IT & T-industrie ziet hoogste huren verwachtingen

In vergelijking met andere segmenten van het bedrijfsleven, heeft de sector IT & T (IT en telecommunicatie) in China, Hong Kong en Singapore is aangegeven het hoogste niveau van het inhuren van de verwachtingen voor het tweede kwartaal van 2012, blijkt uit nieuwe gegevens van wervingsbureau, Hudson.

Vrijgegeven woensdag, The Hudson rapport verklaarde dat het inhuren van de verwachtingen in Hong Kong steeg van 38 procent in het eerste kwartaal tot 41 procent in het tweede kwartaal. In Singapore, waren de cijfers ongewijzigd verhuren verwachtingen bleef op 42 procent voor de eerste twee kwartalen van 2012. Echter, de verwachtingen in China zag een daling van 66 procent in het eerste kwartaal tot 60 procent in het tweede kwartaal.

Over de drie Aziatische economieën, het inhuren van verwachtingen op het gebied van IT & T waren de hoogste in vergelijking met andere sectoren, zoals het bankwezen en financiële dienstverlening, de gezondheidszorg en het menselijk leven en productie. In China, het inhuren van in de IT & T segment was op 65 procent, in vergelijking met het marktgemiddelde van 60 procent. De snel groeiende e-commerce markt in China zou de vraag naar werknemers te stimuleren, Hudson opgemerkt.

Echter, over het algemeen verhuren verwachtingen in China is afgenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Voor het tweede kwartaal van 2011, 77 procent van de respondenten zei dat ze verwachten meer te huren, maar het cijfer is dit jaar gedaald tot 60 procent.

In Hong Kong, 49 procent van de IT & T segment zei dat ze zou groeien headcount dit kwartaal, in vergelijking met het totale gemiddelde van 41 procent. De vooruitzichten voor Hong Kong in de verkoper was positief, terwijl de vraag naar de inkomsten-generatoren en kandidaten met Greater China ervaring was ook sterk, volgens het rapport.

Dat gezegd hebbende, op 41 procent, het inhuren van de verwachtingen in Hong Kong in het tweede kwartaal van dit jaar was “veel lager” in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, toen 69 procent zei dat ze verwachten dat meer mensen in te huren.

In Singapore, de sector IT & T had het hoogste percentage van de respondenten – 56 procent – die plannen om het personeelsbestand te verhogen aangegeven, terwijl 39 procent zei dat het ongewijzigd zou blijven. Er was een sterke vraag naar specialisten op gebieden zoals cloud computing, beveiliging, mobiliteit en business intelligence, zei Hudson. Vijf procent van de respondenten in de sector IT & T zei dat ze van plan om hun personeelsbestand te verminderen.

Echter, op 42 procent, het inhuren van de verwachtingen in alle bedrijfssectoren in de stadstaat gedoopt opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen 61 procent aangegeven plannen om hun personeelsbestand te verhogen.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

De meeste aanwervingen niet ‘goed’ beschouwd; De enquête is ook ondervraagde executives over hun standpunten ten aanzien van de kwaliteit van huurt, het gevolg van slechte huurt, de bijdrage van high performers aan een organisatie, en de impact van robuuste aannamebeleid.

De algemene opvatting in alle bedrijfssectoren in de drie markten was dat een groot deel van de huurt niet “goede” werknemers die verwachtingen van hun rollen overschreden werden geacht. In China, het aandeel huurt die ‘gemiddeld’ of ‘slecht’ werden beschouwd was 64 procent, terwijl de respondenten in Singapore opgemerkt dat 54 procent van de nieuwe medewerkers waren niet aan de norm. Hong Kong zag een lager percentage van “gemiddeld” of “slechte” huurt op 46 procent.

De impact van de “slechte aanwervingen” op moreel van het personeel werd genoemd als de grootste zorg in alle drie de markten. Bij 65 procent, werd de Chinese IT & T sector benadrukt als de industrie met de hoogste proporation respondenten die bezorgdheid over dergelijke aanwervingen op moreel van het personeel uitgedrukt.

Ook op het gebied van high performers, China’s IT & T-sector zette de grootste nadruk op hoger niveau van motivatie als een manier om goede medewerkers toegevoegde waarde voor de onderneming.

Onder de respondenten in sector IT & T van Singapore, werd veel nadruk gelegd op de bereidheid van high performers om de extra mijl te gaan om doelen te overtreffen, maar focus lag minste invloed van werknemers op hun team. Volgens Hudson, zou dit suggereren dat high-performers in de sector IT & T waren meer individueel rijden, vooral voor degenen in specialist of technische functies.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen