Outsourcers groeien met 8 procent: Gartner

Outsourcing is nog steeds in de lift, met een wereldwijde opbrengst van het uitbesteden van het verhogen van 7,8 procent op jaarbasis in 2011, maar de groei steeds moeilijk te bereiken, aldus Gartner.

Informatietechnologie outsourcing inkomsten hit US $ 246.600.000.000 in 2011, een 7,8 procent stijging ten opzichte van 2010 van US $ 228.700.000.000.

Hoewel de in India gevestigde IT-dienstverleners de grootste groeicijfers klokte in het jaar, IBM bleef de koning van de markt, groeit de omzet met 7,8 procent op jaarbasis, en goed voor 10,9 procent van de IT-outsourcing inkomsten.

HP’s was de groei trager, maar het wist te houden op de tweede plaats, met een marktaandeel van 6,1 procent.

Fujitsu, ondertussen, was in staat om over te nemen CSC naar de bronzen marktaandeel functie te aanvaarden, met de twee aanbieders met 4,5 en 4,2 procent van de markt, respectievelijk. Accenture pakte de vijfde plaats, met 2,6 procent van de markt.

In Australië, IBM was ook de top van opdrachtgevers, met 18,6 procent van de markt en 1300000000 $ aan inkomsten, volgens Gartner. CSC behaalde de tweede plaats, en Telstra derde, met HP en Fujitsu follow-up in vierde en vijfde positie, respectievelijk. Dit zijn dezelfde top vijf als het jaar daarvoor.

Australische outsourcing nummers; (Credit: Gartner)

De wolk spelt onheil voor een aantal uitbesteders, volgens de analist huis.

“ITO providers die sterk zijn gericht op de infrastructuur outsourcing inkomstenrisico kannibalisatie en gedempt groeimogelijkheden, als meer van hun klanten te verplaatsen naar geïndustrialiseerde, cloud-based services”, zegt Bryan Britz, research director bij Gartner.

Als cliënten zullen waarschijnlijk hybride cloud-strategie na te streven, moeten providers om een ​​aantal asset-light en een aantal asset-zware offers te leveren. Dit resulteert in variërende groeitrajecten voor ITO providers in de komende jaren.

Britz zei dat 2011 resultaten inkomsten had aangetoond dat het moeilijk is voor veel aanbieders om hun marktaandeel te behouden, laat staan ​​te groeien, en dat de aanbieders waarschijnlijk consolideren om hun groei te stimuleren.

Bijgewerkt op 17:00, 21 mei 2012: toegevoegde gegevens voor Australië.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek