Israël is de beste plek om uw start-up te beginnen?

Voor velen in de IT-industrie, de droom is het opzetten van een tech start-up en groeien in het volgende Google of Apple. Individuele start-up scènes worden bloeiende in EMEA, maar van de personeelsbezetting te huur, exit potentieel om steun van de overheid, zijn er grote verschillen tussen de landen. Maar welk land geschikt is voor uw jonge tech bedrijf? de website bespreekt enkele van de belangrijkste knooppunten in de regio, en wat elke kan brengen voor de start-up tafel.

Zo bekend is het land de start-up scene, Israël staat bekend als ‘de start-up natie’.

En het is geen wonder: in totaal, volgens schattingen zijn er tussen 4000 en 5000 start-ups in Israel nu – samen te werken met de duizenden van meer gevestigde bedrijven die het leven als start-ups begon.

De start-up scene in Israël heeft geprofiteerd van ondernemende mentaliteit van het land, evenals de ruime technologie en engineering talent – vonden zowel in zijn jonge IT-bedrijven, alsmede de multinationals die zijn opgezet winkel in het land.

Tech reuzen van Apple naar Microsoft om IBM en iedereen daartussenin een aanwezigheid in Israël

Tech reuzen van Apple naar Microsoft om IBM en iedereen in hebben tussen een aanwezigheid in Israël, waardoor een mogelijke exit route voor starters – en het verstrekken van een nuttig middel tegen Israël relatief kleine thuismarkt. Amerikaanse tech zwaargewichten regelmatig snap Israëlische start-ups: dit jaar alleen al heeft gezien Face.com verkocht aan Facebook, designart Qualcomm en Anobit naar Apple, bijvoorbeeld.

Grotere bedrijven blijken vaak hun Israëlische acquisities in hun lokale R & D-laboratoria, en ongeveer 39 procent van de Israëlische high-tech werknemers werken nu in de R & D-afdelingen van multinationale ondernemingen, recent onderzoek van Start-up Genome en Telefonica (PDF) gevonden.

Maar voor degenen die nog niet klaar om te worden overgenomen, Israël is niet een tekort aan financiering voor veelbelovende startende bedrijven.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Terwijl “de lokale VC markt blijft relatief klein, met minder beschikbare middelen”, aldus M & A nieuwsdienst Mergermarket, het land van de start-ups trok nog $ 2.14bn van VC financiering van vorig jaar, een kwart van het van de lokale private equity firma’s. Software bedrijven doen het goed in het bijzonder in Israël als het gaat om de financiering, een studie van IVR Research Center (PDF) gevonden, het aantrekken van meer dan 60 procent van alle private equity fondsen in het land in de eerste helft van dit jaar, met internetdiensten en communicatie ook mee naar huis nemen belangrijke stukken van de financiering.

Niet slecht voor een land van ongeveer zeven miljoen mensen die zit op een landmassa over de grootte van New Jersey.

Een klein land kan het zijn, maar Israël heeft een aantal grote steden in het centrum van het land – met inbegrip van Herzliya, Petach Tikva, en Ra’anana – die thuis spelen om grote Israëlische en de Amerikaanse R & D-centra.

Terwijl de mondiale bedrijven, waaronder Amdocs, Motorola Solutions, HP, IBM, Oracle, en vele anderen hebben allemaal een onderzoek aanwezigheden in het centrum van de provincie, de meeste bedrijven nog steeds de voorkeur om te worden gevestigd in de buitenwijken van Tel Aviv, financiële en zakelijke hart van het land – dat heeft een eigen R & D aanwezigheid van de wil van Intel, Microsoft en Google. Met zo veel grote namen, en een grote start-up community, het gebied is gelijk met tech werknemers, die vaak in ‘het centrum’ te leven, zoals Tel Aviv bekend is.

Voor degenen die willen opzetten van een tech bedrijf, er is veel te overwegen. de website neemt een kijkje bij enkele van de grote start-up hubs in EMEA en wat elke kan brengen voor degenen die willen hun eigen IT-bedrijf te krijgen van de grond. Ten eerste: Zweden.

“Tel Aviv heeft een van de hoogste dichtheid van tech start-ups in de wereld en is de kern van de Israëlische tech scene – waarvan meer durfkapitaal dollar per hoofd van de bevolking trekt dan enig ander land en is een van de landen met het grootste aantal bedrijven genoteerd aan de Nasdaq, “een woordvoerder van de gemeente Tel Aviv gezegd. En, volgens een recente studie van Start-Up genoom en Telefonica, de stad heeft de hoogste dichtheid van tech start-ups in de wereld, en geldt als ‘s werelds tweede beste start-up hub, achter alleen Silicon Valley.

De aantrekkingskracht van ‘het centrum’

Voor start-ups, kun je niet winnen van het centrum van Tel Aviv, volgens Gilad Tuffias, directeur van het particulier eigendom TechLoft, een gedeelde ruimte waar ondernemers kunnen zetten winkel met alleen zichzelf en een paar van de partners tegen een lage kostprijs .

Er is een sfeer hier, ‘zei hij op een recente tour voor journalisten. “Bezoekers die naar Tel Aviv te komen denken dat mensen hier niet werken, want er zijn drie of vier coffeeshops op elke straat en ze gevuld zijn’ s morgens en ‘s avonds.

Maar de patroons van de coffeeshops zijn niet een paar uurtjes gezellig inactiviteit. “De meeste van de tijd dat ze high-tech ondernemers, ofwel het uitwerken van een marketingstrategie voor hun technologie, in gesprek met een investeerder, of de ontwikkeling van de bouwstenen voor de next big thing.”

En het is die gemeenschap dat is de sleutel, volgens Tuffias. “Een van de belangrijke dingen over de start-up het leven krijgt hulp van de mensen die er zijn geweest en dat gedaan, en het centrum van Tel Aviv heeft zo veel start-ups in zo klein een concentratie van de ruimte die het is zeldzaam om te lopen in de straat en niet lopen in iemand die je kent met hun eigen bedrijf. ” Het is een hechte gemeenschap, ook Tuffias toevoegt. “Iedereen kent elkaar en helpt elkaar. En de mensen die hebben het herinneren waar ze waren toen ze begonnen, en terug te geven aan de gemeenschap door het helpen van mensen beginnen nu.

Maar de hechte aard van de Israel start-up scene is nog niet alles kant, echter.

“Start-ups in Tel Aviv verschillende uitdagingen dan start-ups in andere ecosystemen” – Avner Warner

Haifa, tweede hub Israël

Tel Aviv is het centrum van een klein land met een bevolking van zeven miljoen, en dus ontbreekt een lokale markt of zelfs een regionale markt, “Avner Warner, directeur van de Economic Development Tel Aviv, zegt.” Om deze reden, start-ups in Tel Aviv verschillende uitdagingen dan start-ups in andere ecosystemen en ze hebben verschillende overwegingen als het gaat om schaalvergroting en groei in tegenstelling tot de uitgangen. Velen ook hun activiteiten te verplaatsen naar de Verenigde Staten op een bepaald punt.

Het ecosysteem is erg krap en veel van de lokale talenten komen uit vergelijkbare professionele achtergronden. Aan de ene kant, dit laat de oprichting van hechte zeer efficiënte teams, maar aan de andere kant betekent dit dat we vaak niet de diversiteit die het mogelijk maakt voor de uitwisseling van know-how en de goedkeuring van een scala aan vaardigheden en technologieën.

Ondanks de populariteit van het centrum van Tel Aviv bij start-ups, zijn er meer mogelijkheden voor degenen die willen opzetten van een nieuwe IT-business: er zijn tech centra in plaatsen als Haifa in het noorden van Israël, en zelfs in ‘perifere’ gebieden (meestal gedefinieerd als zijnde een uur of meer woon-werkverkeer uit de buurt van Haifa en Tel Aviv), zoals Yoqne’am in de Galilea, waar netwerkbedrijf; Mellanox, heeft zijn hoofdkwartier.

Maar als huurprijzen zijn goedkoper buiten de stad, ze zijn zelfs goedkoper weg van de stad – in Haifa, dat is een goed uur rijden (zonder verkeer) of de trein van Tel Aviv. “Haifa wordt een echte tech center”, zegt Sharon Weshler, een ondernemer die get engel en VC financiering heeft bijgedragen voor een tiental Israëlische start-ups. ‘En het is goedkoop. Ik kan niet bedenken wat meer belangrijk om een ​​start-up die wordt rijgen samen door zijn bootstraps of engel geld dan houden van de kosten.

Voor degenen die willen opzetten van een tech bedrijf, er is veel te overwegen. de website neemt een kijkje bij enkele van de grote start-up hubs in EMEA en wat elke kan brengen voor degenen die willen hun eigen IT-bedrijf te krijgen van de grond. Next up: Midden- en Oost-Europa.

Haifa is zuinig om andere redenen ook, zegt Yael Mittleman, directeur van Top Center, de eerste van de stad – maar zeker niet de laatste – tech hub, gaspedaal, en misschien wel in de nabije toekomst, venture capital fonds voor startende ondernemingen. “We hebben een aantal topuniversiteiten hier, net als de Technion, en top faciliteiten zoals Google Labs en; Microsoft’s R & D-faciliteiten ;, dus er is genoeg van Tel Aviv-style ‘start-up vibe’ in Haifa, zegt Mittleman.

Plus, want het is niet Tel Aviv, bedrijven hoeven niet te boven shekel betalen voor talent. “De combinatie van lage huurprijzen en de operationele kosten, en lagere salarissen voor superieure talent, zijn Haifa zeer aantrekkelijk voor start-ups gemaakt, en in de afgelopen jaren hebben we tientallen start-ups verhuizen hier, evenals de opening van gezien een aantal nieuwe versnellers, “zegt Mittleman.

Terwijl Tel Aviv één van de meest bekende start-up hubs wereldwijd kan zijn, Israël heeft meer dan één locatie klaar om naar huis te spelen om jonge tech bedrijven – elk met hun eigen sterke punten.

Uiteindelijk kan het naar beneden te komen wat voor soort bedrijf je opstarten “, zegt Weshler.” Als je een internet start-up, het centrum van Tel Aviv, “waarbij oa eBay Israël R & D-faciliteit is gevestigd,” zou kunnen werken voor je. Als je in telecom, zou Ramat Hahayal (een ander gebied van Tel Aviv) beter. En als je aan het doen bent software engineering, misschien Haifa beste.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven