Overheid lanceert eerste van vijf AU $ 225m Groei Centres

De federale overheid is gestart met de eerste van vijf groei van de industrie centra die deel uitmaken van een AU $ 225.000.000 initiatief om de natie concurrentievermogen, de productiviteit, en de capaciteit om te innoveren te stimuleren.

Sprekend op de Queensland University of Technology op woensdag, minister van Industrie, Innovatie en Wetenschap Christopher Pyne de aftrap voor de mijnbouw, Technology, and Services (METS) Growth Centre, zegt dat het zal zorgen voor de sector krijgt de steun die het nodig heeft om te gedijen in een steeds “concurrerende en geglobaliseerde” markt.

“Voortdurende aandrijving De resource sector om de efficiëntie te verhogen en de productiviteit betekent dat er een vraag naar een betere apparatuur, technologie en diensten”, aldus Pyne.

De toekomstige welvaart van de, technologie en diensten sector mijnbouw-apparatuur zal afhangen van zijn vermogen wereldwijd concurrerend te blijven en grijp deze mondiale kansen.

In aanvulling op de METS Growth Centre, het Advanced Manufacturing, Food and Agribusiness, Medical Technologies en Farmaceutische Producten en Oil, Gas en Energy Resources sectoren krijgen elk een aandeel van de vier jaar, AU $ 225.000.000 investeren om de groei centra te openen. Deze sectoren werden geïdentificeerd door de overheid als die waarin de Australische bedrijf uitblinkt.

Pyne zei de centra zal “verenigen zakelijk inzicht met de intellectuele strengheid van wetenschappers, onderzoekers en universiteiten ‘in wat hij hoopt zal innovatie in de sector te rijden en ervoor te zorgen dat behoudt zijn voorsprong op de concurrentie.

We zijn een redelijk risicomijdende land, we zijn ontzettend succesvol geweest als een natie, en we hadden niet per se nodig is om een ​​groot deel van het risico te nemen, “zei Pyne.” Maar in deze mondiale omgeving waar innovatie, onderzoek, wetenschap en ontwrichtende technologieën veranderen … de mogelijkheid om risico’s te nemen en de bereidheid om dit te doen zal een belangrijke culturele verschuiving in Australië voor het bedrijfsleven en voor de overheid zijn.

De minister zei dat sommige van de dingen die zijn partij zal later aan te kondigen in het jaar mogen niet per se te zien een grote contante uitgaven. In plaats daarvan zei hij het zou kunnen zijn over de besteding van de dezelfde hoeveelheid geld, maar op een betere manier.

“Het zal gaan over het creëren van de architectuur die de overheid kan doen waarmee de markt planners – die ondernemers en particulieren, en venture capitalists en onderzoekers – eigenlijk opstaan ​​en gaan er en hun waren te verkopen”, aldus Pyne.

Vorige maand heeft de minister zei dat de sleutel tot de toekomst van Australië was de groei van de productiviteit, gedreven door innovatie. Sprekend op de Australian Technology Network Advanced Manufacturing Industry and Collaboration Forum in Victoria, Pyne zei dat Australië heeft de infrastructuur om de wereld te leiden in onderzoek en innovatie. Hij voegde eraan toe dat hij gelooft dat de onderzoekers, universiteiten en instellingen zoals het Gemenebest Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek Organisatie (CSIRO) en Questacon hebben de mogelijkheid om dit te onderbouwen.

Pyne gelooft nationaal inkomen staat onder druk als gevolg van de ‘afbouw’ van de boom middelen. Met grondstoffenprijzen verzachting, zei hij dat de Australische economie is in transitie.

Hij noemde de op handen zijnde sluiting van Ford, Holden en Toyota, zeggen dat de toekomst ziet er bijzonder moeilijk.

De regering is zich terdege bewust van de realiteit voor veel machines en fabrikanten van apparatuur beïnvloed door dalende mijnbouw investeringen. De productiviteitsgroei is de sleutel tot het concurrentievermogen, de banengroei, en uiteindelijk onze levensstandaard, op zijn beurt, het is gedreven door innovatie “, zei hij op het moment.

De Australische regering is het creëren van het milieu aan het onderzoek via onze Cooperative Research Centres en de groei van de industrie Centres commercialiseren; we zijn ook het verstrekken van business-gerichte ondersteuning.

Onder verwijzing naar het succes van soortgelijke modellen in het buitenland, zal de groei van de industrie Centres initiatief [PDF] van de gerichte investeringen in sectoren die de beste economische rendement en de resultaten in een “strak fiscaal milieu” krijgt te zien.

Enterprise Software; TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie:? Bill Morrow, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent, innovatie, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek financieringsronde

Volgens het boekje, zal de groei centra worden opgericht als not-for-profit bedrijven, onder leiding van de industrie ervaren stoelen die hun expertise zullen gebruiken om te werken met het bedrijfsleven, onderzoekers en overheden op de proppen komen met praktische manieren om deze sectoren te groeien, boost productiviteit en werkgelegenheid te creëren.

Terwijl de groei Centres een fysieke locatie hebben, zullen ze niet worden beperkt door fysieke grenzen “, zegt het boekje.” De groei centra zal worden belast met het actief maken van netwerken in Australië om de productiviteit en het concurrentievermogen van de sector te ondersteunen.

Voorheen Pyne zei het stimuleren van innovatie is belangrijk voor de werkgelegenheid en groei, zeggen dat terwijl de overheid wil ideeën voor meer innovatie en ondernemerschap aan te moedigen, die ze nodig hebben om goede ideeën. Hij zei dat in de afgelopen twee jaar, zijn partij heeft gewerkt om innovatie te stimuleren en toegelaten, maar dat er nog veel meer te doen.

Pyne’s opmerkingen waren in reactie op een AU $ 17.800.000 HECS-achtige startup initiatief diezelfde dag door oppositieleider Bill Shorten aangekondigd.

Verkort zei dat hij wilde 2.000 studenten deel te nemen aan een “startup jaar”, terwijl aan de universiteit om “het ontwikkelen van hun ideeën, krijgen business know-how, en verbinding maken met de financiering”. Hij voegde hieraan toe dat, hoewel Australië heeft enkele “grote startups”, het land heeft momenteel een van de laagste tarieven van de vorming startup in de wereld.

Innovatie moet meer dan een politieke modewoord te zijn, het is de enige optie voor onze economie als we onze huidige levensstandaard te behouden “, aldus Pyne.

Terwijl de Arbeid lijkt een plotselinge nieuw gevonden wens om innovatie in Australië uit te dragen, zou een betere start voor hen om de overeenkomst China Free Trade te steunen; de Partij van de Arbeid zou moeten werken met de overheid te helpen creëren de banen voor de toekomst, en de overeenkomst China Free Trade is van cruciaal belang voor het scheppen van banen.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde