Nieuwe energie classificatiesysteem voor datacenters

De Australische regering overweegt de introductie van een nieuwe nationale energie-rating systeem gericht op het verstrekken van de consument duidelijker advies over de energie-efficiëntie van datacenters.

Het systeem, de Nationale Australische Built Environment Rating System (NABERS), is overgenomen uit de bouwsector en maakt gebruik van een zes-sterren-systeem vergelijkbaar met die aan televisies en witgoed, voor IT-apparatuur, datacenter infrastructuur, of beide te geven.

Volgens het ministerie van klimaatverandering en energie-efficiëntie van Shane Holt, het systeem, dat zacht in februari werd gelanceerd, is gepland om te beginnen op vrijwillige basis in 2016, met het oog op de steeds verplichte twee jaar later.

Sprekend tot een industrie sessie over energie-efficiëntie, Holt zei dat het doel van het systeem is niet om datacenter exploitanten met een slechte energieverbruik te bestraffen, maar om datacenter gebruikers beter te informeren.

We zijn niet op zoek naar een minimumnorm [van de energie-efficiëntie] ingesteld, “zei hij.” In plaats, voor die ondernemingen die geïnteresseerd zijn in het aantrekken van ondernemers om hun faciliteit zijn, [ze] te vermelden wat hun energie-classificatie is, zodat appels kunnen worden vergeleken met appels.

Het bureau is van plan om te werken met IT via het Australian Institute of International Affairs (AIIA), en heeft al een overleg met blijken van belangstelling (EOI) en verzoeken om offerte (RFQ) van datacenter providers begonnen.

Volgens Holt, zal de regeling beginnen op vrijwillige basis vanaf 2016, met de mogelijkheid voor de regelgeving het maken van de regeling verplicht twee jaar later, afhankelijk van de industrie take-up van NABERS.

We hebben het over 2018, we hebben het over potentieel openbaarmaking voor degenen enterprise datacenters – de mensen die er marketing, ‘kom naar mijn datacenter omdat het goed en we zullen je laten zien hoe goed het is met behulp van de NABERS gereedschap’, ” hij zei.

Wij willen om te beginnen dat als een vrijwillige regeling, en zoals de meeste vrijwillige regelingen, zouden die die heel goed het sneller dan degenen die niet, dan zouden we in potentie kijken naar regelgeving te omarmen.

Een woordvoerder van NextDC zei dat het datacenter provider is verheugd over de regeling, maar benadrukt dat het de voorkeur om het te vrijwillig blijven om eventuele administratieve lasten zoveel mogelijk te beperken.

“Wij geloven ook dat het in het beste belang van datacenters om deel te nemen aan de regeling zonder dat dit product verplicht worden gesteld”, aldus de woordvoerder.

Met het oog op NextDC’s, NABERS is essentieel voor de verdere bevordering van effectieve duurzaam datacenter ontwerp, en om ervoor te zorgen dat de Power Usage Effectiveness (PUE), zoals gemeten onder de NABERS rating tool, wordt toegepast als een consistente standaard van de meting.

Op dit moment, de manier waarop PUE wordt gemeten varieert sterk, wat betekent dat de ratings gepubliceerd zijn niet vergelijkbaar, “zei de woordvoerder.” Onder de NABERS regeling zullen de ratings zijn gebaseerd op de set gemeten waarden in de loop van een jaar, en al die lezingen wordt de berekening van een PUE.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Verwachting zal deze bedrijven vragen om betere lange-termijn strategieën rond energie-efficiëntie te ontwikkelen, wat uiteindelijk leidt tot meer efficiëntie, lagere uitstoot van koolstof, en een betere beheersing van de kosten aan de eindgebruikers.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren