Nieuwe S’pore antitrustwetten opdoemen

actualiseren SINGAPORE – De tijd dringt voor IT-leveranciers en resellers te zorgen dat ze volledig in overeenstemming met nieuwe concurrentie wetten van het land, dat van kracht zal komen januari 2006, voorzichtigheid tech advocaten.

Terwijl de IT-industrie gewend is om antitrust rechtszaken die over de hele wereld zijn ontsproten, zoals de voortdurende strijd tussen chip rivalen AMD en Intel, Singapore staat op het punt om zijn status te beginnen als een natie met een werkende Mededingingswet.

Volgens Bryan Tan, directeur van Singapore advocatenkantoor Keystone Law, het eiland staat is één van de laatste landen in Azië de algemene mededingingswetgeving, dat al bestaat in landen als Taiwan, Zuid-Korea, India, Japan en binnenkort China vast te stellen.

Maleisië en Hong Kong nog geen algemene mededingingswetgeving, hoewel beide landen hebben wetgeving die voorzien in specifieke sectoren zoals telecommunicatie en media.

Mededingingswet Singapore werd in oktober 2004 en in werking getreden januari 2005. “Maar de bepalingen verbieden beperkende overeenkomsten en besluiten die een misbruik van een machtspositie zijn, wordt alleen van kracht 1 januari 2006 komen,” Tan vertelde de website Azië.

Verder, voegde hij eraan toe, fusies en overnames, wat kan resulteren in een aanzienlijke vermindering van de concurrentie, zal worden onder bepalingen die effectief niet eerder dan 1 januari 2007 wordt verboden.

De Mededingingswet heeft geen betrekking op elke sector die zijn eigen toezichthouder heeft zoals media en telecommunicatie die wordt beheerst door de Telecommunicatiewet van het land, en valt onder de bevoegdheid van de Infocomm Development Authority.

Er zijn twee belangrijke verboden – in het kader van artikelen 34 en 47 – in de Mededingingswet die IT-leveranciers zou willen nota te nemen, zei Ken Chia, een in Singapore gevestigde Baker & McKenzie advocaat die gespecialiseerd is in IT, telecommunicatie en mededingingswetgeving. Deze wetgeving aan te pakken praktijken die concurrentieverstorend worden geacht en misbruik van een dominante marktpositie, zei hij.

Onder de nieuwe wetgeving, Chia verklaarde, IT-leveranciers die informatie te delen, vormen kartels te troep omhoog tegen andere concurrenten of tuig biedingen in een tender regering voor IT-diensten, zal bestraft worden.

Vóór (de wet werd opgericht), is er niets om ze te stoppen van het doen van (deze daden) was, ‘zei hij in een telefonisch interview met de website Azië.

Op grond van artikel 47, zijn bedrijven boven een bepaalde grootte als dominante spelers gezien en eventueel misbruik van deze functie zal worden verboden, zei Chia.

Volgens de richtlijnen vermeld in de wet, zei hij, een leverancier met een marktaandeel van 60 procent kan worden beschouwd als een speler in een “dominante” positie. Het kan echter moeilijk blijken te zijn voor de overheid om het marktaandeel van een leverancier te definiëren, merkte hij op.

Zo kan bijvoorbeeld een leverancier met 60 procent aandeel van een product de markt in de Verenigde Staten, maar slechts 10 procent aandeel in een vergelijkbaar marktsegment in Singapore, nog steeds een dominante speler wordt geacht?

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Klachten worden door de Competition Commission van Singapore (CCS) worden aangepakt, zei Chia, die vervolgens zal beoordelen de markt en bepalen of er misbruik is geweest. Een nieuw statutair orgaan onder het ministerie van Handel en Industrie van Singapore, werd de CCS opgericht in januari 2005 te beheren en handhaving van de Mededingingswet.

Tan zei: “De IT-industrie heeft complexe relaties tussen leveranciers, distributeurs, integrators, outsourcers, verschillende partijen in de waardeketen, en ga zo maar door.

Dus prijsafspraken, output (productie) tuigage, marktverdeling, vaste handel, vaststelling van technische normen / ontwerpen en het delen van informatie, zijn dingen die onmiddellijk pop-up. Er is geen uitputtende lijst, natuurlijk. “Hij adviseerde IT-leveranciers om al hun bestaande zakelijke relaties te controleren.

Hewlett-Packard Azië-Pacific zei dat het “zal worden herziening van de wetgeving” om te evalueren of de bestaande reseller overeenkomst voldoen, aldus een woordvoerder gevestigd in Singapore. “(De Vennootschap) zullen de overeenkomsten dienovereenkomstig aan te passen om de naleving te verzekeren”, voegde ze eraan toe.

Oude gewoontes moet gaan; Chia opgemerkt dat wat ooit als gewone praktijk in de sector kunnen worden beschouwd, zoals product bundeling of het aanbieden van resellers loyaliteit korting, kunnen aansprakelijk worden geacht zodra de wetten in werking treden volgend jaar.

Welke organisaties nodig hebben om te beseffen is dat sommige van de oude slechte gewoonten ze hebben, zullen ze moeten om zich te ontdoen van “, waarschuwde hij.

Maar hij voegde eraan toe dat de grote IT-winkels “moet toch beter weten”, met name die zijn actief in regimes die mededingingswetten voor een tijdje nu, zoals de Verenigde Staten en Europa hebben gehad.

De grote spelers hebben zich met de meeste van deze (concurrentiebeperkende) praktijken verdwenen, of op zoek bent om ze te corrigeren, vooral als deze leveranciers zijn grote Amerikaanse bedrijven, “zei hij. Hij merkte op dat leveranciers zoals Microsoft, hebben” opgeruimd “een aantal van deze problemen als gevolg van antitrust rechtszaken in de Verenigde Staten en Europa.

Inderdaad, de software-gigant zegt dat het profiteert van zijn lange geschiedenis in het omgaan met antitrustkwesties.

Richard Sauer, associate general counsel van de juridische en corporate affairs, Microsoft Asia-Pacific: “De DOJ gevallen in de Verenigde Staten behandeld met een aantal problemen die we hebben

Dus, onze resellers en OEM partners zoals Hewlett-Packard en Dell Computer, bijvoorbeeld, zijn vrij om andere browsers of andere mediaspelers bundelen. Wij eisen niet langer computerfabrikanten om uitsluitend te dragen alleen onze producten.

Microsoft heeft een aantal 200.000 partners en resellers in de regio Azië-Pacific, met uitzondering van Japan, China, Hong Kong en Taiwan. Het kantoor in Singapore heeft volgt de ontwikkeling van de Mededingingswet Singapore geweest, en tijdens het opstellen stadia heeft opmerkingen en feedback ingediend, zei Sauer.

Dus we zijn zeker van bewust zijn en zijn niet al te bezorgd, “zei hij.” Op dit moment, we denken dat we zijn in volledige overeenstemming, en we zullen zeker herzien (onze status) over en weer om ervoor te zorgen dat we zo blijven.

IT-leveranciers kunnen volgen door eerst lezen over de Mededingingswet, en ze moeten zo snel doen.

Chia zei: “Maak kennis met de wet Get opgeleid Ga naar de website van de Commissie voor richtlijnen over naleving…

Elke partij die betrokken zijn bij een concurrentiebeperkende overeenkomst zal worden beboet. Dus, zolang je deel van bent, je gevangen (in de nieuwe wetten), “zei hij.

Terwijl de CCS een zes maanden durende buffer voor bedrijven om te voldoen aan heeft gegeven, deze vergoeding is alleen van toepassing op overeenkomsten ondertekend na 30 juli 2005, merkte hij op.

Tan geadviseerd IT-leveranciers om de naleving van programma’s te starten om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met de nieuwe wetten. “Hoewel het onmogelijk kan zijn om elke mogelijke schending te spotten, in ieder geval deze moeten worden tot een minimum beperkt. De tijd dringt,” waarschuwde hij.

IT-leveranciers moeten niet alleen op zoek zijn naar hun eigen naleving, maar ook bewust zijn van wat hun concurrenten doen zijn geweest, zei hij.

Indien dergelijke concurrenten oneerlijk concurreren, dan is de Mededingingswet kan dienen als een nuttig instrument om het level playing field – klachten kunnen worden gemaakt en een eigen rechten van de actie beschikbaar zijn.

Vaststelling van de Mededingingswet is een cruciale stap voor Singapore als het brengt praktijken van het land in overeenstemming met de internationale praktijken, zei Tan. Zuid-Korea, bijvoorbeeld, onderzoekt momenteel de antitrust gedrag van grote IT-bedrijven, en een dergelijke actie volgde vinden in het Westen.

Als Singapore laat monopolies hier te doen wat ze niet kunnen doen in andere landen, dan zijn we bezig onze consumenten een slechte dienst, “zei hij.” Verder is de overtuiging is dat levendige en concurrerende industrieën te bereiden hun eigen bedrijven voor de concurrentie in de wereld.

Volgens Samantha Mobley, Baker & McKenzie’s hoofd van de concurrentie praktijk en de Europese Commissie, is er een toenemend aantal van de concurrentie regimes wereldwijd. Mobley is gevestigd in Londen kantoor van de advocatenkantoor.

Voor de Tweede Wereldoorlog, alleen de Verenigde Staten had een Mededingingswet en dit werd nauwelijks afgedwongen, Mobley zei tijdens een antitrust-seminar gehouden hier vorige maand. In 1996, 70 steden, die 86 procent van ‘s werelds handelswaarde bijgedragen, had concurrentie acts.

Een aantal van de concurrentie toezichthouders maken ook deel uit van de regionale of mondiale organisaties zoals de European Competition Network en International Competition Network.

Bestaande uit meer dan 70 toezichthouders wereldwijd, het International Competition Network is een wereldwijde orgaan dat richt zich uitsluitend op handhaving van het mededingingsrecht en streeft naar “wereldwijde samenwerking te verbeteren”. Haar Aziatische leden zijn onder andere concurrentie commissies uit landen als India, Indonesië, Singapore, Taiwan en Thailand.

Volgens Mobley, kunnen mededingingswetten van een land activiteiten die de concurrentie nadelig beïnvloeden in dat land, ongeacht waar dergelijk gedrag optreedt of de nationaliteit van de betrokken bedrijven te verbieden.

Op grond van de Europese Akte, bijvoorbeeld als de vijf organisaties in China samengespannen om de prijs van een product dat wordt verkocht in Europa vast te stellen, kunnen ze in rekening worden gebracht voor het uitvoeren van concurrentieverstorende activiteiten, zelfs als ze opereren vanuit China.

Rechtspraak rechtbanken in sommige landen “bereid om schade acties entertainen” tegen buitenlandse bedrijven, Mobley toegevoegd.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen