club LLC hebben geconstateerd dat de klanten van iiNet en anderen inbreukmakende kopieën van de Oscar-winnende film met dezelfde naam waren delen via peer-to-peer file-sharing diensten.

iiNet en diverse andere ISP’s, waaronder Dodo vechten een poging van Dallas Buyers Club LLC om de details van de klant te krijgen voor IP-adressen die werden gevolgd door de organisatie op torrents voor de film.

Een nieuw record is vastgesteld voor het aantal URL’s die Google wordt gevraagd te verwijderen uit de zoekresultaten dan vermeende schending van het auteursrecht.

iiNet had ontvangen brieven van de bij de zaak betrokken sinds medio 2013 vast, voor de release van de Dallas Buyers Club film, en het bleek dat het advocatenkantoor een Duits bedrijf, Maverickeye UG had gebruikt. Volgens de website van het bedrijf, de organisatie maakt gebruik van “zeer geavanceerde software” en “robuuste hardware-infrastructuur” van gegevens die “kwaliteit, consistentie en relevantie” voor het juridisch systeem te verkrijgen.

In andere rechtsgebieden waar de onderneming gegevens klant heeft verkregen, zijn de zogenaamde speculatieve facturen gestuurd naar klanten eisen duizenden dollars aan schadevergoeding, of het risico geconfronteerd met gerechtelijke actie van de firma.

Het Federale Hof gehoord deskundige verklaring op dinsdag van Daniel Macek, een van de drie medewerkers van het in Duitsland gevestigde bedrijf Maverickeye die waren belast met spanning om gebruikers te volgen op een aantal torrents van de film.

Macek, die werd overgevlogen naar Australië op kosten van Dallas Buyers Club, vertelde de rechtbank dat hij leverde een lijst met IP-adressen door de Maverickeye software. Er zijn vermoedelijk rond 6000 IP-adressen in verband met de Australische accounts gedetecteerd door het bedrijf.

Macek bleek dat zijn eigen verklaring uit te leggen hoe de adressen werden verkregen werd niet geschreven door hem, maar door Dallas Buyers Club. Hij zei dat hij ondertekend zonder wijzigingen aan te brengen.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Macek zal blijven bewijzen dinsdagmiddag geven.

Het hof hoorde ook dat Dallas Buyers Club was duwen om de telefoonnummers en e-mailadressen van de klanten zou hebben geschonden, maar zou genoegen nemen met alleen e-mailadressen als een residentiële postadres is niet beschikbaar.

Het bedrijf gaf ook toe dat rekeninghouders waren niet per se de inbreukmakers, maar dat bij het verkrijgen van de account gegevens, zou het bedrijf een beter idee over wie te richten voor de inbreuk.

Dallas Buyers Club raadsman Ian Pike maakte ook bezwaar tegen iiNet voorbeelden van de speculatieve facturatie brieven in soortgelijke gevallen in de VS, waaruit blijkt dat in Australië, het formaat van de letters anders zou zijn.

iiNet advocaat Richard Lancaster zei dat uit te zenden duizenden speculatieve facturering letters is een ‘onevenredige’ reactie op de inbreuk.

Het bedrijf markeerde ook dat de rechter niet mag reageren op de vraag of bij de hand over de gegevens, totdat de regering voorgestelde piraterij code is op zijn plaats. Lancaster zei dat het zou “onevenwichtig” voor overtreders van een bepaalde film te worden gericht voordat de regeling is op zijn plaats.

Justitie Nye Perram dreef het idee dat een besluit over de voorlopige ontdekking kan wachten tot het einde van april voor de regeling worden in de plaats.

Beide advocaten en Perram merkte op dat, ongeacht de uitkomst van de zaak, zou het waarschijnlijk invloed hebben op de behandeling van toekomstige zaken rond peer-to-peer file sharing.

“Dit lijkt op het eerste geval van zijn soort in Australië,” Dallas Buyers Club raadsman Ian Pike genoteerd.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice