International toezichtsplan sloeg

Burgerlijke vrijheden groepen van beide zijden van de Atlantische Oceaan hebben hun krachten gebundeld om de hele wereld verzetten tegen de voorgenomen invoering en de grensoverschrijdende uitwisseling van biometrie en RFID in meer dan een miljard paspoorten.

Mensenrechtenorganisaties uit Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië hebben een open brief tegen de plannen voor een internationale ‘identiteit moet “dat het opnemen van biometrische gegevens en controversiële RFID-tracking-tags zou dwingen in te creëren naar de International Civil Aviation Organisation (ICAO) reling alle paspoorten in 2015.

Onder de 39 groepen die pen op papier zijn: Privacy International, de Foundation for Information Policy Research, de Electronic Frontier Foundation en de American Civil Liberties Union.

De ICAO zal worden bijeen in Caïro volgende week en zal het bespreken van de regeling. Als de ICAO het goedkeurt, zou het gezicht in kaart brengen en bijhouden van labels verplicht worden, met vingerafdrukken ook op de tekentafel, afhankelijk van de voorkeuren van de afzonderlijke regeringen.

Minister van Binnenlandse Zaken David Blunkett heeft al zijn voorliefde bleek voor biometrische gegevens van alle soorten, toen hij eind vorig jaar dat er proeven voor biometrische ID, met iris of vingerafdrukherkenning mogelijk op de kaarten zou zijn aangekondigd.

De VS heeft ook gegaan groot op biometrie, fotograferen en vingerafdrukken bezoekers overschrijden van de grenzen.

Evenals uiten de vrees dat de voorgestelde databank kan “bedreigen [human] rechten”, de brief voegt eraan toe dat de gekozen norm van gezichtsherkenning ongezond kan zijn.

De ICAO-normen niet van toepassing op het gebruik dat de gezichtsherkenning wordt gezet, maar zelfs de meest betrouwbare toepassingen van deze technologie – één-op-één verificatie met behulp van recente foto’s – is aangetoond in de Amerikaanse overheid testen zeer onbetrouwbaar te zijn, het terugsturen van een valse non-match [waar technologie geen mensen herkennen met een geldig foto] tarief van vijf procent en een valse wedstrijd tarief van een procent, “zegt hij, eraan toevoegend dat er het potentieel kan zijn voor onderdrukkende regimes om hun handen te krijgen methoden voor surveillance die voorheen onbereikbaar waren.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

We hopen dat de keuzes van biometrie zijn voornamelijk gedreven door logistieke en commerciële belangen en waren niet bedoeld om de omzetting van reizen systemen in een wereldwijde infrastructuur van het toezicht te vergemakkelijken. Maar we zijn zeer bezorgd dat dit hun onbedoeld gevolg kan worden “, concludeert zij.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen