Peter Thiel lanceert Mithril Hoofdstad, ogen groei-stadium tech bedrijven

Mithril “is een metaal in J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings, zei sterker dan staal maar veel lichter in gewicht. Het is kneedbaar, niet aantasten en uiterst zeldzaam.

PayPal mede-oprichter Peter Thiel hoopt een aantal eigenschappen van de uitgevonden metalen worden doordrongen op zijn nieuwe venture capital firma met dezelfde naam, de aankondiging vanochtend dat het in San Francisco gevestigde bedrijf is op zoek naar groei-fase technologie bedrijven om in te investeren.

“Technologie heeft oplossingen voor de meeste van ‘s werelds meest dringende uitdagingen van schaarste aan ziekte,” zei Thiel. “Het oplossen van een hardnekkig probleem kan een decennium van het werk, maar een leven van visie nodig.

Met andere woorden, geen aanslag. Groei-stage bedrijven zijn die van de eerste venture-backed stadium verplaatst hebben, maar nog steeds voor kiezen privé te blijven. Mithril wil te vinden en te profiteren van de volgende ARM (mobiele chips), FANUC (industriële robotica) of SAS Institute (business intelligence software).

Thiel Clarium collega Ajay Royan (foto, boven) zal leiden Mithril. Thiel zal dienen als voorzitter.

Mithril kracht, natuurlijk zijn bekende relaties. Thiel’s Founders Fund en Clarium hebben beide bewezen krachten in de tech-startup investering gemeenschap: de eerste voor Facebook (social), Spotify (het streamen van muziek), Path (sociaal) en SpaceX (ruimtevaart), de laatste voor de handel in valuta’s en grondstoffen voor winst. In termen van omvang, Mithril is van plan om te zitten tussen de twee.

Het zal geen gemakkelijke rit. Thiel Clarium is hard getroffen als zijn bedrijf weer en wind de wereldwijde economische centrum, heeft de Founders Fund het tegenovergestelde traject genoten omdat beleggers proberen om hun kapitaal te plaatsen in een veiliger, opgericht handen.

Het zou interessant zijn om te zien waar Mithril plaatst haar inzet ten opzichte van de anderen. Royan vertelde AllThingsD ‘s Liz Gannes dat het bedrijf wil de weg minder gereisd, een strategie die social media en cloud computing uitsluit nemen.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld