Meer over Helvetica Neue in iOS 7

Op zijn blog, ontwikkelaar en schrijver wees Marco Arment rapporten dat iOS 7 beta’s doopvontkeus nu is veranderd van de lichtgewicht Helvetica Neue Light naar platte oude Helvetica Neue. Deze verandering kwam uit de lucht vallen en is het meest recente voorbeeld van hoe nieuwe lettertypen iOS is nog steeds een onderwerp van veel discussie tussen de ontwikkelaar en de inhoud professionele klasse.

Gisteren schreef ik over de, nieuwe typografische API’s in iOS 7, en het gebruik van de familie Helvetica Neue in de mobiele OS.

Volgens Arment, het was een voorbeeld van “te laten afkoelen vóór functioneel.”

Met Ive’s nieuwe rol toonaangevende UI-ontwerp, was ik bang dat we waren in voor een lange reeks van dergelijke storingen. En met iOS 7 wordt zo publiekelijk onthuld en vol vertrouwen, ik had echt niet dat de beslissingen zo belangrijk als het systeem lettertype zou veranderen voor de release.

Nu, we anders weten.

verklaarde het ontwerp van Apple’s filosofie van iOS 7 was “duidelijkheid, eerbied, en de diepte”. Ze genageld eerbied en diepte, maar duidelijkheid heeft geleden in vele grote en kleine manieren.

laatste lading Arment is moeilijk voor mij om te begrijpen. Kan de presentatie van de dunne en ultra lichte gewichten over zwaardere gewichten van een lettertype familie degraderen de duidelijkheid van de visie voor iOS? Zeker, san-serif fonts bieden een meer moderne uitstraling dan de skeuomorphism-vriendelijke schreefloos lettertype families. In een post over de typografie keuzes in iOS 7, ontwerper Khoi Vinh zei dat de dunnere versies van Helvetica te duiden moderniteit.

Historisch gezien hebben deze lettertypen opvallend bedacht in de typografische woordenschat van de schoonheid en mode-industrie, waar ze al jaren gebruikt om noties van moderniteit neerkomt, Euro-centric verfijning en bijna-anorexia dun. Ze vergemakkelijken aspirational marketing boodschappen, idealen die de consument kan nastreven door het toepassen van die perfecte kleur lippenstift of het aantrekken van die perfecte zomerjurk. En vaker wel dan niet ze zijn ook bedoeld om de vrouwelijkheid te geven.

Vinh suggereert dat Apple kan proberen om zijn mobiele apparaten aantrekkelijker te maken voor een breder publiek door middel van Helvetica Neue maken. Hij zegt dat “de digitale media als geheel is het streven naar minder mannelijk-centric, minder geeky, meer wereldse verschijnen.”

Dus Apple kan worden erkend dat de mobiele toestellen die door een groter aantal gebruikers dan de desktop en laptop computers en dat deze nieuwe klanten andere interface gevoeligheden kunnen hebben. Of misschien is dat Apple het bereiken van vrouwen, zoals Vinh merkt.

De werkwijze volgens de lettertypewijzigingen kwamen ook onder controle. Marco Arment zei dat er een interne discussie binnen de hallen van Cupertino moet zijn.

Omdat Apple is gewoon mensen, ze meestal proberen te achterhalen van de beste antwoord op dezelfde beslissingen en trade-offs we discussiëren over aan de buitenkant: wat het beste is voor de gebruiker, wat het beste is voor de levensduur van de batterij, wat apps moet worden toegestaan ​​om doen, hoe multitasking werkt over hoever sandboxing moet gaan, enzovoort. Bijna elke beslissing die controverse veroorzaakt aan de buitenkant is vrijwel zeker veroorzaakt net zo veel aan de binnenkant, is het waarschijnlijk nog steeds betoogd, en de beslissing waarschijnlijk is niet in steen gebeiteld.

We kunnen niet rechtstreeks deelnemen aan de debatten, maar we kunnen munitie naar de kant we het eens te voorzien.

Hardware; Bouw zelf een $ 10 VR-headset, Apple, Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store, iOS, iOS 10 is nog steeds een puinhoop, maar in ieder geval het is een pittige, stabiele puinhoop, hardware, Apple om te upgraden Mac line-up dit jaar, stylus ondersteuning iPad volgend jaar: Rapport

Of is het gewoon de Apple geeft ons iets glanzend af te vragen over. Hoe dan ook, zeer gewaardeerd.

Bouw zelf een $ 10 VR-headset

Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store

iOS 10 is nog steeds een puinhoop, maar in ieder geval is het een pittig, stabiele puinhoop

Apple dit jaar Mac line-up, iPad stylus ondersteuning volgend jaar te upgraden: Aangeven