Optus lanceert Volte over Australische hoofdsteden

Optus heeft de lancering van zijn voice-over-LTE (Volte) vermogen ten opzichte van zijn 4G-Plus mobiele netwerk aangekondigd, te beginnen in de grote hoofdsteden van Sydney, Melbourne, Canberra, Brisbane, Perth en Adelaide.

Met de capaciteit zal Optus klanten hun spraakdiensten gebruiken naast data over 4G betekent hogere kwaliteit gesprekken en snellere verbindingen.

“Volte biedt klanten een aantal voordelen, met inbegrip van high-definition kwaliteit spraakoproepen, snellere call-verbindingen, en de mogelijkheid voor klanten om te multitasken op hun apparaat tijdens het surfen en het maken van een gesprek over een 4G-verbinding,” zei Dennis Wong, waarnemend directeur Netwerken op Optus.

We hebben getest en tweaken Volte voor de beste customer experience, en we zijn verheugd Optus klanten zullen beginnen om de voordelen van deze technologie op onze 4G-Plus-netwerk te zien.

Wong voegde eraan toe dat de telecommunicatie-aanbieder zijn Volte zal uitbreiden naar andere gebieden, “met name in de regionale Australië”. Optus ‘Volte zal in eerste instantie alleen beschikbaar op de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge, met meer apparaten worden toegevoegd later, en alleen voor post-paid klanten van de consument en MKB.

Ter vergelijking, Telstra lanceerde haar Volte vermogen in september vorig jaar voor zowel Android en iOS-gebruikers, terwijl Vodafone Australië gelanceerd Volte voor de kerst, te beginnen alleen met de Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge +, en Note 5 gebruikers.

Optus eerst gelanceerd haar 4G-Plus-netwerk in 2013, waardoor het naar Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Canberra. De totale 4G-netwerk bereikt 92 procent van de Australische bevolking vanaf januari.

Telstra heeft zijn 4G-netwerk getipt om 98 procent van de Australische bevolking op 30 juni van dit jaar, en 99 procent bereiken met 30 juni 2017, terwijl Vodafone 4G-netwerk beslaat nu 95,3 procent van de bevolking, ofwel 23 miljoen mensen.

Volgens marktonderzoeksbureau Kantar, werd Optus geregistreerd als met 22,7 procent van de totale mobiele marktaandeel als het einde van maart, een groei van 1,4 procentpunt. Prepaid gelijk gebleven op 21,5 procent, terwijl de post-paid groeide met 2 procentpunten tot 24 procent, en geen contract steeg met 3,8 procentpunt tot 20,6 procent.

Klachten bij de Telecommunications Industry Ombudsman (TIO) over Optus zijn gestegen naast zijn klantnummers, echter, in de klacht statistieken van januari tot maart 2016, de hoogste in de klachten verhouding was weer Optus, die 7,9 klachten per 10.000 diensten zag. Dit betekende een stijging van 8,2 procent op jaarbasis.

Telstra had 41,1 procent van de totale marktaandeel, Kantar zei, een stijging van de 39,7 procent opgetekend vorig jaar, ondanks de drie netwerkstoringen. In prepaid, het bezit 41,7 procent van de markt, een stijging van 4,1 procentpunt op jaarbasis, in post-paid, het bezit 43,6 procent, een stijging van 1,2 procentpunt, en in geen contract, het bezit 30,1 procent, een daling van 1 procentpunt.

Telstra had ook de op een na hoogste percentage van de klachten, met 6,4 per 10.000 diensten. Deze waren goed voor een 7,2 procent daling van jaar op jaar.

Vodafone Australië, ondertussen, daalde met 1,3 procentpunt in totaal marktaandeel omlaag naar 15,2 procent. In het prepaid segment, verloor 1,4 procentpunt marktaandeel af tot 14,2 procent, in post-paid, verloor 1,3 procentpunt omlaag naar 16,5 procent, en in geen contract, bleef gelijk op 12,3 procent.

Echter, Vodafone betekende een aanzienlijke daling van 57 procent jaar op jaar, tot slechts 3,7 klachten per 10.000 diensten.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow