NGO’s gedwongen te sluiten in tech industrie hub Shenzhen

Meer dan 10 niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) met betrekking tot de rechten van werknemers werden gedwongen om af te sluiten na een “aanhoudende campagne van intimidatie”.

In een woensdag rapport, China Labour Bulletin woordvoerder Geoff Crothall vertelde The Register: “Er is een langdurige campagne van intimidatie van arbeid NGO’s in Shenzhen dit jaar.

“Niemand weet zeker wat er achter zit, maar het is zeer waarschijnlijk een poging om meer controle over de maatschappelijke organisaties in de stad te doen gelden. Maar als zodat ze zeker gaan over het in een zeer hardhandige manier,” zei Crothall .

Volgens het rapport, Shenzhen is de locatie van een van China’s grootste productie-technologie hubs. Echter, zijn de rechten van werknemers naar verluidt vaak vergeten en, geschonden; in de naam van de productie van meer producten tegen een lagere prijs.

NGO stap in als “zeldzame bron van advies en ondersteuning” van migrerende werknemers die op zoek naar werk om Speciale Economische Zone van Shenzhen zijn gegaan, opgemerkt. Deze groepen bieden vaak rechtsbijstand, veiligheid training, psychologische begeleiding en andere sociale diensten.

Echter, deze arbeid belangengroepen geconfronteerd met de druk van overheden en bedreigingen met geweld, waardoor ze af te sluiten.

Een verslag zondag door QQ Financiën zei een groep geleerden, hebben advocaten en medewerkers van de media een open brief aan de Guangdong overheid op zondag vrijgegeven, waarin er bij de autoriteiten op aan de gesloten NGO’s te ondersteunen.

De open brief merkte op dat organisaties zoals lentebries Arbeidsgeschillen Service Center, Yuandian Worker Service Center, Part-timer’s Center en Xiaoxiaocao Advisory Center zijn onderworpen aan onderzoeken door verschillende overheidsinstanties en werden gevraagd om hun gebouwen verlaten voordat hun verhuur contact is beëindigd .

De groep voegde eraan toe dat de overheid, werkgevers, werknemers en ngo’s samen moeten komen en te bespreken wat moet worden opgenomen in regelgeving rond NGO’s, in plaats van de huidige situatie, waarin alleen de autoriteiten hebben het recht te achten een NGO legaal of niet.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen